Ahojte, babenky, chcela by som vas poprosit o vase domace recepty na liecenie takych beznych chorob ako su chripka, prechladnutie, kasel, nadcha...
Dcerka uz uziva 2. antibiotika a myslim si, ze uplne zbytocne. Mala silnu nadchu, potom zapal priedusiek a teraz zapal uska. Zacala chodit do skolky a vsetko sa to na nu, chudatko, zosypalo. Chcela by som liecit bez chemikalii, tak prirodne. Samozrejme uz nie teraz, lebo je neskoro, ale pre druhykrat...Dakujem 😀
Tak u nás vždy zabral recept od maminy. Nakrájaš cibuľu a do nej dáš 3 kávové lyžičky medu a necháš odstáť. Daj si to do nejakej šálky, ktorá sa dá uzavrieť, dosť to cítiť. Po 2-3 hodinkách to pustí šťavu a tú davaj malej piť. Výborne to zaberá na kašeľ aj prechladnutie. N a priedušky sa zvykne dávať olivový olej na plienku, ktorý predtým trošku ohreješ a priložíš jej na hruď, najlepšie na noc. Pekne to odhlieňuje. To mi poradila aj detská lekárka.
Ja síce nemám nejaké odžité extra babské recepty, ale aj keď na môjho muža liezla chrípka alebo nachladnutie, tak som ho hneď zabalila do deky a uložila do postele pod paplón.
Pravidelne som mu nosila teplý čaj, poprípade som to striedala so slepačím vývarom(čistým), medzitým som behala a merala teplotu...
Keď sa mu teplota zvýšila, tak som pristúpila k studeným zábalom ( čelo, hruď, lýtka ).
Teplota mu klesla asi po troch opakovaniach zábalov a doteraz ešte chorý nebol 😀
Tak snáď aj toto trochu pomohlo.