2 týždne po zavedení Mireny stále krvácanie

ly5ka
1. máj 2024

Dobry den, chcem sa opytat, ze ako mam postupovat? Mirenu mam aktualne 2 tyzden a stale krvacam..sice slabsia bola menstruacia..ale stale v podstate trva.. normalne pred mirenou trvala max 6 dni, teraz krvacam uz 14 den...a nezda sa, ze by sa znizovalo.
Doktorka po tyzdni na kontrole, vraj zalozena je dobre, a treba nechat tomu cas..ale kolko mam este cakat??.. ved predsa nemozem menstruovat mesiac alebo 2 mesiace v kuse.. ma niekto skusenost, ze po 2 alebo 3 tyzdnoch to nakoniec prestalo??

1fifinka1
1. máj 2024

6mesiacov trvá kým si telo ako tak zvykne. Je to úplne normálne. Ja som spinila dlho. Bude sa to zlepšovať.

lasona
1. máj 2024

Ja tiež spinim neustále, teliesko mam od januára...ale mne sa ešte aj posunulo, museli mi ho v celkovej anestézie naprávať🙈odvtedy mam výtok stále, aj trosku krvi, takže neviem ci je to menzes, či nie...lebo nosím iba intímky

cezpat
1. máj 2024

@ly5ka Ja som krvácala viac či menej možno aj dva mesiace v kuse. potom špinenie dlho... ako sa píše vyššie, trvá to cca 6 mesiacov... Už ju mám 3 roky a odvtedy nemám žiadnu menštruáciu ani špinenie. Ako ten začiatok nie je nič moc, ale potom to stojí za to....

ly5ka
autor
1. máj 2024

@cezpat dakujem, tak ja to este skusim pockat... ved to ze vela zenam to nakoniec ustalo..tak verim🤞 ze aj mne...

zuzanakaa
10. nov 2024

@cezpat ahoj prosím ťa aj ja špinim už 6 mesiacov po zavedení mireny a teda ani nevyzerá že by to chcelo skončiť.Prosim ťa ako ti to skončilo zo dňa na deň po takom dlhom čase inak nemám bolestí nič len to spinenie

1fifinka1
10. nov 2024

@zuzanakaa to spinis v kuse? Ci s prestávkami.

zuzanakaa
10. nov 2024

@1fifinka1 Sem tam sú nejaké prestávky minulý mesiac to bolo bez špinenia 2 týždne už som myslela že to bude ok ale zas špinim a nevyzerá že to prejde.Ty máš niečo podobné?

1fifinka1
10. nov 2024

@zuzanakaa mne sa to prvý rok upravovalo. Trvalo to dlho, treba vydržať. Ak to není silné krvácanie, tak by sa to malo upraviť. Je to individualne. Niekomu to trvá mesiac, niekomu tri, niekomu pol roka, rok.

zuzanakaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanakaa
10. nov 2024

@1fifinka1 silné nie len špinenie a v čase menštruácie silnejšie špinenie.Prosim ťa keď sa ti to upravovalo spinila si každý deň či len niektoré dni? ďakujem

cezpat
10. nov 2024

@zuzanakaane to tak postupne prestalo, čoraz menej až nič... 🤷 Ak si nie si istá, či je to stále ok, konzultuj to radšej s lekárom.

1fifinka1
11. nov 2024

@zuzanakaa tak chvíľu spinila, chvíľu nie, a tak. Potom každý druhý mesiac, potom tretí. Mne ale teliesko vypadlo, ale beriem presne ten istý hormón len v tabletkách. To špinenie mi lekárka povedala, že treba vydržať. Pol roka je ešte krátko. Ja budem mat cez 2 roky a až teraz je to také no. Ale kolegyňa mi spomínala, co ma teliesko, že aj po 4 rokoch občas spinila. Teraz jej menil po 5 rokoch dával nové.