Ahojte, máte skúsenosti s tou kapucinkou väčšinou myslím prírodné antibiotikum
Áno, pri kapucinke, ked som si dala do googlu, je písané, ze prioritne na močové cesty. Teraz pozerám na krabičke, ze aj na vlasovú pokožku.
U nás kapucinka už roky... pestujeme na balkóne, na záhrade.zrovna mám naložené asi tri litre tinktúry.na chrípku,na zápal,na vlasy,na močové cesty.liecim ňou aj drobca od jeho cca dvoch rokov.jednak je to nádherná rastlina s kriklavymi kvetmi a jednak obrovská sila atb.pomaha aj na rezistentne bacily ako stafilokok,streptokok,ecoli.
@ivi85 ja som to niekde čítala a povedala som si, ze vyskúšam. Zohnala som si kapucinku od susedy. Dala som do odšťavovača, šnekoveho, ze vyskúšam. Plno šťavy to pustilo. Vyše pollitra, dala som do toho trstinový cukor. Odvtedy je v chladničke... Je to extra silné, ale sladké. Treba zapiť, lebo štípe aj tak. To som vtedy ešte netušila, že budeme mať koronu, celá rodina... 😢 Tak pcham do detí kapucinku.
Ja používam kapucinku, ci je to druh väčšia, ci iná, neviem. Ale pomaha nam. Odkedy som ju objavila, cca 3 roky dozadu, nie sme tak často chorí... Resp.pomaha nám hlavne pri prechladnutí. Nasadim elixir (tinkturu), rano večer, občas cez deň a nádcha trvá deň - dva, podľa toho, ako silno sme prechladli.
Ja som si dávala aj počas tehotenstva, dosť som puchla, telo zadržiavalo vodu... Ked som pichrumala 2-3 listky, uplna zmena, do rána som vycikala aj 2 litre...
Kupujem tinkturu od Gresika, zda sa mi najsilnejšia z mnou testovaných. A sadim kazdy rok, nie vždy vyjde ale teraz ju mam napr stále v kvetináči vonku. Pomahaju listy, kvety.