Ma niekto skusenost s homeopatickym liekom Gastrocynesine? Moja dcerka (2,5 mesiaca) ma reflux a nezabera ani nutriton ani Gastrotuss, tak chcem vyskusat nieco ine, dostala som tip na tento liek. Dakujem
Manzel ho kupil na radu lekarnicky tiez pre syna,ktory mal reflux. Ale kedze sa v letaciku nic o detskom refluxe nepisalo,tak som to malemu ani raz nedala a dodnes nam to stoji v skrini. Kvoli dojceniu mi Nutriton nevyhovoval a po par pouzitiach som to vzdala a v polroku sme presli na Gastrotuss. Od neho uz potom nevygrckaval zaludocnu kyselinu,ale podla lekarskych prehliadok a sona sme sa refluxu zbavili az po 1. roku
ahoj,nemam skusenost s refluxom a teda ani s tymto homeo,ale tieto veci su uplne bezpecne a nemaju ziadne vedlajsie ucinky,takze kludne kup a skus. za to nic nedas a uskodit nemozes. drzim palce!
ahoj,
mozem podat gastrocynesine aj 6 tyzdnovemu dietatku? a mozem to rozpustit v cajiku alebo to musi byt iba vo vode rozpustne? dakujem za odpoved
a ako to podavat cisto kojenemu babatku? rozdrvit a rozmiesat v mliecku na lyzicke? da sa aj 2,5 tyzdnovemu dat?
@ellenie myslim, ze nutrilon je tiez ok. len homeopatika nikdy nemiesas kovovou lyzickou, len umelou. aj ked teraz ma napada, ze Gastrocynesine, sa dava cca 10min pred jedlom, takze by som to davala do caju alebo vody
@pitik moj, ked bol malinky, a chcela som mu to dat z lyzicky, tak sa tym drhol. az potom mi poradila kamoska, ze kojenemu babetku je najlepsie podavat lieky so striekackou tak, ze mu das do pusy svoj malicek, a pomalicky popritom striekas do pusinky medikamenty 🙂 . tabletku rozpustis vo svojom mliecku
prosim vas kolko tabletiek moze cez den maximalne spapat 2rocne dieta a ako dlho sa gastrocynesine moze uzivat? nikde sa to neviem dočitat. vie mi niekto poradit?
zienky čitala som o tomto v časopise mama a ja, jedna mamina sa pýtala mala 4 mesacnu dcerku ona jej poradila 4 tabletky rozpustit v 1deci vode a 4minuty pred kojenim, krmenim dat jednu kavovu lyzičku a vzdy kazde rano zarobit nový roztok 🙂 robit 10-14 dní ... @1lulu1988 @mami25 @ellenie @janka108 @pitik @estterka @sana15 ja to tiez idem vyskušať 🙂
@mimushiatko drzim palce nech zaberie 🙂 My uz to mame nastastie daaavno za sebou, pomohli postupne pridavane prikrmy, samostatne sedenie, vyvysene spanie a chvilku gastrotuss.
@mimushiatko ahoj! Mozem sa spytat,pomohli tie homeopatika? Alebo nieco ine? My ich teraz skusame, 2. Den, ale zatial ziadne zlepsenie :((((
@nevesta12 ano brali sme ich asi 20 dni cca a uz negrckame ma 4 mesiace a uz krasne grga a vygrcne jej len niekedy a skor vtedy ked ju natahuju svokrovci alebo tak ale inak uz vobec uz ju mozem dat aj lazkat hned po papani na rovné 🙂 nemusi byt stale vyvysena 🙂
ahojte žienky.moj malinky ma skoro 5mes. a ma skryty reflux od 2tyz.trpime stale( malo spinka, je nekludny skoro stale,placlivy,)brali sme aj nutriton ale ten vôbec do neho dostat a uz vôbec nakojit potom.neskor sme skusili gastrotuss-nemam pocit ze nam pomohol.dnes sme boli po 3mes.na kontrole ale stale rovnako.....myslela som si ze do pol roka to prejde a dnes ma doktorka nepotesila ze do roka.zobrali aj malému krv ci nema alergiu.....
mam pocit ze je to nekonecno stale na rukach a chudiatko nijako pomoct ked sa zvyja a krci pri papani aj po.
od dnes skusime tie homeop.a doktorka povedala ze je dobre streknut par kva´piek pocas dna morsku vodu aby sa precistili nos.dutiny+vodu na pitie ziadny caj kvôli zahe+probiotika.
