Skúsenosti s liečebnou pedagogikou a oneskoreným vývinom reči

stastnamamulka
7. feb 2015

Ahojte,ani neviem,či som správne zvolila kategóriu ale hľadám skúsenosti s vyššie spomínaným "problémom".V skratke:náš syn má 3.5r a nechce sa mu moc rozprávať,vyzerá to na spomínaný oneskorený vývin reči,po 2sedeniach nás klinická logopedička odporučila k liečebnej pedagogičke,popravde,nikdy predtým som o takej špecializácii nepočula,preto dúfam v len pozitívne ohlasy😀 Synček je komunikatívny /po svojom🙂/,v škôlke pekne zapadol,aj keď nerozpráva,ale snaží sa,používa max 20 obľúbených slov,vety max 2slovné☹Rada by som si prečítala vaše skúsenosti s takýmto,pre mňa zatiaľ alternatívny prístupom.

saurian
7. feb 2015

@stastnamamulka nejde o "alternativny pristup", je to odbor, ktory sa normalne studuje na univ.komenskeho ako aj logopedia ci spec.pedagogika.
liecebny pedagog (aspon podla mojho nazoru) je niekde medzi spec.pedagogom a psychologom, moze vela pomoct. zasa zalezi od toho, k akemu pojdete, ci si najdete toho spravneho.
ak je vsak problem cisto v onekorenom vyvine reci a nejde o nieco ine (napr specificky naruseny vyvin reci - vyvin.dysfazia), tak by mohla logo stacit - zasa vsak zalezi od toho, ci najdete tu "spravnu". drzim palce.
okrem toho by mal mat liecebny pedagog viac vedomosti a skusenosti nielen z oblasti problemov s recou, ale aj dalsimi vyvinovymi poruchami (napr adhd), je kompetentnejsi vyjadrit nazor ci je vo veci len oneskoreny vyvin reci.