Je liečba pomocou éterických olejov bezpečná pre dojčatá?

saulinka
25. máj 2015

Liečite svoje detičky pomocou éterických olejov, zábalov, nahrievaní a kúpelov aj dojčatá, ktoré majú 1 rôčik? Je to bezpečné?
Ďakujem

maser
22. jún 2015

Zdravim . No do tohoto by som moc nešiel. Ked tak čajovnikovy a levandulovy . Z ostatnymi by som na detoch neexperimentoval.

saulinka
autor
23. jún 2015

Ďakujem 🙂 mám doma produkty z JUstu a na obaloch je napísané že až po 3 rokoch, ale tá čo predávala mi tvrdila, že dáva aj maličkým bábätkám...že je to iba pre istotu.... tak neviem...liečili sme kašel a hlieny tymianovou mastou...

maca283
24. jún 2015

@saulinka Tymianový krem je dobrý jed ešte pridáte jedlu sibírsku etericky olejček 1kvapku Super uvolni kašel Ja som malu natierala olejčekom od 6 mesiacov a používam už teraz pre nu rôzne

domynyqq
4. aug 2015

ajja používam pre malú olejčeky a domáce bylinkové čaje a sirupy, keď treba tak treba, ešte som sa nestretla s tým, žeby dieťa na bylinky reagovalo horšie ako na ATB. samozrejme pozor na kombinácie, vyhľadať odborníka, ja odporúčam Mirku Bužekovú prípadne tú bylinkárku z Vrbového (nájdite si na nete, zabudla som meno). Keď si nie ste istá, neexperimentujte, hlavne s množstvom, kamarátka to robila tak, že synovi dávala vypiť až druhý výluh, ale potierala bylinkami a naparovali úplne bežne od úplneho malička - on je taký citlivý typ a znášal to veľmi dobre.

zuzulikh
1. okt 2015

mam 5 rocnu dcerku a pouzivala som bioaktivny olej zo 101 bylin z webu na naturonline, hlavne pri prechladnuti, od malinka - nemala anio 1 rok. inak by som sa vela eterickych olejov dost bala ... ale ak opatrne, tak urcite mozu pomoct.