Olej od MUDr. Turianicu

zepa5
7. júl 2023

Každého pol roka mi lekárka zvyšuje euthyrox.Včera mi už dala 100 mg .
Počula som o oleji FORTUNA VITAE ,že pomáha a časom môžem lieky vysadiť.
Ako ste s nim spokojné alebo čo iné odporúčate?

nevenka
7. júl 2023

@zepa5 ak mas autoimunitu, jod Ti to nevyriesi, to je zalezitost imunity. Je pravda, ze jodu mame celkovo v strave malo, mozes to pridat, toto je naozaj dobry zdroj jodu. Ale. Ak mas autoimunitny zapal (pozitivne ATG, aTPO), tak tam je to o case a agresivite tych protilatok. Oni nicia aktivne tkanivo stitnej zlazy a preto ho mas coraz menej a preto Ti navysuje doktorke Euthyrox. Proste mas malo robotnikov na vyrobu hormonu. Jod je ako tehla, ked stavias dom. Ty ale nemas robotnikov, co by ten hormon vyrobili, chapes? Takze sluby, ze casom mozes vysadit lieky, su blbost.
Ja mam ale uz treti atak zvysenej funkcie, hormonov vela a musim brat Thyrozol a napriek tomu, ten zapal mi sposobil znizeny objem stitnej zlazy. Casom budem na tom rovnako ako mama, co ma hypofunkciu. Nema takmer ziadne tkanivo stitnej zlazy, atrofuje a musi brat vela Euthyroxu.
Este znie nadejne autoimunitny protokol, protizapalova dieta, aby sa znizili tie protilatky. Ja som zistila, ze ja v tehotenstve mam tak kludnu autoimunitu, ze protilatky ziadnr. Len, po porode sa to znova rozbehne a coraz horsie. Takze dosiahnut znizenie protilatok je cesta.
Sestre sa inak postastilo na roky vysadit Euthyrox na rybom oleji s jodom. No ale otehotnela a ked potratila, tak jej vybehlo TSH na 75 a neotehotnela, kym sa jej to na Euthyroxe nestabilizovalo do normy. A po porode znova navysenie...

zepa5
autor
16. júl 2023

@nevenka Ďakujem. Vidno že sa vyzžnáte.Ja som teraz mala veľmi zlé výsledky zo štitnej žlazy a nemala som doktorke odvahu povedať že rok beriem pripavok na chudnutie SLIMETTA ktorý obsahuje veľa jodu.Mohlo sa mi to zhoršiť aj po tých doplnkoch?