Chcem Vas porposit, syn(12r.) ma máááálinko znížený hemoglobín. Treba aby mal viac ""železitú stravu"".
Čo dať do jedálnička aby to prijal, nevyplavilo sa mu to a prirodzene doplnilo. Napadá ma jedine hovädzie mäso..Dalej co?…Dakujem za rady.
Spenat, brokolica 🙂 moj syn miluje kremove polievky z tejto zeleniny.
aj ja sa pridám, lebo som stále anemická - hlavne orechy a hovädzie mäso, a tiež špenát a brokolica ako už bolo spomenuté vyššie.
Vlašské orechy sú dobré riešenie, pokiaľ nemá alergiu.
V podstate všetko "tmavé" ovocie a zelenina. 😉
Ja som minule čítala, že dobrá je tiež šošovica, hlavne tá červená. Potom čučoriedky, kupujem malému občas 100% šťavu alebo teraz už sú aj čerstvé. A najnovší objav zdravej stravy - chia semienka. Dávam mu ich takmer všade, najmä do jogurtu. Majú ich napríklad na tejto stránke ( http://altevita.sk/?a_aid=5717e5fab5ff9&a_bid=3...) a majú tu aj čučoriedkové lupienky, to má veľmi rád
🙂
Žihľava (žihľavový čaj, polievka), cvikla, niektoré bylinky. Dôležité je nepiť, nejesť aspoň 1-2 hodiny potom mlieko a mliečne výrobky. Z výživových doplnkov je veľmi dobrý Betafit - zlisované tabletky obsahujúce práve cviklu a žihľavu... sú jemne sladké, deti ich majú radi. Info nájdete u nás na mamazem.sk
okrem cerveneho masa (vysoka, hovadzie) aj strukoviny vcelku obsahuju zelezo, potom "tmave" ovocie (c.ribezle, cucoriedky..), mak,
tiez napr ovocie avonia (predavaju aj sirup) ma vysoky obsah zeleza. dolezite je pri tom aj "manazovat" stravovanie - ako pisu dievcata - pre lepsiu metabolizaciu obmedzit mlieko a davat ho s urcitym odstupom.
No uprimne, kravske mlieko nepijeme,ak napr.nejake ,tak zarobim (to fakt malo)ovsene mlieko susene a namiesto mlieka ma viac tvaroh, bryndzu….Velmi ste mi pomohli, kludne ak niekoho este napadne nieco, budem rada...
.
čierne ríbezle