Ahojte, pediatricka nám odporučila túto terapiu vzhľadom na môj pôrod a ťažké poporodne obdobie. Máte niekto priame skúsenosti? Ako to prebieha? Výsledky? Ďakujem za každú priamu skúsenosť. Mirka
@kimi203 je to terapia jemnym dotykom . Podstupila som ju ako tehotna (hrozilo mi ze babo nedonosim). Nie som si ista ci mi to ozaj nejak pomohlo fyzicky, ale po psychickej stranke mozno pocit ze robim vsetko pre to aby babo vydrzalo. Dcera je tu s nami ziva a zdrava uz 11rokov. Mozno moja viera ze mam malu bojovnicku zabrala viac...tazko povedat. My mamy sa pre zachranu a pomoc nasim detom snazime urobit aj nemozne 😉
@kimi203 podľa informácií co mam (prednášky na Míli pre mamu) ju už môžu robiť aj sestričky deťom na novorodeneckom v Poľsku a Švédsku. Žena, ktorá prednášala robí kraniosakralnu terapiu aj deťom. Ja som ju podstúpila ako tehotná. Bol to fakt silný zážitok. Dcérka sa hybala v brusku podľa rúk terapeutky. Mne veľmi pomohlo prostredníctvom tela odbkovat niektoré moje emocionálne pnutia. Potom sme ju absolvovali s dcérkou keď mala cca 3mesiace. Bolo úžasné vidieť aka bola uvoľnená a ako to na ňu pôsobilo. Ale musím povedať, že ženu, ktorá to robi už poznám roky a v tomto jej plne dôverujem co tiež u mňa zohravalo rolu.
Som velmi milo prekvapená, že ju odporúčala pediatricka. Pre mňa v našich pomeroch veľmi progresívne 🙂
@romiada
@jukapo
Ďakujem za skúsenosti, tiež mi vysvetľovala, že je to veľmi jemná metóda, cez dotyky by riešili to, aby v podstate druhýkrát zažil pôrod a tentokrát zostal pri mne v bezpečí, aby sa mu to prepisalo v hlavke... Môžem poprosiť aj meno tej terapeutky,
Dá sa na ňu obrátiť? Ďakujem.
A máme super pediatricku, dlho som ju hľadala a dochadzame za ňou síce 80 km, ale som veľmi spokojna.
@jukapo Drobec bol v 30TT, hneď mi ho vzali, prvýkrát som sa ho mohla dotknut až po pár dňoch, vybrať na seba na pár minut až po týždni. Následne mal niekoľko operácii, 2 mesiace v inkubátore, nedovolili mi dojčiť, bol kŕmeny cez sondu priamo do žalúdka, každý deň ho pichali 2x - kontrolné odbery, kanyla nonstop....takže dotykov, bezpecia, tepla, nehy mal prvé dva mesiace života naozaj malo. Dojčiť som začala až po dvoch mesiacoch...
@kimi203 muselo to byť pre teba veľmi ťažké. Máš môj obdiv, ze si to kojenie dala po takom čase. Si bojovníčka. Práve to sme absolvovali s dcérkou. Kvôli mojim zdrav.problemom sa narodila sekciou. Momentálne si dala veľkú pauzu od mnohých aktivít, radšej by som sa jej najprv opýtala. Viac cez IP.
@jukapo a k tomu dojceniu- ja som prvú dcérku dojcim až do pôrodu, som veľký zastanca dojčenia, takže som urobila maximum pre to.....síce som tie 2 mesiace odsávania po 5 ml iba každé 3 hodiny, každý mi hovoril, že z toho už dojčenie nebude, nech da už netrápim s tým, nevzdala som to. A keď sme prišli domov 6 týždňov som dojcila cez cievku umelé mlieko a po 6 týždňoch už bol iba na materskom. Dojči sa drobec doteraz 14 mesiacov. Veľmi sa tomu teším, bo od narodenia berie denne antibiotiká, tak som veľmi chcela podporiť imunitu aspoň takto.
@romiada ďakujeme, to zle je už dúfam za nami. Vtedy som bola v takom nastavení že musím fungovať, Bali sme sa či bude vôbec v poriadku, bo mal otravu krvi, tak som to prežila v takom opere akoby. A teraz po operáciách všetkých, keď je relatívne kľud, začínam riešiť tieto veci z iného hľadiska.
@kimi203 a ako sa máte?
@bobricek1979 no to čo som chcela riesit sa poriesilo, zmenu bolo vidiet cca do mesiaca urcite a to sme boli raz iba
@kimi203 tak to je vynikajúce super teším sa držte sa
@kimi203 pozri tento clanok https://zdravie.pravda.sk/zdrava-dusa/clanok/29...