Liečebňa na atopický ekzém v Travnici

zuza.m
31. aug 2010

dnes som čitala v časopise život o liečebni čo ma velmi dobre vysledky pre detičky s atopickym ekzemom.
nachadza sa to v dedine Travnica .je to susedna dedina vychyreneho kupaliska Podhajska.vraj o tom vela doktorov nevie a preto sa to nikomu neodporuča ale da sa tam dostat a maju velmi dobre vysledky preto som sa rozhodla upozornit mamičky že je aj takato možnost.....

zuza.m
autor
2. sep 2010

no neviem asi sa im to moc nezda ked nereaguju. 😖 ale inak dik 😉

standa82
3. sep 2010

@zuza.m ...môj syn má tiež atopický ekzém, no zachytili sme to včas, v 4.mesiaci. Išli sme ku kožnej a ona nám poradila dobrú, ale drahú franc.kozmetiku Bioderma. Používali sme sprcháč, krém - 3x denne, šampón. Teraz používame na udržanie kľudnej pokožky len sprcháš a krém večer. Kto o tom nevie, že to má, tak to nevie, lebo jemu to na pokožke vôbec nevidieť. Keď je suchá zima, spravia sa mu maličké suché fliačky na nôžkach, no ináč nič.

zuza.m
autor
3. sep 2010

my stym skusenosti naštatie nemame ale ked osm čitala ten članok ako su s tou liečbou spokojny a liečebna napriek tomu neprekvita len koly tomu že o nej nik nevie...smutne ked že može tolko pomoct detičkam čo to naozaj potrebuju.no nedalo mi nenapisat.

bodka13
3. sep 2010

@zuza.m o tejto liečebni sme sa v téme na ktorú dala link @janka_a bavili nejako v máji 2010,bolo to na str.18
....vieme o nej,dokonca pobyt deťom prepláca poisťovňa ale odporučiť na liečenie musí alergologička alebo kožná lekárka...do diskusie sa vtedy zapojil aj @jozef123,ktorý tam pracuje
a tu je niečo o liečebni v Trávnici http://www.odlu.sk/

vinifera
4. sep 2010

https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/atopicky-ekzem-u-deti-mate-ucinne-rady-tipy-ako-ho-riesit/
priamo v téme o detskom atopickom ekzéme sa o tej liečebni bavíme - maminy ktoré ozaj chcú nájsť nejaké info nájdu.
Ale je pravda že moja detská lekárka o tom počula prvý krát v živote až keď som sa jej na to pýtala ja (po tom ako som to vysnorila na neta). Alergologička síce o tom vedela ale poslala ma za kožnou že ma môže odporučiť ona.

zuza.m
autor
4. sep 2010

no tak fajn ked to tom viete väčšina mamičiek.
no ale nemali by mat problem (kožne)vas tam odporučit nie,?ved ked to naozja pomaha tak každy snad ma narok na liečenie aspon raz ročne,

lucinenka001
8. sep 2010

Ahojte,

my mame presne 5mesiacov a mame takisto vraj Atopicky ekzem? Ako si mozem byt naozaj ista ze ide o Atopicky ekzem? Dostali sme kvapky Fenistil a krem Biodermu. Pouzivate nieco ine prosim vas?

bluvatko
8. sep 2010

@lucinenka001,mi tiež mame fenistil,denerel a na premasťovanie ambiderman a biodermu.

lucinenka001
8. sep 2010

@bluvatko

ahoj,

kedy Vam bolo povedane, ze sa jedna o atopicky ekzem? A kde na tele to mate? My na lickach. My sme to chytili v bazene asi ked sme boli s malym plavat, lutujem, ze sme sli. Mate s tym velke problemy?

bluvatko
8. sep 2010

@lucinenka001,mi sa s ním trápime už od druheho mesiaca,mali sme to po celom tele,ale teraz je to o 90%lepšie od kedy chodíme k primarke do Svidníka

lucinenka001
8. sep 2010

@bluvatko a hned na zaciatku ste to mali na celom tele? A bolo Vam povedane, ze nad tym viete vyhrat alebo je to uz celozivotna zalezitost? A z coho to vzniklo?

bluvatko
8. sep 2010

@lucinenka001,že je to dedične.Najprv sme mali iba líčka a potom sa mu to rozšírilo po celom tele,vraj z toho vyrastu.prikrmuješ ho?mi zatiaľ iba nemliečne kašičky,chodíme aj na gastro kde nam predpisuju špecialne mlieko neocate.

