Ekzém u 2 ročnej

2861994
29. aug 2018

Ahojte maminky môžte mi poradiť moja malá ide mať 2 roky a na predlaktí a za kolienkami sa jej objavuje ekzém natierame jej to bepantenom po pár dňoch nám zmizne a neskôr sa zase objaví ....nepoznáte niečo účinnejšie na to ďakujem za rady

kocurikv
29. aug 2018

@2861994 ja bojujem s ekzemom už od svojho narodenia.. Mám vyskúšané hádam už všetko. Záleží akou cestou sa chcete ubrať. Buď antibiotika a kortikoidy alebo prírodná liečba. Mne a synovi dávam už iba masticky na prírodnej báze. Ja mam ešte sem tam nejaký problém ale mám alergie na veľa vecí ale syn 2r. je už pol roka bez ekzému.

lucia4412
29. aug 2018

Ahoj, ja trpim od narodenia ekzemom na rukach. Investovala som vela peniazkov do drahych aj lacnych kremov, no pre mna je hotovy zazrak krem Maruska - telovy elixir, modry.Pouzivam ho uz roky.Verim, ze pomoze.

mijka88
29. aug 2018

Dievčatá v čom periete oblečenie? Zmena prášku dokáže neskutočne pomôcť pri ekzéme (samozrejme plus ďalšie opatrenia) ani detské "sensitive" nie sú tak sensitive ako sa tvária bohužiaľ😏

galioska
29. aug 2018

@2861994 vyrastie z toho, hlavne nebabusit a nedavat silonove naj ziadne obtiehnute pancuchy, gate, potom sa to poti a este horsie, sama budes vidiet, doma vetrat

prevenar
29. aug 2018

@2861994 jedine co pomoze je zmena stravy ..zaklad je vynechat vsetko mliecne vyrobky a mlieko ..zvysit prijem probiotik ..listovej zeleniny a mozes vynechat aj jedla s lepkom , moze pomoct aj to. kremy nefunguju , lebo AE je autoimunitne ochorenie a vsetky taketo ochorenia vyrazne suvisia so stravou .

janaaaaaaaaa
29. aug 2018

Vznik alergií a teda aj ekzému je spájaný hlavne s výživou a zvýšenou priepustnosťou čreva. Odporúčam najprv dať spraviť test na potravinové alergie a intolerancie pred tým než zo stravy malého dieťaťa vylúčite tak dôležité výživné látky ako je mlieko...

2861994
autor
29. aug 2018

@galioska ja som tiež počula že to je decký ekzém že to sa prejavuje do 6 rokov nemá to také strašné len také fiacky

galioska
29. aug 2018

@2861994 hej casom sa to strati popripade moze zhorsit , netreba to podcenovat a hlavne bebabusit dieta, deti znedu vela to len my mame taku tendenciu naobliekat este aj doma

luba41
30. aug 2018

zmena stravy- mlieko obmedziť, sladkosti vylúčiť, takisto obmedziť sladke ovocie..natieraj zinkovou mastou..

doda818
6. sep 2018

ekzem je vždy prejavom nejakého vnutorneho problemu,najma s traviacim traktom.teda treba začať liečiť zvnutra a posilniť travenie a tým imunitný system kedže ten sa nachdza prave v traviacom trakte. Na ekzémy vyborne zaberaju prirodne aloe vera produkty,či už pitie samotneho gélu,ktorý prečisťuje,vyplavuje a posilnuje imunitu a travenie a zvonku na ložiská napr aloe vera propolisovy krem, priroden aloe obohatene o včelí propolis