Dobrý deň, plánujem napísať článok o rôznych liečivých rastlinách či plodoch, ktoré ľudia najčastejšie využívajú pri svojich zdravotných problémoch. Ktoré su Vaše TOP? U nás určite aloe vera a teraz som začala testovať chia semienka. Čo najčastejšie využívate vy?
@adeli79 Kvoli ekzemom sme zacali uzivat uz davnejsie pestrec mariansky, znamy tiez ako bodliak. Vo forme oleja lisovaneho za studena, ci drvene semena, ktr. maju vyrazne detoxikacne ucinky, sa precisti a posilni najmä pecen, ktr. je nasim dolezitym a najväcsim detoxikacnym organom. V kombinacii s cistym konopnym olejom mame vynikajuce skusenosti. Odporucame vsetkym, ktr. maju akekolvek problemy s pokozkou, ci uz sa jedna o akne, ekzemy, psoriaza, problemy so zlcnikom, pankreasom, travenim....
Taktiez mame dobre skusenost s prirodnym atb - kapucinkou, ktr. je dostat vo forme tinktury. Pomaha pri roznych bakterialnych infekciach, predovsetkym moc. ciest, preto je zvana tiez ako "mocovy penicilin".
Na zaklade vlastnych pozitivnych skusenosti sme zaradili tieto produkty aj do nasej ponuky na nasom eshope a odporucame aj ostatnym vyskusat ich este predtym ako siahnu po liekoch s ved. ucinkami.
Ja za seba nedám dopustiť na kapucínku....(najmä čaj, potom tinktúra), ďalej alchemilka, kokosový olej, propolis.....
Ja som jednoznačne živica-pozitív 🙂. Dračia krv (Drags Imun), Chioská masticha a Boswellia serrata