Kedy ste pocítili zmeny vďaka terapii?

21. feb 2024

Ahojte,

nedávno som začala navštevovať jednu terapeutku , zatiaľ len párkrát, ale mám z toho zmiešané pocity. Nie som si istá, či sme na "rovnakej vlne". Zatiaľ mám pocit, že mi nerozumie, neviem, či je to tým vekovým rozdielom alebo očakávam priveľa.

(zbehlo sa mi toho v živote žiaľ viac a skončila som s pocitom, že sa mi ani žiť nechce. Nemám v nikom oporu a tých tráum mám žiaľ viac, počnúc detstvom, zdravotnými problémami, zlými vzťahmi, úzkosťami. Cítim sa úplne zaseknutá, stratená a bez pocitu nádeje)

Nie som si istá, čo som mala vlastne očakávať. Asi som čakala napr. nejaké povzbudenie či útechu, pocit opory, aby som cítila to porozumenie, že tam je. (ja som spomenula, ako som čítala v knihe od klinickej psychologičky príklad s deťmi, kedy používajú tie vety napojenia sa na dieťa, napr. "chápem, že to máš ťažké, robíš, čo môžeš.." atd... Nič podobné som od nej nepočula, ale takéto niečo by som rada dostala)
Možno to chce viac času a zistím, že mi to aj pomáha. Lebo naozaj neviem, ako ďalej.

Preto ma len zaujíma, či vám terapie pomohli alebo ste napr. museli zmeniť terapeutku.

kacena4
21. feb 2024

terapeut tam nie je na to aby ta chapal ale vypocut a pomohol ta nasmerovat spravnym smerom von z bludneho kruhu, ak mas pocit ze to nestaci treba vyhladat aj psychiatra a na chvilu sa zaliekovat kym sa stav stabilizuje drzim palceky

marianarem
21. feb 2024

Ja si naopak myslim, ze terapeut ti musi sadnut a ked mas pocit, ze nesadol, treba zmenit. Ja som kedysi davno este pocas VS zacala mat problemy, kvoli ktorym som postupne navstivila viacero psychologov. Az piaty pokus vysiel. A to malo spad. Okamzite od prveho sedenia som citila doveru a uz na druhom sedeni sme odhalili skutocnu pricinu mojich problemov a tie hned nato zmizli. Ale potom ta pricina sa riesila velmi dlho. Tak po roku by som povedala, ze bolo viditelne zlepsenie, po takych 2-3 uplne vyrazne zlepsenie, naozaj mi to zmenilo zivot.

tundra
22. feb 2024

Ak mas moznost a poznas niekoho dobreho,skus akupunkturu.Mne trvala terapia 3.mesiace a bol som ako vymeneny.Za zivotnu energiu su zodpovedne oblicky,ked su oslabene neprodukuju,zivotnu energiu,rozbije sa rovnovaha a si na kasu.Myslel som,ze budem musiet zmenit pracu,ale po terapii som zostal.Drzim palce.