Aká forma antikoncepcie je naj?

anonymus123
17. jún 2017

Ahojte mám 30 rokov a 2 detičky a už dalsie urcite neplanujeme, ani za 5 ani za 10 rokov proste vobec, rozmyslam nad formou antikoncepcie, kedze tabletkova sa mi velmi nepozdava kopec komplikacii priberanie, atd... Naplaste, po tych kopu bab otehotnelo, takze to vobec. Rozmyslala som nad mirenou, ale taktiez som pocula viacero negativnych skusenosti a mali s tym baby dost velke problemy, muz by so sebou nedal robit nic, tak neviem, poradte aka forma? Podviazanie? Neprinasa tak isto zdravotne problemy? Ako to riesite vy? Dakujem 🙂

evittam
17. jún 2017

@anonymus123 Ja beriem tabletky, uz roky. Nemám ziadne problemy, komplikácie, nepribrala som.😉
Chcela som ist na podviazanie ale nemam moc chut ísť znovu pod celkovu anestezu...Mirena-lekar mi povedal,ze to je to iste sko tabletky-tiez sa uvolnuju hormony, len teda nemusis brat kazdy den....

evittam
17. jún 2017

@anonymus123 Beriem takú HAK,ktora vôbec neobsahuje estrogén a obsahuje len minimalne mnozstvo gestagenu.

jjuliaa
17. jún 2017

@evittam ako sa vola?

evittam
17. jún 2017

@jjuliaa Desirett. Moze sa aj počas dojcenia.😉

bosoriak
17. jún 2017

@anonymus123 Tak ak ta riziko tehotenstva naplna panikou (ako mna napriklad 😀 ), tak vazektomia muza alebo sterilizacia je jediny zaruceny sposob. Ostatne su dost zavisle od toho, ci nezabudnes uzit tabletku alebo ci sa vam bude pacit sex s kondomom. Moj muz ma vazektomiu a obaja sme velmi spokojni. Rizika su vzdy a vsade, sterilizacia ich ma viac, vazektomia menej. Ale rizika ma aj dlhodobe uzivanie tabletiek, rovnako ako pozitiva. Vybrat si mozes naozaj z mnozstva moznosti. Treba sa porozpravat s gynekologom.

bosoriak
17. jún 2017

@evittam Myslim, ze Desirette nie je vhodna pre zenu, ktora na 100% ziadne tehotenstvo nechce. Podla letaku, co citam "Väčšina POP alebo minitabliet primárne účinkuje tak, že bráni preniknutiu spermií do maternice, ale nie vždy zabráni dozrievaniu vajíčok, čo je primárnym účinkom kombinovaných tabliet. Desirett na rozdiel od iných minitabliet obsahuje dávku, ktorá je vo väčšine prípadov dostatočne vysoká na zabránenie dozrievania vajíčok. Výsledkom je vysoká antikoncepčná účinnosť Desirettu."

Ono je ine, ak by dalsie dieta nevadilo, ak by sa nahodou pritrafilo, ale ja by som sa napriklad na taketo nedokazala celkom spolahnut a tym padom by som bola aj tak zakazdym nervozna 😀.

evittam
18. jún 2017

@bosoriak Tak u nas to funguje. Ja som spokojná. 😉

evittam
18. jún 2017

@bosoriak A mne sa vajicka ani netvoria, nemam vobec MS pri Desirett, možno 1-2x za rok a to sa neda hovoriť o MS.😉

libawet
19. jún 2017

@anonymus123 žiadna nie je dobrá, pretože je to chémia navyše do tela a jej dopad sa môže prejaviť vo vyššom veku. Nech si muž dáva pozor alebo nech použije kondóm, jemu to na zdraví neuberie.