Ahojte,keďže a dcérkou 2 ročnou nemáme možnosť absolvovať kupele,premýšľala aom.nad rôznymi alternatívami ako jej aspoň trochu pomôcť inak.
Počula som o soľných jaskyniach ,popr nejaký druh sauny...najbližšiu soľnú mame Masarykov dvor. Moja otázka je ci to ma nejaký efekt ,koľko x alebo ako často je vhodné chodiť aby bolo vidno nejaký výsledok.
zalezi ktoré solne jaskyne ci s kvalitnou solou alebo len narážka. napr. v nimnici sa ti 1 pobyt (hodina) v jaskyni vyrovna niekolkodnovemu pobytu pri mori (ci sa tyka dychania) inde je to len o komercnom biznise. treba zvazir ci ti 2r dieta vydrzi v tichosti sediet v polosere jaskyne aby nevyrusovalo inych ludi ktory tam prišli relaxovat. osobne odporucam radaej pobyt v klasickej jaskyni napr. 1 vstup do jaskyne driny sa vyrovná 1 injekcie uff teraz si nespomeniem ci kalcia, magnesia ci akeho vitaminu 🤦. a je tam dieta v pohybe kedze sa ide okruh a rozpravanie nie je prekazkou
@lucka1022 radšej by som dieťa naparila nad soľou doma. Všetko ostatné su len wellness miestnosti kde sa meni vzduchotechnikou vzduch. Prírodné prostredie to nenahradí. Najbližšie je soľna jaskyňa v Rumunsku. Ak chceš přírodu tak radšej speleotherapiu robí ju Jasovská jaskyna-cez kúpele Štos, Bystra a Belianska jaskyna. Akakoľvek jaskyňa jej pomôže, navstevy ale musia byť pravidelne a dlhodobejšie. Min 14 dni po 2 hodiny sa kedysi odporúčalo. Moji surodenci chodili do Jasova cez Kupele Štos, ale roky dozadu.
@lucka1022 ja chodím s dcérou keď ma chrípku napr. A prejde ju choroba skôr o pár dni