Užívate Ghee pražené maslo Orava milk?

32mirka
10. sep 2016

Ahojte. Je tu niekto,kto kupuje svojím drobcom maslo Ghee? Ak áno, chcem sa poradiť. môj maličký má intoleranciu na BKM, preto mu dávam toto maslo.Je naozaj zbavené bielkoviny ako to má byť, aj keď je o toľko lacnejšie? Budem vďačná za akúkoľvek radu😃

vulka
10. sep 2016

Ja si Ghee robím sama doma. Nieje to nič nové, veď to už aj moja babička vyrábala a používala.

lindsey
10. sep 2016

Ahoj.maslo ghi si vies urobit aj sama..

32mirka
autor
10. sep 2016

No keby to bolo pre mňa tak si ho urobím sama,ale ja ho chcem dávať synčekovi a musim mať istotu,ze je zbavené laktózy.

lindsey
10. sep 2016

@32mirka to je zbavene ked si tak urobis ako mas...

32mirka
autor
10. sep 2016

Ok,dik za odpovede.Tak sa opýtam,Ako dlho je potrebné to maslo topiť,aby už neobsahovalo bielkovinu?Ako dlho ho robíte napr vy dievčatá?

stormie
10. sep 2016

@32mirka zalezi od mnozstva masla ktore pouzijes na vyrobu. Pozri si na nete navody, najlepsie aj s obrazkami lebo je velmi dolezite ho v spravny cas dole zo sporaku aby si ho nepripalila. Este upozornujem ze sa ho nesnaz vyrabat z klasickeho masla co kupis v obchode, to je 'hnoj' nie maslo. Najlepsie kupit klasicke v hrudke, u nas predavaju v stanku so syrmi

saurian
10. sep 2016

tiez doporucujem robit doma, ale nie z "normalneho" zo supermarketu, ale z "domaceho" masla - ci uz od nejakeho syrara alebo podobne, kde predavaju "nebalene", hrudku... vo finale vyde lacnejsie a je aj kvalitnejsie.

stefi_k
11. sep 2016

V jednom píšeš o laktóze v druhom príspevku o bielkovine na čo je vlastne alergicky?

vulka
11. sep 2016

@32mirka Ja 300g masla pražím cca 20-25 min.

32mirka
autor
11. sep 2016

@stefi_k Dik za poznámku, s laktozou som sa pomylila,to je niečo iné.Stale mi ide o bielkovinu KM.

32mirka
autor
12. sep 2016

V mojom počiatočnom príspevku mi nezobrazilo 2 linky z nejakeho dovodu, skusim ich dat sem teraz. Dala som sem svoju otázku, pretože hľadám odpoved na konkretnu vec. Je tu niekto, kto si kupuje konkretne maslo ghee od vyrobcu Orava milk? http://www.biomeat.sk/kategoria/mliecne-vyrobky... Objavila som toto maslo, ale nezda sa mi to, ze je o polovicu lacnejsie ako vsetky ostatne masla ghee, co su v ponuke na trhu tak vseobecne. Predtym som kupovala toto: http://www.plodyzdravia.sk/produkt/ghi-maslo-gh... Ja sa len potrebujem zistit, ci to lacnejsie je len nejaky oblb, kedze je o dost lacnejsie ako to druhe. Dokonca je aj rozdiel v skladovani. To lacne sa ma skladovat do max 8 stupnov celzia a ostatne, co som nasla a su podstatne drahsie, sa mozu drzat az do 20.tich stupnov. Dakujem za prispevky s radmi, ako si urobit Ghee maslo aj doma sama, ale zatial potrebujem naozaj istotu, ze mam maslo bez bielkoviny KM.