lucinenka001
8. sep 2010

@bluvatko a u vas ma niekto atopicky ekzem? moje nervy a po akej dobe sa Vam to rozsirilo po celom tele? Mate to teda hlavne z mlieka kedze nemozte klasicke? No zacali sme s mrkvickou ale nechce a teraz posledny tyzden odmieta aj pit ktorekolvek umele mliecko. Pediatricka nam odporucila skusit kasicky, znama zase ze mu mam zacat robit polievocky. a kasicku davate rano a lyzickou ich papate ci z flase?

bluvatko
8. sep 2010

@lucunenka001,keď sme zacali premastovat tak sa nam to rozširilo,nema to nikto v rodine,kašičku,ale nemliečnu z lyžičkou papame na obed.

desszi
8. sep 2010

ahojte, tiez trpime na atopicky ekzem, ja som o tej liecebni pocula uz skor a podarilo sa mi najst aj info o nej, takze kto hlada najde, ale vela lekarov nema zaujem robit nieco mimo ramec. my sme zmenili detsku lekarku a hned na prvej poradni nam povedala o tejto liecebni a vraj si to mam premysliet, ak mame zaujem ona nam vypise poukaz. z toho mi vyplyva, ze to mozu odporucit aj detski lekari.
inak nam bioderma nesadla, maleho velmi stipala, ale fantasticky nam pomaha ovseny kupel od firmy topnatur a po kupeli krem exomega od a-dermy. a okrem toho alternativna medicina a uprava stravy.

dadulienka2404
13. nov 2010

ahojte baby skusali ste vyrobky okg??mojmu synovy pomohli s atopickym exemom ...a to ho mal rok a po pouzivani vyrobkou mu do pol roka uplne zmizol..kedze som bola velmi spokojna zacala soms vyrobkami pracovat a mam kopu spokojnych zakaznikov ak chcete obratte sa na mna...

lily80
11. feb 2011

osobne mám veľmi dobrú skúsenosť s tradičnou čínskou medicínou konkrétne krém WEI FU GAO - mám atopický ekzém okolo očí a po používaní mi hneď pekne zmizol, nič ma nesvrbí a nemusím používať žiadne kortikoidy.

mamka_tarabka
11. feb 2011

ahojte maminky,
v prvom rade velmi vzacna rada- atopicky ekzem je najma problem vnutra -nie vonkajska..je to odpoved imunity dietata. Verte mi, sama som atopicka, presla som si zlymi aj dobrymi obdobiami, navstivila som x doktorov, x homeopatov, x liecitelov, x terapii, precitala som xy literatury. Velmi som sa bala, ze to zdedi aj moja mala- nastastie nie. Co mi najviac pomaha v prevencii je strava!
Vzdy ma najviac rozculovalo, ked som vosla do lekarne a tam mala prezentaciu akurat nejaka firma a hned ako zbadala moje ruky priskocila ku mne a zacala mi odporucat svoju uuuzasnu 600skk mast. Nevravim, ze maste a kupele nepomahaju - samozrejme, ze ano. Ale co je pre kazdeho choreho, dieta ci dospeleho najdolezitejsie: spravna a zdrava vyziva - t.j. jest vela alkalickej stravy a malo kyslej. Male babo treba čo najdlhšie kojiť,lebo materske mlieko je pre dieťa najzdravšie. Ak nahodou nemozete a mate problemy siahnite po hypoalergénnom mliečku - výborná je Beba, ja som ju svojej malej dávala a boli sme spokojné. 🙂 Ked uz bude dieta vacsie, je dobre navykat ho na zeleninku - vela vela, super je najma uhorka a zelene salaty. neskor, ked uz bude moct biele pecivo vymenit za tmave a dbat na prisun Omega 3-6-9 mastnych kyselin - tie najdeme v rybach, v lanovom oleji a podobne.
hlavne sa vyhybajte kortikoidom, verte mi staci dobra a spravna strava a zlepsi sa to! a co je najdolezitejsie a malo by byt motom vsetkych mamin, ktore maju doma atopika je "stastne dieta na cerstvom vzduchu"
drzim palce s dietatkami, ak by ste mali otazky ohladne ekzemu, ci stravy, kludne sa pytajte 🙂!