Ako dlho sa môže užívať oreganovy olej. A aké dávkovanie je U 2,5 ročného dieťaťa? Dakujem ☺
Podľa dnešných tabuliek nieje asi nič vhodné pre malé deti. Je to prírodné, tak tam by nemal byť nijaky problém s dávkovaním.
@demonika11 zavisi od koncentracie ake je davkovanie,, v principe tak polku dospelej davky,, ale teda ak planujes davat 2,5rocakovy oreganovy olej ako taky, tak vopred varujem ze strasne stipe, ze asi to neda, neprehltne ,,ja dospela som s tym mala problem ,,existuje aj v kapsuliach, ale ten neviem ci bude vediet prehltnut ...
odporucam radsej nejaku inu alternativu prirodneho antibiotika - manuka, kapucinka
@bamb27 ja jej ho už dávam mesiac, lebo od kedy nastúpila do škôlky, tak týždeň v škôlke a 2 týždne doma a dookola. Od kedy berie ten olej tak musím poklopat 1 mesiac v škôlke bez choroby. Len je to prírodné antibiotikum a neviem či ho môže užívať dlhodobejšie. Pani v zdravej výžive mi hovorila, že dávkovanie je podľa váhy a že jej deti užívajú aj polroka nonstop cez zimné obdobie. Vidím, že je to super, lebo aj ekzem na chrbte jej zmizol, ešte trošku má na bruchu a vyhodil sa jej vtedy, keď jej doktorka nasadila antibiotiká. Nechcem jej uškodiť, preto sa pýtam, či s tým nemá niekto skúsenost. Nemá s nim problém, v pohode ho aj zje. Len ako dlho? Mám aj skúsenosť s doktorkou, koľko liekov predpísala a skoro všetky boli od 3 rokov a mala 2!
davajte im D vitamin, potvrdeny pokles chorobnosti...aj dospeli by mali uzivat prevencia onko..a zvysovanie imunity...
Nechcem niekoho uraziť, ale každé dieťa si musí vytvoriť imunitu bez všeliakých patokov. Moje decká nie sú choré skoro ako je rok dlhý. Žiadna zdravá výživa, žiadne akože viamíny, žiadne lieky. Keď nám p. doktorka predpísala lieky,tak okamžite putovali do koša, teda recept. Max. čo som im dala bol panadol sirup aj to 1-2 krát.
@juhseverzapad no a ak by sa jej vyhodil ekzém, ako mojej a skriabala by sa nonstop. Verte tomu, žeby ste skúsila všetko, lebo nedá sa na to pozerať, ako trpí. Pri ekzeme je znížená imunita a treba ju zvýšiť, nie čakať kedy sa zvýši sama. Ja mám s ekzémom problém od narodenia, tak viem O čom hovorím. A určite nebudem do nej trepat fenistil kvapky, čo nezaberajú, alebo hneď kortikoidy čo záberu na pár týždňov. Hľadám iné možnosti
.
Imunita sa tvorí postupne, potravou = treba jesť všetko od útleho veku a prostredím = netreba dieťa zakaždú cenu chrániť pred vetrom,dažďom a špinou. Stačí základná hygiena. Na ekzém je najlepšia nechtíková masť.
presne tak treba vsetko davat detom
treba vsetko davat? no neviem a v dospelosti zdravotne problemy...pani ma asi nie celkom zdrave dieta ako vy ostatne matky co radite nic nedavat a jest vsetko...ak im ten oreganovy olej dobre robi tak nech dava pytala sa vsak na dlzku podavania nie na to ze ci ma davat vsetko alebo nie
@bibistec Vás kŕmili podľa knižiek? Určite nie. A čo sa týka toho podávania, tak som povedala, že je to prírodné, tak na tom moc nezáleží aj keď sa to nemá preháňať.
@demonika11 ahoj mohla by si mi prosím poradiť ktorý oreganovy olej si používala? Lebo ja chcem skúsiť kvôli plesniam čo má syn a všade je upozornenie že nie je pre deti
@pepemommy neviem aky stary je syn ale v skolke u nas medzi mamickami je ten olej dost oblubeny lebo vraj pomaha a davaju ho aj detickam . no ak treba radsej aj lieky od lekarky aby ste sa tych plesni zbavili a potom uz aj preventivne ten oreganovy olej. a mmch opakuju sa vam tie plesne? ja len ak by nahodou tak kamoskin syn to mal v jednom kuse a nakoniec sa zistila celiakia a potom na diete uz ani raz nebola plesen. ale to len na okraj ak by ste si vazne nevedeli dat rady. drzim palce
@pepemommy No chcela som ti odpovedať ale takto narychlo, sa viem len spýtať, či si davala malému aj cesnak. Ja som sa snažila všetky jeho neduhy riešiť pravidelnou konzumáciou jemne nakrájaného cesnaku a pomohol....Skús si nájsť takéto prírodné liečivá rôzneho druhu na nete, a neupriamuj sa len na čisto oreganovy olej,,,skús nájsť zmes a chlapcovi podávaj podla odporúčania, dávkovania, rôzne tvoje skúmania
@bibistec vidím že si z KE. Aj môj malý chodí do škôlky v ke. U nás s tým problém mala riaditeľka pred dvoma rokmi preto som čakala na prázdniny aby som skúsila vylúčiť potraviny na ktoré má intoleranciu. On je alergický len na pele, trávy, prach a má ekzém. Inak nie je typický sezónny alergik so soplami a červenými očami. Preto mám pocit že jemu ten ekzém spôsobujú plesne
@pepemommy
@pepemommy Dobrý deň. Máme presne rovnaký problém alergiu na pele, prach, roztoče,teraz berie antibiotiká od gastroenterológicky na plesne všade v črevách. Keďže ide o dievča 8 rokov už dlho riešime aj problémy odspodu....Vpredu Grapefrutove kvapky sme skúsili a nič. Okrem toho máme histaminovou intoleranciu - čomu však plesne napomáhajú. Tiež chcem kúpiť oreganovy olej,len neviem dávkovanie. Ako ste mali v pláne dávať? Dakujem
Ani nám tie grep kvapky nepomohli. Ideme budúci týždeň prvýkrát na gastro tak tam sa na to priamo opýtam ale pediatricka mi povedala ze ak tak dávať polovičnú dávku odporúčanú pre dospelého.
skuste esencialny oreganovy olej od firmy Doterra,pozor je to velmi silny koncentrat a aj dospeleho cloveka moze palit,preto je dobre brat ho vnutorne 1 az 2 kvapky v gelovej kapsuli zapit vodou a takisto zabera ked ho dietatu potriete na vankusiky na chodidlach,do 20 minut sa dostane do krvneho obehu.Neviem ako ucinkuje na alergie ale je to v podstate prirodne antibiotikum...
ak chcete kupit oreganovy olej klasicky alebo v kapsuliach treba si dat pozor kolko carvacrolu obsahuje,inak nema pozadovany ucinok
Pokial viem,nie je vhodny pre deti do troch rokov