Ahojte, chcem sa spýtať, či ste sa stretli s tým, že by malo dieťa zle sny po liečbe homeopatikami? Všade čítam skôr to, ako mnohým pomohla, no počula som, že môže spôsobiť aj zlé sny, agresívne záchvaty u detí.Takýchto prípadov som našla ako šafranu na nete. Ďakujem Vám veľmi pekne.
no ked si vezmes, ze homeopatika neliecia - VEDECKY DOKAZANE!!! a predsa to zacne ucinkovat... tak asi treba ratat s tym, ze "ten", kto za tym stoji, si berie to, co mu je davane a teda dieta... takze ano, moze byt aj zle sny, aj rozne psychicke problemy....
homeopatia je saltaranstvo, nic ine...
Ja by som dala od homeopatie ruky preč.
@0silvia0 Áno, toto som čítala a tie prejavy má presne aj moja dcéra. Lenže som pozerala na nete, či je viac ľudí, čo sa tiež s tým stretlo,no ak som našla dvoch, tak to je veľa. Ale zase, homeopati nerobia so žiadnym prístrojom, či? Lebo viem, že sú aj takí, čo používajú, s jednou som sa stretla v minulosti, ale tá robila s nejakými kvapkami - tuším od Jonáša. Prekvapila ma aj informácia, že po homeopatii sa môže stav zhoršiť. Toto som počula aj o Dedikovi, ktorý lieči bylinkami. Toto ma úplne odradilo od toho.
@syrik prečo by sa stav nemal zhoršiť, keď vlastne choroba/príčina nie je liečená (účinná látka v homeopatikách je 0,nič)? To je väčšinou normálne, že neliečená choroba sa zhoršuje. Placebo efekt občas nezafunguje. A to už vôbec nehovorím o tom, čo vlastne má "liečiť" v homeopatikách.
@syrik nepoznam nijaku mamicku(a poznam ich dost),kt.by davala svojmu dietatu homeo...akoze vobec nechapem "ucinnu latku" tejto "medeciny"...
akoze v com ma homeo pomahat a co liecit?
bylinky su bylinky....aj lieky su lieky,ale v akej kategorii su homeopatika?
mnohi lekari si urobili kadejake kurzy a teraz,ludkovia platte,nieco nove na trhu..nieco IN...a ludia kupuju,papaju a vraj pomaha...ale komu a na co? a cim?
Ahoj, ja mám tiež podobnú skúsenosť. Mám dve deti a v niektorých prípadoch som siahla po homeopatii. Moja dcéra keď mala dva roky dostala afty. Päť dní nič nejedla a nič nezaberalo a pre 2 ročné dieťa na afty toho veľa nie je. Vtedy mi kamoška doporučila homeopatiká a po nich sa jej to začalo hneď zlepšovať. Používala som ich aj pri zuboch. Dcerka mi to znášala v pohode. ale keď som ich dala synovi tak veru prišli riadne zlé noci. Najprv som to nepripisovala homeopatikam ale keď som si to spätne analyzovala kedy mal také zlé noci potom som si uvedomila, že to bolo presne vtedy keď som mu ich dávala. Tak asi to má niečo do seba .....
homeopatika uzivame cela rodina plus velky okruh znamych, ucinky su dokazane a to dievcata, ze lekari ich ucinky nepotvrdili, tak to je uplne jasne, ved takto prichadzaju o klientelu, takze kludne sa napchavajte liekmi, ktore nicia ostatne vnutorne organy, davajte ich aj svojim detom, kazdy podla vlastneho vedomia a svedomia, ale nehejtujte vsetko...
A autorke odkazujem poradit sa o tom s homeopatom, ktory jej lieky pre dieta dal a riesit problem s nim a nie tu s touto kopou ,,odbornicok" 😀
@lumipa spýtam sa jednoducho: účinky čoho sú dokázané? čo účinkuje v homeopatikách?
@worker_falcon To aj mňa zaujíma.
@lumipa
@mima4 len ich nechaj, nemajú ani páru o tom, čo hovoríš ... 🙂 a že máš kus pravdy.
mimochodom, štatisticky viac účinnej látky je v pitnej vode, ako v homeopatikách 😀
teraz som si precitala pribeh ,,MUDr Vlckovej" ktory ste sem linkli 😀 musim sa smiat, to akoze naozaj? 😀 Moze si jedna doktorka mysliet, ze jej dcera videla diabla po ,,pekelnej " vlastne ako sama pise neucinnej homeo tabletke? a bola sa opytat knaza? uffffffffffff
No nic mile damy, poprosim vas uz na mna nereagovat, aby mi nechodili pripomienky k tejto teme, pretoze to nema zmysel 😀 kazdy verime niecomu, ja to nikomu neberiem, ale toto je na mna prilis silna kava..
