Skúsenosti s procesom "Cesta pre deti"

barusky2008
28. apr 2015

Moja dcéra dosť všetko prežíva, má svoje fóbie a strachy z úplne banálnych vecí. Inak je skor nadpriemerne inteligentná a svojim sposobom perfekcionistka. Psychológ uvažoval o diagnóze Aspergerov syndróm, ale nie. Aj sa to začalo zlepšovať, len si potrebovala začať viacej veriť. Býva ale veľmi často chorá a ja sama verím, že priveľa stresu može mať vplyv na chorobnosť. Rozmýšľala som preto nad terapiou Cesta pre deti. Stojí to ale nejaké peniaze a stále mám trocha pocit, ako by som išla kupovať mačku vo vreci... Chcem sa preto spýtať, či máte skúsenosti s terapiou Cesta, prípadne Cesta pre deti? Budem Vám veľmi vďačná, ak sa so mnou podelíte o svoje skúsenosti.
Barbora

bombo
28. apr 2015

Ahoj
Môj syn absolvoval Cestu
Má crohnovu chorobu, po ceste sa mu zastavilo krvácanie,
avšak treba mať skúseného terapeuta

ruthmaria
28. apr 2015

nase zdravotnictvo nie je najlepsie na svete, ale radsej hladaj pomoc tam

sarlatani v lepsom pripade oberu o peniaze, v horsom uskodia

barusky2008
autor
29. apr 2015

dakujem bombo a ruthmaria za prispekvy.
moja znama absolvovala cestu, nemala fyzicke problemy, skor psychicke a vraj jej to velmi pomohlo. ja som aj citala knihu a podla mna je tato metoda na riesenie psychiky velmi dobra, sama by som ju chcela tiez absolvovat.
nemyslim si, ze nase zdravotnictvo je zle, ale chodila som s dcérou ku trom psychológom skoro dva roky a nikto z nich mi nepovedal ani neporadil nic prevratne. v skolke ju mali za autistku. Barborke som potom zacala davat zlozitejsie/zodpovednejsie ulohy - pomahala mi krajat zeleninu s "ozajstnym" nozom, rozbijala vajcia, ked sme piekli..... a zacala si viacej verit. ale este stale to nie je ono. vedela citat a pisat tlacenymi písmenami asi od 5 rokov, mozno skor. ked ma ale pisat pisanymi písmenami, tak ma skoro panicky strach, ze to pismenko sa nebude podobat na predlohu (pritom ju za krasopis vôbec nepeckujem, ani to nekomentujem) - ma to proste v sebe....

janinad
24. júl 2018

@barusky2008 Ahoj, chcela by som sa spytat, ci ste danu terapiu s dcerkou absolvovali a ci ju dcerka zvladla. Ja nad nou tiez uvazujem, len sa bojim, ako bude syn reagovat, ci skor spolupracovat. Co sa tyka citov a vnutorneho prezivania, tak s nim sa o tom vobec neda porozpravat. Alebo ak je tu niekto iny, kto tuto terapiu skusil, ci mu pomohla. Dakujem.

janinad
24. júl 2018

@bombo Ahoj, prosim ta, syn mal kolko rokov, ked terapiu absolvoval? Spolupracoval dobre? Lebo moj chlapec svoje pocity nevie navonok reprodukovat, tak sa trocha obavam. Aj sa jeho zdravotny stav nadalej zlepsuje? Prepac, ze sa tak pytam, len velmi nad touto terapiou uvazujem, financne je dost nakladna tak preto. Dakujem za kazdu odpoved