Problémy z laktózou

vaneska17
27. sep 2018

Ahojte poradte ake vyrobky uzivat ked mame problem alergia na bielkovinu krav.mlieka,kazein,srvatku,soju!vaj.bielok zacali sme uzivat bez lak.vyrobky ale neviem ci robime dobre poradte uz som z toho zufala a bolesti bruha nejako neustupuju ☺

luba41
27. sep 2018

úplne vylúčiť všetko živočíšne mlieko/ aj ovčie, kozie atd/- priamu spotrebu aj v stopových množstvách v iných potravinách-treba čítať zloženie všetkých výrobkov.., žiadnu soju, žiadne hovädzie mäso, vajíčka nie, kuracie mäso odsledovať..

prevenar
27. sep 2018

@vaneska17
..no , uplne jednoduche. ked mas problem s intoleranciou / alergiou na mlieko , prestanes konzumovat mlieko a mliecne vyrobky. 🙂

mlieko - ryzove, mandlove, sojove, makove, ovsene ..
smotana - ryzova , sojova ..existuju aj kysle varianty
syr - rozne veganske varianty
natierky - veganske varianty.

vsetko co je veganske je samozrejme bez mlieka.

len nahradis zivocisne varianty rastlinnymi a si vybavena a ficis dalej 🙂

niki969
27. sep 2018

@vaneska17 ak je problém s BKM- bielkovinou kravského mlieka, nemôžete ani bezlaktozove výrobky, laktóza je cukor, to je iná zložka mlieka. Máte to žiaľ ťažšie, musíte všetky mliečne výrobky nahradiť rastlinnými alternatívami. Dobrý výber je v Kauflande, DM drogérii, niečo majú aj v Bille..

kathhii
27. sep 2018

A máš alergiu na laktózu, alebo na kravskú bielkovinu? lebo to je rozdiel?

Ak máš na kravskú bielkovinu alergiu, tak skús kozie mlieko- ale musí byť ciste! Viem, źe syry miešajú, tak treba pozrieť obal.
Ja som mala tiež problém, som sa vyhadzovala na tvári a pomohlo mi bezlaktozové mlieko a aj pitie kozieho mlieka- viem, že v kozom mlieku je menej laktózy ako v kravskom, takže zrejme túto dávku tolerujem...

kathhii
27. sep 2018

Presne ako píśu baby vyššie- v bezlaktózových je kravská bielkovina- takźe na alergiu Ti bezlakt. nepomoze...

kathhii
27. sep 2018

@niki969
prečo by mala nahradiť mliečnej výrobky rastlinami? však krava je krava a koza je koza...
Podľa mňa sa treba poradiť aj z lekárom, čo može a čo nie. Lebo potom začne mať alergiu na vśetko, keď to bude prehánať... Treba jesť vśetko na čo nemá alergiu, ale s mierou a striedať to...
Ja som pila aj tie rastlinné mlieka, ale podla mna je to na grc... Mne chutilo len mandlové a kokosové...

niki969
27. sep 2018

@kathhii pretože bielkovina kozieho mlieka aj ovčieho je takmer identická s bielkovinou kravského mlieka a len veľmi malej skupine ľudí pomôže to takto nahradiť. Akurát včera o tom hovoril aj lekár v ženskom magazíne. Netvrdím, že mám svato-svatu pravdu, ale zatiaľ vo všetkých článkoch som čítala, písali, že pri BKM je potrebné vylúčiť všetky živočíšne mlieka.

kathhii
27. sep 2018

@niki969
Možno by som to skúsila s iným druhom mlieka, ak to nepomože tak až potom to vylúčiť...
Mne doktori na gastre dobre poradili, aj leták mi dali na stravu, ale ja mám problém s laktózou...Mám trochu menej enzýmu, ale odkedy som tehotná, tak pijem aj kravské mlieko normálne a nejako sa s nevyhadzujem- asi sa mi zmenil metabolizmus...

beky1813
27. sep 2018

@prevenar ma alergiu na soju a ty jej radis sojove mlieko?

@vaneska17 vyluc vsetko mliecne, aj bezlaktozove. Doktor neporadil, co sa moze a co nie?

prevenar
27. sep 2018

@beky1813 aha ..soju som si nevsimol. takze staci z toho vynechat soju 🙂 zvysok rady stale plati.

vaneska17
autor
27. sep 2018

@prevenar napriklad ake natierky alebo maslo mam pouzivat

vaneska17
autor
27. sep 2018

@prevenar ahoj a kupim to aj v kauf.alebo tescu a chlieb aky

prevenar
27. sep 2018

@vaneska17 ..no , ake ti chutia . ak su oznacene ako "vegan" , tak neobsahuju mlieko. napr firma Lunter a mnohe dalsie . treba poskusat, vyber je obrovsky .

maslo ..osobne nie som zastancom prijimania extrahovanych tukov. ..ale su aj rozne veganske masla na base kokosobevo oleja a rastlinnych olejov. my to nekupujeme . staci roztlacit na hrianku zrele avokado 😀 kupis v kazdych potravinach v akejkolvek sieti potravin .

chlieb , aky chces ..mlieko / vajcia nie su beznou sucastou chleba ..pre istotu si pozri / vypytaj zlozenie a podla toho si vyberies.

drzim palec 🙂

vaneska17
autor
27. sep 2018

@prevenar dakujem za radu a co su napr rastline masla RAMA a inea cukor mozeme pouzivat klasicky

prevenar
27. sep 2018

@vaneska17 ..stuzovane rastlinne oleje su vyslovene nezdrave , nepouzivame a ani sa nechystame 🙂

snaz sa drzat v zakladnych surovinach nie v spracovanych ..zelenina, strukoviny, ovocie a pod. idealne je varit a pripravovat si vsetko doma zo zakladnych surovin.

katuska5909
29. sep 2018

@vaneska17 Ja mám silnú intoleranciu na L, ale samozrejme, že to občas poruším... Odporúčam skúsiť tbl Laktazan - mne veľmi pomáhajú. Sú voľne dostupné v lekárni. 😉