Pseudomonas aeruqinosa v pošve 3 mesačnej

dreamer4
18. okt 2011

Mám 3 mesačnú dcérku a z výteru gynekológ zistil, že má v pošvičke tohto ,,sviniara", vraj sa to nedá liečiť inak ako SILNÝMI a DRASTICKÝMI antibiotikami (intavenózne a hospitalizovane). Má niekto skúsenosť aj s homeopatickou liečbou???? vraj je aj taká možnosť (aj keď lekári o tom neradi počujú). DAKUJEM

latvia
18. okt 2011

@dreamer4 ak nejake homeo na tuto pliagu existuju a fakt funguju, tak budem len rada, tento pseudomonas je dost nepekna bakteria.dufam ze niekto napise osvedceny homeorecept

janka_pn
18. okt 2011

@dreamer4 nemam skusenosti, ale niekde som o tom citala clanok, ze med a materska vcelia kasicka, propolis... tento smer bol testovany a celkom pozitivne. skus vyguglit s tymito pojmami ☹ alebo skus dakeho bylinkara, su to na mk tusim aj dake temy... inak neviem a drzim silno paste, aby sa mimi vyliecila.

dreamer4
autor
18. okt 2011

baby, dakujem za rady....skusim vsetko co sa da...... zajtra volam homeopatovi, uvidim, co mi ten povie...

zuzuj
18. okt 2011

ahoj my sme to mali a opakovane...my sme ho mali v puse doniesli sme si ho z porodnice a potom v celom tele a je to pliaga...aj tam dole aj teraz nedavno...naozaj sa s tym neda nic...a drasticke ant. sme si nedali...ale co sa tyka na ,,mastenie" tam dole tak zalezi aka citlivost vysla na tu vasu pseudomonu ale u nas bol citlivy neomycin+bacitracin a to je vlastne framykoin a ten pomoze, tak neviem preco ale mal by Vam ho ten gynekolog predpisat...
Len problem je ze do tej posvy sa to mohlo dostat len z creva, a tam je aj u nas pes zakopany, ze to ma vlastne v creve a tak sa jej to tam opakuje . Aj ine bacily....A ako si to zistila mala malicka nejaky vytok? my sme mali zeleny..

dreamer4
autor
18. okt 2011

@zuzuj mala jednorazovo vytok....a od vtedy nic......kupala som ju v repiku.....aj mastila framykoinom......ja neviem, som zufala......nechcem s nou ist do nemocnice a nechat ju dopovat svinstvami.....neviem ako sa rozhodnut.....lekarka vravela, ze tam nezaberu ziadne lieky, iba tie antib.... Dnes som jej nechala urobit aj vyter z nosa a ust, ci to nema aj tam......vyter zo stolice mala robeny, a tam nemala nic...tak neviem....idem pozriet do papierov, ze ci ma tu citlivost na framyoin...

dreamer4
autor
18. okt 2011

@dreamer4 ma tam ze L.....a je to ,,ucnna hladina sa dostavi pri lokalnej aplikacii.... Kolko krat do dna si jej natierala? a davala si len porchovo, ci si jej to tam vstrekla?

dreamer4
autor
18. okt 2011

@zuzuj tak nie, to mala robene dva vytery..jeden je starsi...a tam mala citlivost este...ale v novsom uz citlivost na fram. nema...☹((

zuzuj
18. okt 2011

Natierala som jej to rano vecer a iba povrchovo, ale mala by ti to povedat gynekologicka...U nas povedali ze sa takym malym detom ant. nedavaju. Jedine ak maju vazne klinicke priznaky infekcie. Vy mate nejake tazkosti? A vas chcu hospitalizovat? a dat jej tie antb. lebo nas nechcel nikto liecit....
Ja by som ak sa ti to da tam jej aj trochu vstrekla ale potom je na to lepsi ten oftalmoframykoin lebo ma taky sosak...mojej sa nemozem uz tam ani dotknut...tak u tvojej sa to este asi da...
A co znamena ze tam nemas uz citlivost na tom druhom nebola robena...alebo mate nejaky rezistentny kmen..