tak sa dalej ideme trapit a v 10mes.na dalsiu kontrolu.
babizne aj vy niektora z vas ma nervy v koncoch?aj vase male to ma take silne ako moj-
pekny vecer
@mimushiatko jeej super, to som rada ze to takto dopadlo 🙂 my dnes zaciname druhy tyzden, mam pocit ze sa to zlepsuje tak verim ze cca za tych 20 dni - mesiac to bude uz OK .... tazko sa mi na nu pozera ked grcka a place ☹
@veronicka24 no my mame zatial len 4 tyzdne, ale presne viem ako sa citis... ja pocitam kazdy den nech uz to prejde, to si neviem predstavit ze az rok. Inak sme tiez skusali ten gastrotussin, a podla mna to na skryty reflux nie je moc vhodne, lebo to vytvori taku hmotu vnutri, ale ta babatku stale beha hore dole (teda podla mna je to skor proti vygrckaniu). nasa revala ako tur ked sme jej ho dali. skus tie homeopatika, nasa sa po nich takmer vzdy ukludni (asi to ma aj dobry vplyv na sliznicu), co sa tyka refluxu samotneho, este neviem posudit ci to funguje lebo ich berieme kratko... Drzim palce !
ahoj🙂 nevesta12 tak stale bojujeme aj ja pocitam dni... ale niekedy si myslim ze je to nekonecno a niekedy ma z toho picne... davam mu tyzden tie homeop.ale nemam pocit ze sa mu nejako ulavuje... davam mu to pred kojenim( ty to ako casto a kolko pred papanim davas?) kludny je len na rukach... a to som si hovorila ze na rucicky ho nenaucim😢(( tak ked ho polozim do postielky al. do kresla reve a reve. tebe sa tiez pri papani srca a hadze hlavu do zadu? prv mi par min po kojeni al.teraz pocas kojenia.a ked ho paaaali zaha( tak to su hrozne stavy...) chudiatka co si musia vytrpet taky maly.len jedneho sa bojim ze ked to uz maju od malinka a su taky nervozny stale ci nebudu celkovo ako deti nervny...
maj sa pekne zatial a pevne nervy😉
@veronicka24 ahoj ake mate problemy grckate?my mame problemy s nadmernym grganim stale ju musim na rukach nosit a aj iecko sa jej vracia hore.ja uz na to nemsm nervy tiez od narodenia.my sme na um mlieku pijeme z flasky.skusala som vsetko mozne,dned som jej dala jednu tabletu,no nevidim nuc,len co kakala a prdkala po nej.ako casto davat tie tablety za den skusim este zajtra.papate aj prikrmy uz.
ahoj misha1986 😉 my negrcame prave ze maly ma skryty reflux pri tomto deti negrckaju strava jemu vracia hore spat do pazeraka a mava strasne palenie zahy ze reve ako keby ho drali z koze😢 a teraz nam ide prvy zub :( takze mala naspime ci v noci a cez den a stale na rukach lebo lezat to je pre neho hruza aby uz zacal sam sediet to pomoze... ja tie taboetky davam priblizne. kazde druhe kojenie ale teraz nejako nedavam mam pocit ze nazabera nic len cas na to treba kedy to prejde.... ano zacala som s prikrmamy ale nejako mu to nesmakuje.... ale skusala som aj banan a ten mu chutiiiiii vsak sladke ako mlieco🙂
Mozem sa spytat,ako.ste to davali 6 tyzdnovemu babatku? V akom pomere s vodou,cajom?
@nevesta12
@veronicka24 ahojte pomohlo vam to homeo aj na ten skryty eflux? Ta zaha u maleho je otrasne cosi. Uspim crati sa mu a sme tam kde sme boli akurat s obrovskym placom navyse. A takto dookola. Uz som si to zazila so starsim. Teraz by som sa tomu radsej vyhla ak by a dalo. Je to pre doeta steasne trapenie. Tento skryty reflux je podla mna este horsi ako ten normalny. Poradte prosim
Prosim vas moj syncek ma reflux nechce ziadne umele mlieko a ked trosku spapa tak hmed to s neho vide von chcem sa spytat ten gastocynesin mozem davat aj ked papa kravske mliecko?
@janush nam gastrocynesine poradila nasa pediatricka, ked mal maly reflux a velmi malemu pomohol. co som citala statistiky uspesnosti liecby, tak su vysoke. vyskusaj, je to homeopatikum, nic tym nepokazis