Majte sa pekne
dievcata. tak ja vam poskytnem iny pribeh. S homeo robim dlhsie. Davam ju nielen detom, ale taktiez zvieratam. Macka bola do slova a do pismena hrobavori na lopate. Ja povazujem homeo za sialenu vedu (anglicania maju univerzitu, studium 6 rocne) v homeo to nie je len o medicine, ale aj o psychologii. Treba naozaj cloveka poznat, aby mu gulicky zaucinkovali.
Vlastny pripad. Arnica montana. Syn nabural do plotu, na cele mal prisernu ranu, krvacanie staby po zabijacke. Rana sa krvou precistila, arnica zabrala do par sekund a krvacanie sa zastavilo. Viete mi to vysvetlit? Najnovsie bojujem za pomoci homeo so slimakmi, ktore mi s uspechom zeru urodu mojho snazenia. Ja osobne vidim homeo ako tazku konkurenciu farmacii. Presne ako bylinky, ktore nam konecne dal Pan Boh, len je to o nas, do akej miery sa tomu chceme venovat. .....Klasicku medicinu neodsudzjem, nebranim sa jej, ale vzdy najskor siaham po alternative.
@lumipa a čo to teda účinkuje v homeopatikách? si zabudla odpovedať na jednoduchú otázku pred odchodom...
@lumipa Prepáč, že reagujem. Vieš, mne je ukradnuté svedectvo nejakej vyšinutej ženskej. Ale odpoveď si stále nenapísala - ono je rozdiel niečomu len tak veriť a mať naozaj dôkaz, že to má liečebné účinky - lebo ako tu už bolo viackrát napísané bohužiaľ nemá - a niekedy len viera nestačí. Takže ani ty nemáš odpoveď na to aké účinné látky obsahujú homeopatiká a čím teda liečia, či sa mýlim?
Ja homeo neverím - ani tabletky nepoužívam - teda naozaj len v krajných prípadoch, viac verím a používam bylinky a podobne.... 😉
@murcos no *****, a kde si našla homeopata, ktorý rozumie slimákom? Existuje taký odbor - psychológia slimákov, alebo ako sa to dá naštudovať? 😀 😀 😀
Mimochodom, nevolá sa tá anglická univerzita na homeopatiká Bradavice? 😀
@worker_falcon s takymito psychopatmi ja riesit nic nebudem, nudis sa? ja nie...
nechcem sa uz ucastnit tejto temy a preto ma laskavo neoslovuj...kazdy verime niecomu, kludne jedz tabletky a davaj ich aj svojim detom, mna to vobec nezaujima a nemienim ta presviedcat o nicom, nato nemam cas 🙂
este raz pekny den
Jedna vec je ta, čo je vedecký dokázané a druhá, že mnohým ľuďom ozaj pomohla a placebom to asi nebude, keďže to funguje aj na deti a zvieratá. Ale tiež ma zaujíma, čo za tým je? Nejaká prenesena informácia, či čo - to nedáva logiku. Ako vždy som si ju zastavala, ale teraz naozaj začínam veriť na mágiu. Inak si to neviem vysvetliť. Lebo aj ja som mala zle sny a to v čase, keď som sa rozhodla s tým seknut. Normálne také nutkanie, ani to neviem popísať, niečo mi hovorilo, aby som to nezatracovala. No v druhej izbe mi pravidelne v určitú hodinu padá dieťa z postele, vykrikuje zo sna, behá po posteli a akoby sa rozprávala s niekým. Ona si to ráno nepamätá. Ani jej nie je rozumieť. Tie záchvaty zlosti tiež nie sú bežný vzdor. Raz mi chytila amok o polnoci, celá sa triasla, vyzliekala sa. Tie zvuky, ktoré vydáva - baby toto ozaj naháňa strach. Idem aj k psychologovi.
@murcos ešte je tu svedectvo bývalej liečiteľky, nie síce zaoberajúcou sa priamo homeopatiou, ale podľa mňa je to to isté. Bola kedysi aj nahrávka jej prednášky na internete, ale je to už zmazané:
http://mojpribeh.sk/pribeh/olga-stanova-stretla...
worker_falcon prdtym, ako si z niekoho zacnem robit prdel, skusim si vygooglit info ci nahodou netrepe. preposielam ti linky na homeo do zahrady.
http://www.xn--allesblht-w9a.de/helix-tosta-hom...
ak poznas princip homeo, pochopis, z coho su robene a preco.
ak nahodou neovladas nemecky, hod do googla, vyhodi ti clanky v angline, cestine. vela zdaru pri citani
@0silvia0 som veriaca, cielene som hladala. aj o tejto panej som pocula. ach, je toho vsak velmi malo. okrem ineho, pred casom som videla doc. v domove dochodcov podavali dochodcom cukriky,
jasne, ze kazdemu, ktori mal x diagnoz....predstav si, ze kazdemu cukricky zabrali. takze, psychosomatika hovori za vsetko :D
to je zvláštne. ale vzhľadom na to, že výroba homeopatík je dá sa povedať čarodejníctvo, tak sa nie je čomu diviť.