zuzuj
18. okt 2011

jaj pozeram ze si tam uz davala ten framykoin a aspon tyzden? alebo len jednorazovo...repik je dobry..to aj u nas ficalo...predpokladam, ze ked vam ten druhy vyter robili po prelieceni a tam mala opat tu pseudomonu?...
U nasich doktorov je to tak, ze pokial nemaju deti nejake vazne stavy tak nic neliecia...my tak mame stale zlateho stafilokoka v krku..a neliecime...a malickej sa potom pol roka neobjavila ta pseudomona vo vyteroch a teraz znovu a som ju natierala framykoinom ale uz som nesla na kontrolu lebo jej mi je uz luto aby do nej pichali...a nema to moc pekne. tak asi tiez dam opakovany vyter...

irriss
18. okt 2011

@dreamer4
Ahoj! Snazila jsem se Ti napsat uz hned rano, ale nefungovalo mi odesilani odpovedi na MK 😒
Nikdy jsem se s Tvym problemem nesetkala, ale zaujalo mne to a donutilo se "zacist"...

Konzultovala jem to s italskym portalem pri nemocnici, ktera je v nasi blizkosti. Jedna se o proslulou Evropskou detskou nemocnici jmenem Giannina Gaslini (Genova -Janov), kam se sjizdeji rodice se svymi detmi at uz narozenymi nebo jeste v brisku... 😉

Jsou tam rozhovory s maminkami, ktere maji trapeni jako TY...deti od par mesicu s problemy tohoto typu...Lekari a odbornici (nemocnice je spojena s univerzitou, navstevuje ji i Papez..)tvrdi, ze tato "potvora" je casto silnejsi nez ATB..pokud se pry nepreleci spravne a vcas prave ATB a hospitalizaci hrozi chronicke nalezy....Jde se v clanku do extremu, to neni nutne psat... ☹
myslim si, ze je nutne zkonzultovat toto tema doslova s odbornikem a ne tady....alespon to, co jsem cetla ja, neni nic pekneho... 😉
Ja vim, je to na netu, ale preci jen "jadro veci" nebude tak od veci...

p.s. Jsem take zasadne proti ATB..nikdo z mych deti nikdy nemel ATB...
jen jednou jedinkrat ...kdyz se narodil muj syn, zjistili mu dysfunkci ledvin a prave ATB (bral ho celych 12 mesicu a nevyhnuli jsme se potizim...) bylo to jedine co nas zachranilo od chronickeho poruseni a vyhnuli jsme se dialisam....Nekdy je ATB nevyhnutelne a hospitalizace je soucasti...zvaz to dobre i s odbornikem.... 😉
Hodne stesti

dreamer4
autor
18. okt 2011

@zuzuj to, ze nema citlivost znamena, ze po opakovanom vytere uz asi nezaberie ani framykoin...lebo je to asi silnejsie ten pseudo...neviem.... Ja som sa len dohodla s dokim, ze kym nebojuje cele telo, pchat antib. nebudem do nej.....pockam na dalsi vysledok vyteru a uvidim......ale pravdu poviem, cely den nato myslim a je mi do placu.....
A mas pravdu, nic nelieckia, kym to nie je akutne, lebo ako pisem, pri prvom vytere by este mozno ten fram. zabral, ale teraz pri druhom sa ukazalo, ze zaberu uz len antibiotoika ☹

zuzuj
19. okt 2011

ahoj dreamer celkom nerozumiem co znamena ze Vam nevysla citlivost mas vsade napisane R...to znamena rezistetne...alebo aj niekto C to znamena ze na celkove to je citlive. Lebo framykoin je antibiotikum tiez.
My sa trapime vselicim, tiez neviem ci to suvisi s tou nakazou od porodu. Nikto nevie, Ty si odkial.?

irriss
19. okt 2011

@dreamer4
nechci psat vic, nechci delat chytrou, ale po precteni si nekolika informaci dostupnych na portalu nemocnice... o jaky virus jde...mam v hlave plno otazek, ale davat je sem nebudu, odpoved by znela, ze si mne nikdo neprosil a ze mi do toho nic neni..
Jen Ti chci rict, ze mi prislo nekolik dopisu do IP ohledne teto "potvory" a nerada bych, abys neco podcenila...je to potvora silnejsi nez ATB, te "bylinky" nepomuzou... 😉
Hodne stesti...a HLAVNE ZDRAVI
Tato Tva vcerejsi veta byla duvodem, proc jsem jeste prispela 😉 :
......Ja som sa len dohodla s dokim, ze kym nebojuje cele telo, pchat antib. nebudem do nej.....pockam na dalsi vysledok vyteru a uvidim...

