Ahojte, nemate niekto skusenost s kozim mliekom v suvislosti so zlepsenim imunity dietata, pripadne anemie, a tiez by som potrebovala poradit ci by ste mi nevedeli v ramci Ba poradit kde dostat kozie mlieko ktore nie je vysoko pasterizovane, alebo niekoho kto ho predava z farmy.Dakujem.
@moon14 na imunitu je super dieta 5,5r nikdy nebyva chora ani pocas chripkovej sezony v skolke nenosi sople domov....
Chovam kozy a ficim na kozom mlieku ja a iz aj nasa mala. Je to taky všeliek pre nas. Manzel robi v BA, nosieva tam aj mlieko kolegom, v malom mnozstve
@kulumulu123 mi predavame surove, musime. Clovek co ma schvaleny predaj z dvora musi predavat surove
@leeo no ide o to ze byvame so svokrovcami (manzel je 3-3 dni v tyzdni mimo domu) a vdaka tomu, ze mam zalohu kde necham deti si to mozem dovolit. Nemam uz, odkedy som vydata vela kusov, lebo aj ked to podla mna nevyzaduje az tak vela casu, tie deti ho vedia naplnit az az. Takze ja mam teraz takmer dvojrocnu a male babatko _ 4 dnove. Este den pred porodom sme vsetci spolu pasli kozy - vid foto. Ako tehotna som nemala problem dojit krmit. Samozrejme treba mat doma chapa v tom pripade na chlapsku robotu - kydanie hnoja. Treba mat po ruke osobu ktora ti aspon rano a vecer postrazi deti nech vies nadojit , nakrmit. No so starsimi detmi ani neni problem, dvojrocnu som si bravala do mastale. Ale s babatkom hlavne. Vsetko sa da. Ja to zatial drzim na 3-4ks. Ale pozor 2ks je minimum. Jedna koza sa sama zblazni. Potrebuje mat partacku, aspon ovcu , kastrovaneho capa ci inu kozu. Inak vam bude pravdepodobne mecat a bude z nej cudacka. Ja som pred svadbou studovala, chovala hydinu ,10ks koz a zvladala som. Ale samozrejme na robotu ako susenie sena , uz.trebalo zapratat rodinnych prislusnikov ...a stale treba mat blizko niekoho kto vie zastupiť na kratko - porodnica, vylet, ked je clovek chorý a pod.
@cecilia29. Krasna foto, velmi ma tesi, ked mladí sa venuju gazdovstvu, je to aj dobre prostredie pre deti😊 Mne na tom postrazeni deti vsetko pada. Manzel vyrastal pri dobytku takze vie co a ako - seno, hnoj a tak ibaze je od rana do vecera v praci, takze to ostava na mne. Dakujem za typy, vidim to tak, ze budem musiet zatial ostat pri sliepkach pokial deti nepodrastu, resp. to, ktore sa ma narodit 😁
A gratulujem k babatku.
@leeo dakujem 🙂 no ak nema kto tak je to tazsie. Ale pri mojej ani nie dvojrocnej sa to uz dalo. Cize staci ze babo trosku vyrastie a pojde to 🙂 Mozete si napr v blizkej zaobstarat 2 kozliatka, robota.s tym takmer neni (mastal, voda, seno, krmivo) , a kym z nich odchovate dojne kozy deti podrastu. To by slo aj teraz. Pripustit ich buduci rok na jesen a jar 2022 mate mliecko
@moon14 kozie je top my ine nepouzivame v sezone kupujeme od sukromneho chovatela sme mimo ba... Pasterizuje sa na 70'C surove ti asi nikto nepreda kvoli moznej infekcii a nasled.problemov.....