Odporučte liečiteľa na západnom Slovensku, ktorý sa zameriava na chrbticu

jani727
28. jún 2021

Ahojte, potrebovala by som poradiť liečiteľa, s ktorým ste boli spokojní a pomohol Vám s ťažkosťami chrbtice- skolioza, platničky- vyskočene, hernie. Prejavili sa u mna vyrazne bolesti lýtok - a prstov na nohach, niekedy bolest vyražajuca do panvovej časti. Myslím že to ma suvis s diag.hernia. Lekar mi neporadil nič účinne tak sa obraciam tu. Skusila som SM system v tom čase mi pomohol pridali sa znova ťažkosti.

tina4931
28. jún 2021

@jani727 neviem v akej časti západ. Slovenska a čo myslíš pod pojmom liečiteľ. Základ je kvalitný fyzioterapeut. Ja som sa z toho dostávala tri mesiace,a jediné základné pravidlo. Cvičenie na mieru u fyzioter.a potom doma ale nastalo už. Držím palce,ja som skapinala tri mesiace. Vybocené platničky,zápal,prasklina....

jani727
autor
28. jún 2021

@tina4931 Ahoj dakujem za odpoved. Tri mesiace ti stačilo aby si sa z toho dostala? ja som mala zo začiatku ukrutne bolesti dokončovala som vysoku takže to bolo o to ťažšie. Sm system mi pomoholchodila som skupivovo cvičiť pod trenerom ktory mal certifikat od MuDr.Smiška. Ale bolesti sa mi znovu vracaju možno preto že som prestala neskôr cvičiť a ako som sa prestahovala pribudlo mi viac prace. Momentalne neviem či mi tato bolest v nohach nevznikla pri nejakom prudkom pohybe. Preto som rozmyšlala nad inou formou bud maser- Dornova metoda, alebo nejaky chirpraktik či nemam niečo zablokovane lebo sa to teraz bojim rozcvičovať či je tam niečo prasknute alebo zaseknute neviem. MRI mam az v polovici jula.

jani727
autor
28. jún 2021

priklonila by som sa aj k liečitelovi, su rôzni ale neviem či niekto vie s tým pomôcť. rada by som mala kontakt na niekoho overeneho. Zvažujem že začnem znovu chodiť na kurz SM systemu len neviem ako je to so mnou momentalne ked nemam nove MRI.

oli18
28. jún 2021

Co ti pomoze liecitel? On studoval fyzioterapiu? Jedine ti moze poskodit. Chod za rehabilitacnym lekarom, da ti urobit diagnostiku a predpise liecbu. Dnes som bola na procedure, mlada fyzioterapeutka precitala latinsky, co napisala doktorka a vedela, co mi ma dat.

jani727
autor
28. jún 2021

@oli18 kam chodíš cvičiť? chodila som so skoliozou na min, 4 druhy cvičení odporučanch od lekara ani jeden mi nepomohl boli to naozaj slabe cviky. V kuploch po operacii taktiež. Zatial som bola spolokjna len s SM systemom. Mas tiež herniu disku? ake druhycvikov cvičiš?

tina4931
28. jún 2021

@jani727 Tri mesiace mi stačilo aby som sa zbavila akútnej bolesti, rozumej takej, čo mi umožnila sa ako tak - hýbať. Absolvovala som RTG, potom CT a nakoniec MRi. Nakoniec aj MRI mozgu okrem chrbtice. Infúzie, lieky od bolesti a kvalitný fyzioter. ktorého som si našla sama, lebo ak by som sa mala spoliehať na štátnú rehabku KO. Treba sa obzerať naozaj po "kvalitnom fyzioterapeutovi" čo ťa bude brať ako INDIVIDUALITU s preštudovaním dg. Neurolog mi odpor. SM systém, ale fyzio nie , hovorím je to výslovne individuálna záležitosť na mieru. Mne vyhovuje zostava L. Mojžišovej. Poznáš svoje telo, zvyky, a správny lekár, fyzioter. radšej by mal prihliadať na tvoje potreby. SM je moderná vec teraz....ale je na človeku, čo zvolí v jeho prípade a problémoch. Ver, že cvičením to dáš!!!! Tým správnym, ktorým nebudeš zaťažovať krehké partie ale im pomôžeš. Najprv zaučenie, cvik a potom doma. Ale netreba povoliť, viem o čom hovorím. Ak si chceš zachovať to , o čo ti ide, treba neustále cvičiť. Držím palce.

tina4931
28. jún 2021

@jani727 Ľudia, ak im je lepšie už zvolnia, resp. prestanú. Viď ja.....Celé zle. Problémy čakajú na slabinu a vrátia sa v plnej sile. Treba cvičiť pravidelne, aj keď minimum ale nevzdávať to. Mne sa to stáva napr. aj pri psych. záťaži, ak už k tomu sú predispozície, stres to podporí, to mi potvrdili už traja lekári.

tina4931
28. jún 2021

@jani727 Ja mám vybočené tri platničky, opuch, prasklinu k tomu a ešte nejaké dg. k tomu. Viem aj kontakt na kvalitné centrum, kde som ale konzultovala len telef. A ešte pohyb je dôležitý, minim. dve hodiny denne.

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
daom
28. jún 2021

@jani727 pozeram, ze si z Trnavy, skusala si ludoveho chiropraktika? Ja som tam bola sice len raz, ale dobre ma ponapraval.

jani727
autor
28. jún 2021

@tina4931 ďakujem viem je to o disciplíne.

jani727
autor
28. jún 2021

@tina4931 veľká pravda, pohybom sa vyživujú platničky mne tak vravel tréner. To je to že ja mám sedavé zamestnanie doma si potom porovim čo je aktuálne treba hygiena a spať. Treba chodiť aspoň na prechádzky.

jani727
autor
28. jún 2021

@daom u chiropraltika som bola raz v PN neviem už ako sa pán volal ten mi napraval chrbát pomohlo to ale len chvíľkovo bol zameraný na športovcov. Bola som aj u pána ktorý sa venoval čínskej medicíne ten mi čiastočne pomohol - hlavne keď som to mala akútne ale dobre mi poradil.

jani727
autor
28. jún 2021

@tina4931 poprosím ťa ešte o kontakt na centrum ak by som sa preto rozhodla môžeš aj do správy. Ďakujem

daom
28. jún 2021

@jani727 no ved ked chces pozri si stranku www.napravenie.sk, alebo na fb je ludovy chiropraktik-napravenie. Ja som bola u neho po porode, posunuli sa mi platnicky, pekne ma ponapraval a potom som cvicila ako ty sm system. Teraz mam chvala bohu klud.

jani727
autor
28. jún 2021

@daom ďakujem veľmi pekne za kontakt.