p.s. necekej, az bude bojovat cele telo... 😢

dreamer4
autor
19. okt 2011

@zuzuj ahooj, my sme z Krompach....dnes som volala homeopaticke a dala mi nejake lieky na celkove zvysenie imunity......a ked sa jej zvysi imun. tak mozno zabojuje jej telicko samo....skus tiez, ked chces, dam ti na nu kontakt....

dreamer4
autor
19. okt 2011

@irriss ahoj, ja viem, mam toho plnu hlavu......ale hovorila som z viacerimi lekarmi....viac nazorov....niektori tvrdia, ze sa to da podchytit........a prave ten detsky organizmus musi zabojovat.....(co dufam, ze zabojuje) ale inak sa ta choroba neda liecit inak ako antib., to viem...... ale vraj to nie je v takom stadiu, aby na tie ,,tazka" atb ist musela.....neviem, ako pisem, mam toho plnu hlavu.....

dreamer4
autor
19. okt 2011

@irriss ale kazdopadne dakujem o tvoj zaujem, a postrehy...ja naozaj zvazujem vsetko

irriss
19. okt 2011

@dreamer4
zkus to prelecit radeji v rannem "pocatku"(nevim, kde jsou hranice😉..)...ATB ji aspon zareaguji pozdeji je i ATB slabe...vsude pisou, ze ATB uz v urcitem stadiu nepomahaji...Nejsme doktori, jsme maminky, doktori maji ruzne nazory..my maminky bychom mely mit jen jeden jediny - RYCHLE A VCAS... 😉
Nechtela jsem to sem psat, ale pises, ze zvazujes a trapis se..nektere konci tragedii, to ses urcite docetla take.....prave kvuli pozdnimu zakroku..ty jsi vlastne ve vyhode, vis, ze se jedna o tento virus, vis jak bojovat..neboj se "zbrane" (ATB pobyt v nemocnici))vzit do ruky a jit proti te potvore... 😉
Vzpomen si na maminky, ktere nevedi, co trapi jejich miminko..kdyby vedeli, ani sekundu by nevahali...ty vis, jsi "bohata o pravdu" ...je reseni..ber ho vsema deseti.. 🙂

dreamer4
autor
29. okt 2011

@latvia sa podarilo.......Dvaja homeopati mi vraveli, ze je to vec imunity...brala lieky (homeo) na imunitu a sama ona (teda jej telicko) zabojovalo......a kontrolne vytery ukazali, ze uz ho nema.......Takze, sa da....🙂 a som stastna 🙂

latvia
30. okt 2011

@dreamer4 tak to sa tesim s tebou ! 🙂 🙂 🙂 ktore homeopatika pomohli? ake davky? napis to tu prosim, nech aj ine mamicky mozu vyuzit tieto rady 🙂

dreamer4
autor
30. okt 2011

@latvia SILICEA 15 CH tie su na imunitu, jedenkrat denne 5 granul sa rozpusti vo vode (ale nesmie sa dat 15 min pred ani po papani), MERCURIUS SOLUBILIS 9 CH su proti zapalu v tele a taktiez sa dava 5 granul ale rano aj vecer.....ak by mama nejaka mamicka zaujem, mozem dat aj kontakt na pani doktorhu pediatricku-homeopaticku....

renatka100
23. aug 2012

@dreamer4 ahoj, nam bola v sucasnosti diagnostikovana pseudomonaza v posve masivny vyskyt. Ako ste v sucasnosti nevratila sa vam po uzivani homeopatie na imunitu? Akurat sa chystame k detskej gynekologicke tak som zvedava co nam povie.

