Zvíťazili sme nad chudokrvnosťou

lacamada
13. feb 2015

ahojte maminky, chcem sa len s tými, čo majú podobný problém ako som mala ja so synom, podeliť o skúsenosť. Synovi v 6 tich mesiacoch na moje naliehanie zistili chudokrvnosť (hodnotu mal 7,3). Bral maltofer2x po 8 kvapiek, potom kontrolný odber, hodnota 4,9, tak mu dala po 15 kvapiek 2x denne a odber dopadol úplne zle: len 3,5. Doporučila mi opäť zvýšiť dávkovanie až na 20kvapiek 2x denne. Ja som si ale namiesto toho kúpila prípravok Ferrofortis B od finnclub, dávala som mu 2x ČL denne a železo sa mu krásne upravilo na 10,2. Samozrejmosťou je strava bohatá na železo a vitamín C... Takže ide to aj bez chémie a liekov.

grettka
13. feb 2015

reklama na finclub?

lacamada
autor
13. feb 2015

tak to ani náhodou, je mi ľúto, že to takto vyznelo, Ja som len obyčajná matka na materskej, ktorá je šťastná prešťastná, že konečne prišla na to, čo zabralo na anémiu u jej decka. Ja žiadne výrobky nepredávam ani nič podobné. Chcela som len poradiť, toť vše.

lacamada
autor
13. feb 2015

Teraz keď som si svoj príspevok prečítala, naozaj to znie trochu ako reklama, ale ja naozaj nemám čas písať siahodlhé príbehy o našom boji s anémiou, ja som len v stručnosti popísala čo bol náš problém a ako sme to vyriešili.... Viem, že veľa maminiek má s týmto problém (resp. ich bábätká), tak som sa snažila byť nápomocná. Ešte dobrý je vraj aj Narosan čučoriedkový od firmy Just (či Nahrin) už neviem presne, ale to som len počula

miskaska
13. feb 2015

Ja som synovi tiez davala Ferrofortis..ale iba jednu flasku. Mal mierne znizene zelezo. Ako dlho ste ho brali? On totizto ziadny kontrolny odber nemal, tak ani neviem, ci pomohlo.

grettka
13. feb 2015

@lacamada 😉 v pohode, ale sorry fakt to tak vyznelo
A teraz k veci, mozno ten výrobok, ktory tvojmu synovi pomohol ma prenho lepsiu vstrebatelnost a teda telo ho vedelo lepsie vyuzit nez z maltoferu.
To je ako s akymkolvek inym liekom, jednemu pomoze, druhému nie. Hlavne, ze ste nasli nieco, co bolo ucinne.

lacamada
autor
13. feb 2015

@miskaska bral ho 2x denne malú čajovú lyžičku asi 8 týždňov

alternativna1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rogerkafedererka
19. jún 2016

Ahoj, nas chlapcek je tiez chudokrvny. Od oktobra bral Maltofer, lenze ten mu nerobil dobre na zaludok a hodnoty zeleza sa mu z neho zvysovali len minimalne. Samozrejme som sa snazila zvysit prijem zeleza aj zo stravy. Teraz to ma na spodnej hranici normalu. Tiez rozmyslam nad Ferrofortisom, a chcela som sa vas spytat, ci to beriete stale (myslim, ci ste mu to po tych 8 tyzdnoch este niekedy davala). Ako je na tom so zelezom teraz? Moj ma 1,5 roka a citala som na letaku, ze je to az od troch rokov... tak zvazujem, ci mu to nasadit alebo nie...

@lacamada

lacamada
autor
20. jún 2016

ahoj, ja môjmu nedávam pravidelne, ale keď ma v lekárni pichne pri srdci a kúpim ferrofortis, dám mu sem tam, ale nejak na tom nebazírujem, To o tých troch rokoch tam píšu kvôli smernici eu, nerobili nejaké výskumy na takých malých deťom , ja som sa absolútne nebála mu to dávať... Nepoznám nikoho, komu by ferrofortis nezabral a kamoška to dávala hádam 10 mesačnému a v poho...

rogerkafedererka
20. jún 2016

@lacamada Tak vyskusame. Vdaka 🙂