Ahojte, chcela som sa spýtať či niekto neviete niečo o hladine alfa? Ako sa do nej dostať popripade jej riziká? Ďakujem
@13uzivatelka11 vieš o tom niečo? Ak áno aký je medzi nimi rozdiel? Dakujem
Ved to si vieš vygooglit, skôr sa ta teda pýtam k čomu to potrebuješ? Teda vlastne alfa je asi len nejaký odpocinkovy stav, do toho sa dostaneš relaxaciou, theta je meditativny liečivejsi stav
internet ti zjavne funguje, tak vyuzi jeho sluzby. Je o tom XY clankov popisanych
Áno internet funguje ale nikde som nenašla nič o rizikách a ako sa z nej dostať...
Nerozumiem z čoho sa chceš dostať, do alfa stavu sa dostaneš bežné keď relaxujes a troska "vypnes" hlavu.. 😀
vsak ked zaspavas, ides cez hladinu alfa. Alebo ked relaxujes a vypnes hlavu. Nemysli si, ze upadnes do bdelej komy, tak to nefunguje
ja mám dobré skúsenosti s binaurálkami kde sú použité hrdelné spevy, na yt najradšej mám toto video
https://www.youtube.com/watch?v=Tbj3ihvYEso… ja ich mám radšej niečo hlasnejšie, niekto preferuje tichšie…
Z alfy sa dostaneš rýchlo, je to biele snenie. Pokial si mimo v nejakom divnom stave, ries to to s hypnoterapeutom. Vacsinou sa aj počas meditácii na konci používa napriklad metóda "navratu" do tu a teraz.
Napriklad 1 - pomaly pohni rukami, 2- pohni potras nohami, 3, otvor oči, 4 - si tu a teraz ako keď si začínala meditovať
5 - si upne prítomná ti v realite, venuj sa bežným činnostiam.
Zo len príklad. Ale zrejme si bola niekde úplne "inde" pretože ako ti uz písali, alfa je pohoda a deti sú v nej dost casto počas dna.
Úplne by ti stačila aj theta hladina