Mám chlapca so svalovou dystrofiou a hladame hippoterapiu, ale v okoli Humenneho. Ďakujem....
Skus si dat do GOOGla SHA to je slovenska hipoterapeuticka asocia
Majka ak si dačo našla o hippoterapii, daj vedieť, lebo ja som nič nenašla tu v Humennom a v Ptičom vraj také necvičia. 😢
Ďakujem za rady, určite pozisťujem.....🙂
a neviete mi dat na toho pána Oráča telefonne čislo. ja by som mu rada zavolala. Ja mam sina ktory ja autista a počula som ze to pomaha. Vo pred vam dakujem. 😅
Milé mamičky, oficiálne pod záštitou SHA sa hippoterapia robí len v SV (myslím v okolí) je kopec iných ľudí čo robí "hippoterapiu" akože...ale nemajú na to papiere a často krát robia všetko načierno...dokonca aj vozia deti a poskytujú výučbu jazdy. Ale všetko sú to ľudia bez potrebného vzdelania a pri chorých detičkách by takáto terapia mohla skôr uškodiť ako pomôcť.
A prečo sa to nerobí oficiálne? Pretože, na takú hippoterapiu potrebujete mať min. 3 vzdelaných ľudí v tejto oblasti plus špecialného koňa. Ľudia musia absolvovať 2x2 tyzdne kurzu + odpracovaných 100 hodín praxe až tak dostanú papier. Kôň na hippo musí mať za sebou min. polročný tréning v tejto oblasti a hlavne musí byť na to stavaný. Preferujú sa kone štvorcových rámcov so širokým chrbtom s pravidelnými chodmi. Na hippo však potrebujete niekoľko koní, pretože nie na každý zdravotný problém vyhovuje daný kôň.
A hlavná vec...na SVK túto terapiu nehradí poisťovňa a mamičkám sa vidí, že 12 e (taká je bežne cena) za pol hodiny na koni je veľa.
Ja som pôvodne plánovala sa tomuto venovať ale pán Dr. Hollý z Hronoviec má hneď uviedol do reality :D Povedal mi: "Dievča zlaté, venuj sa radšej niečomu inému, z toho nevyžiješ."
Takže výsledkom je, že všetci robia skôr animoterapiu...vozenie deti na koníku do kolečka 🙂
@majag ahoj, v Pticom je farma s konikmi Hippospring, ale neviem nic o hippoterapii, skus sa spytat, zistit
http://www.kamnavylet.sk/atrakcia/farma-hipposp...