dreamer4
autor
23. aug 2012

@renatka100 ahoj, nakoniec sa ukazalo, ze mala to ma iba na genitaliach, ze dnu v posve (vyter u gyn) ukazalm, ze bakteria nie je.....tak DUFAM, ze aj vy tomate len na pokozke zvonka......inak trvaj aj na vyterez konecnika...respektive odober kusok stolice...lebo moze to byt v traviacom trakte......kazdopadne sa to mojej malej do tela nedostalo, takze nemala problem ziaden...ale urcite treba pracovat na imunite....vraj imunita sa postara o tu bakteriu..... uvidis co ukaze vyter.....kazdopadne, mi prosim potom napis, ako to dopadlo...

renatka100
23. aug 2012

@dreamer4 dakujem uvidime co povedia na gyn robili jej aj nejake vnutorne vysetrenie toho sa dost desim. Nasej homeopatke som uz pisala tak uvidim co napise, nasa mala je totiz non stop chora akakolvek choroba co ide okolu tak ju dostane tak urcite nieco na tu imunitu treba, davam jej aj probiotika aj ty si ich davala?

dreamer4
autor
23. aug 2012

@renatka100 davam jej stale probiotika a vnut. vys. jej nerobila ziadne, len ten vyter...no je to neprijemne pre nas zeny, nie to este pre babatka a dievcatka....

babajaga
23. aug 2012

@dreamer4 ahoj,mne mavala dcera vytok z posvy od babetka...a nasa doktorka jej zobrala ster,uz neviem co tam mala,ale zakazdym vytokom iny bacil vysiel...a liecila som to 7-dnovymi kupelmi v hypermangne a masticka framykoin 3x denne,a tie kupele...na druhy-treti den uz bola bez vytoku a svrbenia...hypermangan je dobry,mal by vam zabrat..tak odporucam umyt dceru z dola v tom a chvilu pomocit....doktorka to pripisala aj slabej imunite,teraz ma dcera 9 rokov a uz klop,klop dlho nemala problemy.... to sme uz mali odporucenku na detsku gynekologiu...tak skus este tie kupele...

monikaaaaa
19. júl 2014

@dreamer4 Ahoj 🙂 Dcerka ma tento isty problem...pseudomanas ae. v posve, okrem neho aj e.coli a streptokok...bola som u homeopata, ale veru dal mi uplne ine pripravky ako tebe a ani po vyse dvoch tyzdnoch ziadne vysledky ☹ chcem kupit tie homeo čo predpisala vam, toto su oni? http://www.docsimon.cz/zbozi/silicea-15ch-gra-4g a http://www.docsimon.cz/zbozi/mercurius-solubili... ? dakujem za odpoved 🙂 Inak striekam jej tam aj Koloidne striebro a davam aj ATB mast od gynekologicky a NIC ☹

dreamer4
autor
19. júl 2014

@monikaaaaa ahoj, poviem pravdu, uz nepamatam, co nam presne dala, ale vyzeralo to tak ako tie co si mi poslala, myslim obal, ale myslim, ze ano silicea to bola..... neviem, ja si myslim, ze z nemocnice sme doniesli, lebo bol rezistentny na atb...ale dajak to preslo.......mate aj problemy*? vytoky a tak???

monikaaaaa
19. júl 2014

@dreamer4 vytoky som si nevsimla, len ju ma uz cca pol roka celu zapalenu cervenu...uz som z toho na nervy ... ☹ snad sa to nejak vylieci...objednala som tie homeo, o ktorych si tu pisala, tak som zvedava

dreamer4
autor
19. júl 2014

@monikaaaaa poviem ti pravdu, aj mojej malej sa nieco deje...stale ju ma cervenu a aj vytocek, detska gyn. robila vytery lebo prechladena nie je...v pondelok budem mat vysledok...tiez dufam, ze sa to nevratilo....
a lekarka ti co vravela????? co jej dala?

monikaaaaa
19. júl 2014

@dreamer4 dala jej atb mast macmiror complex...mastim jej to večer uz tyzden, okrem toho jej striekam koloidne striebro a uziva tie homeo a stale nic ☹ ...ale tak moja ma viac tych bacilo ako som hore pisala...uvidis z vyteru, mozno to nic nebude...ja som tie vytoky nepostrehla ze by mala..to vidis na nohavickach? ja som zas zbadala ze jej uchodi moc, resp. ze neviem zadrzat ...tak neviem ci nema aj zapal moc. ciest... ☹