Hipoterapia v okolí Bratislavy

anuska74
3. okt 2013

Mamičky máte skúsenosti s hipoterapiov u vašich detí? Ak áno zaujíma ma, ktoré centrum v BA môžete odporúčať, prípadne okolie BA.
Taktiež má zaujíma, či a po akom čase ste videli výsledky, aj keď je mi jasné, že to záleží aj od diagnózy, alebo problému, kvôli ktorému ste hipoterapiu využili.

saskah7
3. okt 2013

@anuska74 ja mam dobre referencie na Stupavu, ale osobne som tam nebola... dolezite je, aby ten hippoterapeut bol zaroven fyzioterapeut a mal aj skusenosti s roznymi postihnutiami, a nie len "koniar", ktory sa nauci zopar poloh, lebo ten moze potom viac ublizit ako pomoct...
ja chodim do Malzenic, to je za Trnavou, a som spokojna, len problem tam je, ze nemaju krytu halu, takze zima nula a aj ked casto prsi, tak dlho nic 😒
co sa tyka vysledkov, tam zalezi aj od toho, ako casto sa chodi, my chodime malo, takze to nie je tak vidiet, resp. neviem posudit, ci presne hippo ma vplyv na aktualne pokroky, alebo je to nieco ine, co robime... (cvicenie atd)

motovidlo
19. okt 2013

@anuska74 Ahoj, my chodíme na hipoterapiu do Podunajských Biskupíc, k Eve Ďurkovej, ranč 4C. Ja som spokojná, s krpcom to vie, on je spokojný a odcvičí si čo má bez plaču. Skús pozrieť tu: http://www.ranc4c.eu/hipoterapia-s-evkou/
Mne sa to páči ako doplnková terapia, ťažko povedať, ako by sa mu vodilo bez hipo, ale určite zosilnel a je šikovnejší ako predýtm... ale hovorím, ťažko to porovnať, či by to nebolo to isté aj bez hipo. Ale je aspoň vonku a pri zvieratách. Kopec zdravých detí chodí na kone, tak keby mu to aj nič nedalo, aspoň má zábavu 😉

nemmat
5. máj 2014

Ahoj, Stupavu neodporúčam. Nas drobcek tam dnes spadol z kona, pretoze sa kôň splasil! To sa konovi, ktory sa používa na hipoterapiu nemôže stať!

dianka115
25. okt 2014

Volám sa Diana a som študentkou Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce Svätej Alžbety V súčasnosti pracujem už na svojej diplomovej práci s názvom Kvalita života rodiny s ťažko zdravotne postihnutým členom. Chcela by som Vás poprosiť o pomoc / spoluprácu pri oslovení rodín, ktoré majú člena s ťažkým zdravotným postihnutím s mierou funkčnej poruchy 50% a viac Hladám 20 rodín ktoré majú člena s telesným ,mentalným alebo zmyslovým postihnutím prosím o vyplnenie dotazníka ktorý nájdete tu

http://www.survio.com/survey/d/H1P2P5E7J9W7U9W9N
dakujem je plne anonymné týka sa rodín s detmi

miika
12. mar 2017

Ahojte, mate niekto tip na hipoterapiu v okoli Bratislavy, smer Senec alebo Šamorín ? niečo čo aktualne funguje, nie kde ste boli pred rokmi... lebo neviem nič poriadne nájsť...