Vie fyzioterapeut napraviť?

20. feb 2023

Ahojte, vedia fyzioterapeuti napravovat ak Vas nieco boli? Alebo ak mate nejaky blok?

Ide o to... Ze som bola u chiropraktika s bolestou krcnej chrbtice, ale on mi napravil celu chrbticu. Samozrejme ma ubezpecil, ze ak mi to nepomoze, tak som pomoc neprijala. Momentalne ma boli uz aj medzi lopatkami a spodna chrbtica. Ja si myslim, ze nieco pokaslal, lebo bolest mi vystreluje momentalne do lavej nohy. 😡😡😡😡😡😡 Aj napriek tomu, ze som hovorila, s nohami a s driekom nic nemala, trval na tom, ze to treba napravit.

Chcela by som ist ku kvalitnej fyzioterapeutke, aj som ju nasla, len neviem, ci s bolestami mi vie nieco urobit. :( chcem aj cvicit a posilnovat.

Chiropraktika mi odporucila moja kamaratka, ktora chodi pravidelne a hovorila, ze sa citi vymenena a bez bolesti. Avsak, byvame daleko od seba, takze som isla k inemu na zaklade recenzii. Ja si myslim, ze tie recenzie pisali jeho znami, lebo toto neexistuje.

kacena4
20. feb 2023

prvom rade ak ti vystreľuje bolesť do nohy, treba navštíviť neurológa aby skonštatovalo či sa nejedná o vyskočenú platničku. pretoze keď ta budú naprávať akurát tak mozu prasknúť platnicku a zhorsit to.

autor
20. feb 2023

@kacena4 vystreluje, ale nie tak silno, ale sem tam bolest zacitim. A hlavne ma boli nad kostrvom ked sa zohnem

mata90
20. feb 2023

Ja som mala tak vysunutú platničku, že som plakala od bolesti. Tiež mi to šlo až do nohy. Mala som to veľmi zle, bola korona,nikde má nechceli zobrať, doma 8 mesačne dieťa a ja som nemohla ani na WC prejsť. Na fyzioterapeutku som čakala vyše 2 mesiace. A až ona mi pomohla, chodila som k nej 2,5 mesiaca. Bolo to finančne drahé ,ale veľmi pomohla.

veselo_neveselo
20. feb 2023

Vie, ale! Najprv je treba ist k "normalnemu" dr na diagnostiku. A az POTOM, na zaklade vysledkov, vie fyzio urcit ako treba cvicit.
U nas (nie SK) sa fyzio cloveka nedotkne pokial nema vysetrenia, aby nenarobil viac skody ako uzitku.
Ved pri niektorych stavoch treba najprv vylucit/preliecit rozne zapaly, a az potom pracovat na posileni tych struktur.

sense
20. feb 2023

Koľko sedení si mala u toho chiropraktika, išla si len na základe odporúčania kamarátky alebo si mala aj potvrdenie od lekára. Ja nežijem na svk ale teda k chiropraktikovi ma poslal lekár a po prvom sedení, na čo som bola ale aj upozornenia mi povedal ze sa stav môže dočasne zhoršiť. A aj bolo à nebolelo ma nielen miesto problému ale mi išlo aj hlavu urvat prvý deň... Potom to prešlo ale sedení som absolvovala asi 5 a teda tiež mi náprava la celú chrbticu nielen to miesto a odvtedy ma pokoj ale keď čo len trochu citim. bolesť tak nastupuje cvičenie.

mata90
20. feb 2023

@veselo_neveselo ja som bola na Sk pri fyzioterapeutke a musela som mať urobenú magnetickú.

autor
20. feb 2023

@mata90
@veselo_neveselo
@sense dakujem. Ja som v januari navstivipa ortopeda kvoli bolesti ramena, vo februari magneticka a v marci kontrola. Dovtedy ze mam cakat. Aj som im volala, ze mam bolesti ci by nemohli dat skorsi termin, ale ze nie. Mri mam, poslala som jednej neurologicke, a ona povedala, ze nic vazne, len treba cvicit. Ale od chiro ma boli aj nad kostrcom a medzi lopatkami....

Takze radsej idem k fyzio. Lebo to sa clovek nedozije kontroly.