Kapucínska väčšia - skúsenosti s prírodným antibiotikom

pikuli
26. okt 2020

Ahojte, máte skúsenosti s tou kapucinkou väčšinou myslím prírodné antibiotikum

ajsha123
26. okt 2020

Ja používam kapucinku, ci je to druh väčšia, ci iná, neviem. Ale pomaha nam. Odkedy som ju objavila, cca 3 roky dozadu, nie sme tak často chorí... Resp.pomaha nám hlavne pri prechladnutí. Nasadim elixir (tinkturu), rano večer, občas cez deň a nádcha trvá deň - dva, podľa toho, ako silno sme prechladli.
Ja som si dávala aj počas tehotenstva, dosť som puchla, telo zadržiavalo vodu... Ked som pichrumala 2-3 listky, uplna zmena, do rána som vycikala aj 2 litre...

Kupujem tinkturu od Gresika, zda sa mi najsilnejšia z mnou testovaných. A sadim kazdy rok, nie vždy vyjde ale teraz ju mam napr stále v kvetináči vonku. Pomahaju listy, kvety.

pikuli
autor
26. okt 2020

@ajsha123 a aj na močové cesty ?

ajsha123
26. okt 2020

Áno, pri kapucinke, ked som si dala do googlu, je písané, ze prioritne na močové cesty. Teraz pozerám na krabičke, ze aj na vlasovú pokožku.

ivi85
3. nov 2020

U nás kapucinka už roky... pestujeme na balkóne, na záhrade.zrovna mám naložené asi tri litre tinktúry.na chrípku,na zápal,na vlasy,na močové cesty.liecim ňou aj drobca od jeho cca dvoch rokov.jednak je to nádherná rastlina s kriklavymi kvetmi a jednak obrovská sila atb.pomaha aj na rezistentne bacily ako stafilokok,streptokok,ecoli.

pikuli
autor
3. nov 2020

@ivi85 ahoj môžeš mi konkrétne napísať ako spravíš tu tinktúry na močové cesty?

ivi85
3. nov 2020

@pikuli zalejem listy a kvety alkoholom a za pár týždňov sa môžeš liečiť.treba to ale užívať pravidelne každých 8 hodín .do pohára natlačiť čo najviac kapucinky a preliať ,čím silnejší alkohol,tým lepšie

ajsha123
3. nov 2020

@ivi85 aký alkohol? Vodku? Ci aj Rum?

ivi85
3. nov 2020

@ajsha123 ideálne biely domáci.ja dávam ďmavu jablckovicu či hrušku.....

ivi85
3. nov 2020

@ajsha123 domácu....

ajsha123
3. nov 2020

@ivi85 Dakujem, domácu nemám, tak bude musieť stačiť kúpený alkohol.

ivi85
4. nov 2020

@ajsha123 v pohode aj kúp ale biely alkohol,rum ani iné vy som nedávala.

zuzana914
10. dec 2020

@ajsha123 ahoj, prosím ako užívať tinktúru v tehotenstve, mám doma kúpenú, školu nás nádcha aj s deťmi. Poradíš mi dávkovanie? A ako dlho ju užívať? Ďakujem

ajsha123
10. dec 2020

@zuzana914 ahoj, na krabičke, čo mám kúpenú, je 25 kvapiek, 2x denne. Ja si občas dám viac. Ono, keďže je tam alkohol, sa občas v tehotenstve neodporúča. Ale mám potvrdené lekárnikom, že keď alkohol zmiešame s horúcim nápojom, alkohol sa vypari...

zuzana914
10. dec 2020

@ajsha123 ďakujem a ako dlho brať, myslím koľko dní za sebou?

ivi85
10. dec 2020

@zuzana914 ja som si pre syna a pre seba keď som bola tehotná kúpila kapucinku v glycerole,cize je úplne bez alkoholu a teraz máme kapucinku v kapsuliach tam nieje pridané nič cize pre tehotnú ideálne

ajsha123
10. dec 2020

@zuzana914 tak ja ju beriem podľa potreby. Keď som nachladnuta.

ivi85
10. dec 2020

@ajsha123 inak niekde som čítala,nemôžem to už nájsť,že alkohol sa iba v horúcom nevyparí,že na to je potrebné tekutinu pár minút variť vraj až potom vyprchá všetok alkohol.
@zuzana914

ajsha123
10. dec 2020

@ivi85 môže byť. Ale tých par kvapiek alkoholu bábätku neublíži... Aj v iných liekoch je lieh, dokonca ajbv Sinuprete, a to môžu bábätká od 3 týždňov (čo si pamätám).
Ja som si na Vaše rady robila šťavu z kapucinky a zmiešala s cukrom (sirup). Teraz užívame to.

ivi85
10. dec 2020

@ajsha123 hej viem že pár kvapiek neublíži ale ja som sa tomu aj tak radšej vyhýbala.nech poslúži,s cukrom som to ešte nemiešali,to musí byť mňamka 🙂

ajsha123
10. dec 2020

@ivi85 ja som to niekde čítala a povedala som si, ze vyskúšam. Zohnala som si kapucinku od susedy. Dala som do odšťavovača, šnekoveho, ze vyskúšam. Plno šťavy to pustilo. Vyše pollitra, dala som do toho trstinový cukor. Odvtedy je v chladničke... Je to extra silné, ale sladké. Treba zapiť, lebo štípe aj tak. To som vtedy ešte netušila, že budeme mať koronu, celá rodina... 😢 Tak pcham do detí kapucinku.

ivi85
10. dec 2020

@ajsha123 tak to si využila úplne super,mne sa snekac pokazil takže som robila iba tinkturu. Pozor ale či je tam dosť cukru aby sa vám to nepokazilo. Ja som si takto urobila rakytnikovu stavu s cukrom a medom a asi po dvoch mesiacoch to chytilo pleseň

ivi85
10. dec 2020

@ajsha123 a držím palce s koronou,ak môžem poradiť,mega dávky C,D, výborný je cordyceps, a oreganovy olej aj keď netuším či aj deťom a veľké dávky zinku

ajsha123
10. dec 2020

@ivi85 pochybujem, ze sa to stihne pokaziť, 😁 uz sme 3/4 dávky vypili

bylinkyodlucky
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andiee212
16. nov 2022

@ivi85 dobrý den, vidím že stará konevrwzoa ale ak sa môžem opýtať, ktorú konkrétne tinktúru používate pri malom dieťati ? Dá sa používať aj preventívne ďakujem pekne