Kraniosakrálna terapia pre predčasniatko?

kimi203
31. aug 2018

Ahojte, pediatricka nám odporučila túto terapiu vzhľadom na môj pôrod a ťažké poporodne obdobie. Máte niekto priame skúsenosti? Ako to prebieha? Výsledky? Ďakujem za každú priamu skúsenosť. Mirka

romiada
31. aug 2018

@kimi203 je to terapia jemnym dotykom . Podstupila som ju ako tehotna (hrozilo mi ze babo nedonosim). Nie som si ista ci mi to ozaj nejak pomohlo fyzicky, ale po psychickej stranke mozno pocit ze robim vsetko pre to aby babo vydrzalo. Dcera je tu s nami ziva a zdrava uz 11rokov. Mozno moja viera ze mam malu bojovnicku zabrala viac...tazko povedat. My mamy sa pre zachranu a pomoc nasim detom snazime urobit aj nemozne 😉

jukapo
31. aug 2018

@kimi203 podľa informácií co mam (prednášky na Míli pre mamu) ju už môžu robiť aj sestričky deťom na novorodeneckom v Poľsku a Švédsku. Žena, ktorá prednášala robí kraniosakralnu terapiu aj deťom. Ja som ju podstúpila ako tehotná. Bol to fakt silný zážitok. Dcérka sa hybala v brusku podľa rúk terapeutky. Mne veľmi pomohlo prostredníctvom tela odbkovat niektoré moje emocionálne pnutia. Potom sme ju absolvovali s dcérkou keď mala cca 3mesiace. Bolo úžasné vidieť aka bola uvoľnená a ako to na ňu pôsobilo. Ale musím povedať, že ženu, ktorá to robi už poznám roky a v tomto jej plne dôverujem co tiež u mňa zohravalo rolu.
Som velmi milo prekvapená, že ju odporúčala pediatricka. Pre mňa v našich pomeroch veľmi progresívne 🙂

romiada
31. aug 2018

@jukapo ano. Presne toto som zabudla napisat...ze odporucila pediatricka...tiez pre mna prekvapenie 😉

jukapo
31. aug 2018

@kimi203 z vlastnej skúsenosti pri dobrom terapeutovi nemáš čo pokaziť. Možno by nebolo od veci skúsiť to najprv na sebe a uvidíš 🙂 mate nejaký konkrétny problém?

kimi203
autor
31. aug 2018

@romiada
@jukapo
Ďakujem za skúsenosti, tiež mi vysvetľovala, že je to veľmi jemná metóda, cez dotyky by riešili to, aby v podstate druhýkrát zažil pôrod a tentokrát zostal pri mne v bezpečí, aby sa mu to prepisalo v hlavke... Môžem poprosiť aj meno tej terapeutky,
Dá sa na ňu obrátiť? Ďakujem.
A máme super pediatricku, dlho som ju hľadala a dochadzame za ňou síce 80 km, ale som veľmi spokojna.

kimi203
autor
31. aug 2018

@jukapo Drobec bol v 30TT, hneď mi ho vzali, prvýkrát som sa ho mohla dotknut až po pár dňoch, vybrať na seba na pár minut až po týždni. Následne mal niekoľko operácii, 2 mesiace v inkubátore, nedovolili mi dojčiť, bol kŕmeny cez sondu priamo do žalúdka, každý deň ho pichali 2x - kontrolné odbery, kanyla nonstop....takže dotykov, bezpecia, tepla, nehy mal prvé dva mesiace života naozaj malo. Dojčiť som začala až po dvoch mesiacoch...

romiada
31. aug 2018

@kimi203 😥😢 bozinku uz len ked to citam tak mi je do placu. Drzim Ti velmi palce aby Ste to zvladli najlepsie ako to len bude mozne!

jukapo
31. aug 2018

@kimi203 muselo to byť pre teba veľmi ťažké. Máš môj obdiv, ze si to kojenie dala po takom čase. Si bojovníčka. Práve to sme absolvovali s dcérkou. Kvôli mojim zdrav.problemom sa narodila sekciou. Momentálne si dala veľkú pauzu od mnohých aktivít, radšej by som sa jej najprv opýtala. Viac cez IP.

jukapo
31. aug 2018

@kimi203 niekoho konkrétneho nepozná vaša pediatricka? Keď vie už o takýchto možnostiach, zrejme ma uz aj reálne referencie...

kimi203
autor
1. sep 2018

@jukapo odporučila mi Simonu z Ciech, mám niekde napísaný kontakt na ňu, ale s babom sme nechceli toľko cestovať. Ale myslím, že to absolvujeme u nej. Viac odporúčaní na ňu som dostala aj tu cez správy.

kimi203
autor
1. sep 2018

@jukapo a k tomu dojceniu- ja som prvú dcérku dojcim až do pôrodu, som veľký zastanca dojčenia, takže som urobila maximum pre to.....síce som tie 2 mesiace odsávania po 5 ml iba každé 3 hodiny, každý mi hovoril, že z toho už dojčenie nebude, nech da už netrápim s tým, nevzdala som to. A keď sme prišli domov 6 týždňov som dojcila cez cievku umelé mlieko a po 6 týždňoch už bol iba na materskom. Dojči sa drobec doteraz 14 mesiacov. Veľmi sa tomu teším, bo od narodenia berie denne antibiotiká, tak som veľmi chcela podporiť imunitu aspoň takto.

kimi203
autor
1. sep 2018

@romiada ďakujeme, to zle je už dúfam za nami. Vtedy som bola v takom nastavení že musím fungovať, Bali sme sa či bude vôbec v poriadku, bo mal otravu krvi, tak som to prežila v takom opere akoby. A teraz po operáciách všetkých, keď je relatívne kľud, začínam riešiť tieto veci z iného hľadiska.

romiada
1. sep 2018

@kimi203 klobuk dole ...tu na MK by mali byt nominacie na matku roka...urcite by som za Teba hlasovala😉 Potom by sme si mnohe zeny uvedomili ze ake nepodstatne blbosti obcas riesime

kimi203
autor
1. sep 2018

@romiada to určite nie som. Taká situácia donúti každého to prekonať. Keby mi to niekto povie, čím si prejdem, tak by som si pomyslela, že to nezvládnem. Ale keď sa to stane, žiješ v tom a musíš... Tak ta donútia okolnosti to zvládnuť.

renimac
22. júl 2019

@kimi203 Ahoj, boli ste prosím u tej Simony? Ja mám za sebou kranio u viacerých terapeutov, ale na ňu mám úžasné ohlasy. Chcela by som si tiež skúsiť s malým.

kimi203
autor
27. júl 2019

@renimac ahoj boli sme minuly rok v septembri.

bobricek1979
27. júl 2019

@kimi203 a ako sa máte?

kimi203
autor
28. júl 2019

@bobricek1979 no to čo som chcela riesit sa poriesilo, zmenu bolo vidiet cca do mesiaca urcite a to sme boli raz iba

bobricek1979
28. júl 2019

@kimi203 tak to je vynikajúce super teším sa držte sa