Ahojte. Je tu niekto,kto kupuje svojím drobcom maslo Ghee? Ak áno, chcem sa poradiť. môj maličký má intoleranciu na BKM, preto mu dávam toto maslo.Je naozaj zbavené bielkoviny ako to má byť, aj keď je o toľko lacnejšie? Budem vďačná za akúkoľvek radu😃
Ahoj.maslo ghi si vies urobit aj sama..
No keby to bolo pre mňa tak si ho urobím sama,ale ja ho chcem dávať synčekovi a musim mať istotu,ze je zbavené laktózy.
Ok,dik za odpovede.Tak sa opýtam,Ako dlho je potrebné to maslo topiť,aby už neobsahovalo bielkovinu?Ako dlho ho robíte napr vy dievčatá?
@32mirka zalezi od mnozstva masla ktore pouzijes na vyrobu. Pozri si na nete navody, najlepsie aj s obrazkami lebo je velmi dolezite ho v spravny cas dole zo sporaku aby si ho nepripalila. Este upozornujem ze sa ho nesnaz vyrabat z klasickeho masla co kupis v obchode, to je 'hnoj' nie maslo. Najlepsie kupit klasicke v hrudke, u nas predavaju v stanku so syrmi
tiez doporucujem robit doma, ale nie z "normalneho" zo supermarketu, ale z "domaceho" masla - ci uz od nejakeho syrara alebo podobne, kde predavaju "nebalene", hrudku... vo finale vyde lacnejsie a je aj kvalitnejsie.
V jednom píšeš o laktóze v druhom príspevku o bielkovine na čo je vlastne alergicky?
V mojom počiatočnom príspevku mi nezobrazilo 2 linky z nejakeho dovodu, skusim ich dat sem teraz. Dala som sem svoju otázku, pretože hľadám odpoved na konkretnu vec. Je tu niekto, kto si kupuje konkretne maslo ghee od vyrobcu Orava milk? http://www.biomeat.sk/kategoria/mliecne-vyrobky... Objavila som toto maslo, ale nezda sa mi to, ze je o polovicu lacnejsie ako vsetky ostatne masla ghee, co su v ponuke na trhu tak vseobecne. Predtym som kupovala toto: http://www.plodyzdravia.sk/produkt/ghi-maslo-gh... Ja sa len potrebujem zistit, ci to lacnejsie je len nejaky oblb, kedze je o dost lacnejsie ako to druhe. Dokonca je aj rozdiel v skladovani. To lacne sa ma skladovat do max 8 stupnov celzia a ostatne, co som nasla a su podstatne drahsie, sa mozu drzat az do 20.tich stupnov. Dakujem za prispevky s radmi, ako si urobit Ghee maslo aj doma sama, ale zatial potrebujem naozaj istotu, ze mam maslo bez bielkoviny KM.
Ja si Ghee robím sama doma. Nieje to nič nové, veď to už aj moja babička vyrábala a používala.