1. blister HAK a sex

15. aug 2020

Ahojte, beriem HAK Belara prvý mesiac a mam teraz prvú prestavku. Dnes si mam dat tabletku uz z druhého blistra. Avsak dnes sme mali pohlavný styk a on sa urobil. Avsak nie do mna ale hovoril ,ze to vytiahol aj ked to nečakal ,ze sa spravu tak rýchlo. Avsak sanca stále je. Bola a som chránená aj počas prvej pauzy? Tabletky som brala vzdy načas. Max polhodinka opozdenie a dnes si zase davam tabletku. Mam si dat tabletku po? Ci to netreba riesit?
Dakujem a pekny den 🙂

klarissa25
15. aug 2020

Ano si chranena aj pocas pauzy

bona
15. aug 2020

Si chránená,aj počas pauzy,aj počas všetkých ostatných dni,noci a pod.,pokial neurobíš nejakú chybu v užívaní. Inak trosku tomuto nerozumiem,načo niektoré ženy užívajú antikoncepciu,keď sa navyše aj pri jej užívaní stresujú,či sú dostatočne chránené. A ešte jedna vec,okrem tabletiek je taký veľký papier v každej krabičke antikoncepcie,aj ten si treba prečítať😉

klarissa25
15. aug 2020

@bona presne tomu nerozumiem ani ja.. Uz som tu videla vela pisaneho ako sa chrania aj ked uziva antiku

veronikaszabova
15. aug 2020

Nic sa nestalo, neboj.
Roky rokuce uzivam antikoncepciu, ideme na plno, nijako inak sa nechranime.

autor
15. aug 2020

@bona
@klarissa25
dievčatá... nakoľko som v situácii kedy si nemôžem dovoliť dieťa lebo stále navštevujem vysoku školu a bývam na internáte a ako som spomínala mam svoj úplne prvý blister (ani v minulosti som nemala) tak s tým nemám skúsenosti. Normálne som sa spytala. Keďže prvý mesiac si na to telo zvyká a nebola som si istá či naozaj som chránená aj počas 7dňovej pauzy. Nevidím nič zle na tom sa spýtať. Odkúpila som jeden blister od kamaratky a rovno vtedy pred mesiacom som si prečítala letáčik ;)

autor
15. aug 2020

taktiež by som sa chcela spytat ze dvakrát sa mi stalo ,že som sa naobedovala- zobrala hneď tabletku a keďže mam rýchly metabolizmus tak po polhodine isla na veľkú potrebu. Avsak ma neprehnali... stolica bola viac-menej normalna. Na druhý den zase dala normálne tabletku. Potom sedem dni brala tabletky ďalej. Mohla byť nižšia účinnosť? Samozrejme teraz som mala mrchu a bola silná a 5 dni

veronikaszabova
15. aug 2020

Tabletka sa vstrebe, nedas ju "hned von"

petulka2021
15. aug 2020

Áno od prvej tabletky si chránená. A to známena že aj cez pauzu , nemusíš sa báť. 🙂
Keď užívaš tabletky načas a zodpovedne, nie je problém. Ja s priateľom počas pauzy ,mávam často sex a zakaždým sa spraví do mňa a bez problémov.

petulka2021
15. aug 2020

A čo sa týka stolice , pokiaľ máš stolicu riedku raz za deň dajme tomu , nič sa nedeje. Musela by si mať hnačky , hnačka je riedka stolica asi 4x do dňa, vtedy by tabletka mala menší účinok alebo takmer žiadný.