Skúsenosti s užívaním oleja

14. feb 2024

Dobry deň. Nemáte niekto náhodou skúsenosti s užívaním oleja (napr. jednu kávovú lyžičku ráno na lačno? ) Olej z vlašských orechov, mandľový .... Je to podľa vás zdraviu prospešné? Dakujem

tundra
14. feb 2024

Musis vyskusat,ja si obcas davam olivovy s troskou citrona alebo teraz je hit olej z cierneho kminu na podporu imunity.Olivovy s citron podporuje cinnost pecene a fakt je,ze mi lepsie travy.Nedavam si stale,väcsinou,ked mam nocnu,
2-3 dni v mesiaci.

nikpa
14. feb 2024

Akákoľvek kvalitny olej (mandľový, tekvicový, avokádovy...) je zdraviu prospešný. Tiež si zvyknem dávať hneď ráno. Striedam ich viacero.

roja01
14. feb 2024

Rastlinne oleje su zdrave pri uzivani za studena, vacsinou ludom chybaju Omega 3. Preto sa uziva rybi olej, no Omega 3 su zastupene v lanovom a tekvicovom oleji a tie su tu dostupne. Len treba dbat o to, aby boli skladovane v tmavych flasiach a v chladnicke a to nie len doma, ale aj v predajni. Okrem toho maju vela inych prospesnych latok. Aj ine rastlinne oleje su pri konzumacii za studena zdraviu prospesne. Napr. Pestrecovy sa uziva na regeneraciu pecene, olivovy s citronovou stavou sa uziva na precistenie zlcovodov, atd. Zohriatim sa velka cast rastlinnych olejov stava zdraviu skodliva. Napr. Lanovy sa vobec nesmie zohriat. Ja osobne by som olej z vlasskych orechov a mandlovy nahradila konzumaciou orechov a mandli. Skor by som uzivala tie oleje, ktore su v potrave menej dostupne.

nevenka
14. feb 2024

Viem, ze je to zdrave, skor som aj mohla vypit rybi olej, ale teraz, aj po jedle mi je z neho na grc cely den, no nemozem to, nie to eate nalacno. Ale tak treba skusit.
Hlavne teda nam chybaju omega-3, teda rybi olej je naj a potom omega-9 - olivovy...ten sa v tele sprava ako omega -3 - su to protizapalove mastne kyseliny, kym omega-6 su prozapalove a mame ich nadbytok. A este ich stuzime a urobime z nich to akoze "maslo", tak to uz telo ani spracovat nevie.

zena666
14. feb 2024

Polievkovu lyzicu olivoveho kvalitneho na lačno už vyse roka u mna zázrak🤩 ... travenie, pokožka

slavomira236
15. feb 2024

Olej z ciernej rasce je tiez zdravy