Ahojte baby,
beriem antiku už dlho a dnes sa mi prvýkrát stalo, že som si dala tabletku a do pol hodky som dostala hnačku, len jedno rázovú. Zľakla som sa ale keďže to bola tabletka z 1. týždňa (to znamená keby bola neúčinná, tak môžem zostať tehotná z predchádzajúcich stykov, v predošlých dňoch). Dala som si teda cca 1 hodinu na to ďalšiu rovnakú tabletku, z náhradného blistra (neriešila by som to takto, keby to nebola riziková tabletka z prvého týždňa). Teraz mám trošku obavy, že mám v sebe 2 rovnako účinné tabletky.
Máte s tým niektorá skúsenosti? Som teraz rovnako chránená, ako keby som užívala tabletky normálne? Môžu nastať nejaké komplikácie?
Veľmi pekne ďakujem za rady 🙂
@bambulienka25 v príbalovom bolo písané aj pri hnačke, tak som panikárila...
@bambulienka25 ten screenshot prave vyvracia to, co pises 😁 od uzita do 4 hodin sa nestihne vstrebat, ak by mala hnacku neskor, uz to riesit nemusi, lebo uz sa vstrebala.
@taskataska podla mna nespravila dobre, ucinnost antikoncepcie ako takej sa znizi ak mas hnacku x dni, nie pol hodinu = 2x ta prehnalo, velmi casto sa stane, ze si niekto tabletku zabudne dat a stale je chraneny, ved ta tabletka nema casovac = chrani ma presne 24 hodin a 24 a 5 min uz nie
@taskataska antikoncepciu uz roky neberiem a na vcielky a motyle a zazracne otehotnenie tiez neverim, myslim, ze som celkom inteligentna osoba 🙂 aj tebe pekny vecer, skusme si pripadne pozriet pribalovu informaciu ku konkretnej antikoncepcii a nie vseobecne QA, ked uz sa ideme vsetky hrat na odbornicky, to ze ju prehnalo neznamena, ze mala hnacku
@barbora611 malo by to byť ok. 2 tabletky by nemali spôsobiť žiadne vážnejšie problémy.
Spravila si dobre 🙂 presne tak, ako sa má.