Prosím vás ako je to s kúpeľami keď ma nárok dnes nám povedali ze stačí len vypísať papiere ale ako to je so sprievodom platí si niečo sprievod mame poisťovňu union a kúpele je na nás kde si vyberieme?
@denamir http://www.tkl.sk/cennik-2011- tu si pozriete aký majú cenník bud schválený samoplatca alebo naopak. A vy akú máte diagnózu choroby?
Tak mame návrh z alergoimunologickej ambulancia a z krčného ako je to u detí im hradí všetko poisťovňa?
Túto liečbu za Vás kúpeľom uhradíme:
plne (ubytovanie, stravovanie, procedúry) - kategória A, podľa zákona hradíte kúpeľom 1,70 € na deň za stravovanie a pobyt na lôžku.
alebo
čiastočne (procedúry) - kategória B, podľa zákona hradíte kúpeľom poplatok za ubytovanie a stravovanie. Ako sa berie toto a, b koľko sa platí pri A a koľko pri B
Platí to aj po operáciu nosnej mandle plus bubienky jej rezeli lebo mala tekutinu
@denamir ved podla toho co dietatu schvalia. Ak A tak platis 1.70 za den za dieta, ak B tak uhradi poistovna len procedury. Stravu a ubytko hradis ty podla cennika kupelov kam idete. Ak ta schvalia ako sprievod, prispeju ti ako sprevadzajucej osobe urcitu sumu. Mne pred rokmi 5 eur za den. Teda ak ubytovanie so stravou stalo 20 eur. Platila som za,seba 15. Ak by ma neschvalili platila by som 20. Ja som vzdy volala najprv do kupelov, ako maju volno. Napr. Leto zvykne byt plne. Treba riesit uz v januari. Orientuj sa podla miesta kam chces ist a zavolaj tam, kazde kupele maju iny cennik ubytka a,stravy, plus do poistovne tu tiez je to rozne podla toho v ktorej si.
A k moru sa tak nedá ísť v rámci liečbi?
V Bardejove ste nebola ziadna
@denamir najlepsie opytat sa vo svojej poistovni. My mame doveru. Pred 4 rokmi vybrala kupele dr. Pred 3 bola moznost vyberu. Ja som pozrela a dr. mi navrhla resp. odobrila vyber. Poistovna prispela 5 eur na den. Zbytok som doplacala. Tak ci tak za tri tyzdne pre mna plus jedno alebo dve deti spolu dobra cena kedze deti platili cca 2 e na den