Poradíte vaše "babské" recepty na choroby?

slamienka
11. okt 2011

Ahojte, babenky, chcela by som vas poprosit o vase domace recepty na liecenie takych beznych chorob ako su chripka, prechladnutie, kasel, nadcha...
Dcerka uz uziva 2. antibiotika a myslim si, ze uplne zbytocne. Mala silnu nadchu, potom zapal priedusiek a teraz zapal uska. Zacala chodit do skolky a vsetko sa to na nu, chudatko, zosypalo. Chcela by som liecit bez chemikalii, tak prirodne. Samozrejme uz nie teraz, lebo je neskoro, ale pre druhykrat...Dakujem 😀

kokorunecka
11. okt 2011

Ja síce nemám nejaké odžité extra babské recepty, ale aj keď na môjho muža liezla chrípka alebo nachladnutie, tak som ho hneď zabalila do deky a uložila do postele pod paplón.
Pravidelne som mu nosila teplý čaj, poprípade som to striedala so slepačím vývarom(čistým), medzitým som behala a merala teplotu...
Keď sa mu teplota zvýšila, tak som pristúpila k studeným zábalom ( čelo, hruď, lýtka ).
Teplota mu klesla asi po troch opakovaniach zábalov a doteraz ešte chorý nebol 😀
Tak snáď aj toto trochu pomohlo.

lasto
11. okt 2011

Tak u nás vždy zabral recept od maminy. Nakrájaš cibuľu a do nej dáš 3 kávové lyžičky medu a necháš odstáť. Daj si to do nejakej šálky, ktorá sa dá uzavrieť, dosť to cítiť. Po 2-3 hodinkách to pustí šťavu a tú davaj malej piť. Výborne to zaberá na kašeľ aj prechladnutie. N a priedušky sa zvykne dávať olivový olej na plienku, ktorý predtým trošku ohreješ a priložíš jej na hruď, najlepšie na noc. Pekne to odhlieňuje. To mi poradila aj detská lekárka.

elenadr6257
Autor odpoveď zmazal
Zobraz