Domáce antiparazitikum pre mačky

rory267
17. sep 2018

Zdravím dámy, mám otázku..nevie niektorá z Vás o nejakom antiparazitnom roztoku pre mačence proti blchá a všiam?..niečo čo viem pripraviť doma a zaberá..
Za všetky rady vopred ďakujem.

lubik87
17. sep 2018

@rory267 nepoznám žiaden recept ale kúp im obojky proti blcham ak znesú...

lenkusik
17. sep 2018

My používame Frontline Combo a veľká spokojnosť máme aj 1/2 roka pokoj, dávame to všetkým zverom naraz aby si to neroznasali.

0silvia0
17. sep 2018

@lenkusik ona potrebuje pre mačence a tieto prípravky typu Frontline sa nemajú dávať mačiatkam do 8 týždňov.

lenkusik
17. sep 2018

Áno ale dá sa použiť aj sprej a ten je vhodný od 2 dní.

rory267
autor
18. sep 2018

No ten Frontline sme dávali psíkovi, keď mal len 8 týždňov a celý deň bol z neho jak zdrogovaný, ale rozdýchal to, ach no nič tak tu asi babský recept nepomôže. Ale ďakujem za komentáre.

katrin21
18. sep 2018

my sme maciatkam davali u veterinara taku pastu proti parazitom, na domacke by som sa nespoliehala...

denisa098
18. sep 2018

@rory267 veterinár, ti dá niečo vhodné, nestojí to veľa, neboj.

0silvia0
18. sep 2018

@katrin21 myslíš proti vnútorným parazitom? Lebo tuto zakladateľka hľadá niečo proti blchám.

katrin21
18. sep 2018

@0silvia0 ano. Ale ono byvaju take ustne co ucinkuju aj na vonk.parazity ..

0silvia0
18. sep 2018

@katrin21 aha, to som nevedela.

rory267
autor
19. sep 2018

Áno sú tablety čo pôsobia, že odpudzujú vonkajšie parazity, ale to sa môže podávať až od 3 mesiacov sa mi zdá..alebo až od pol roka...neviem presne.
@denisa098 Vieš tu nejde o peniaze, ale skôr o to, že nechcem zvieratám aplikovať chémiu...ale asi nemám veľmi na výber..☹

denisa098
19. sep 2018

@rory267 radšej riadny veterinár ako rady z koníka, predošlé príspevky som nečítala takže nič proti nikomu, určite ti nedá silnú chémiu keďže sú malé a mačence zrejme hneď odčerviť aj proti škrkavkám urobí veterinár pastou a blchy vedia preniesť aj pasomnicu, určite ich toho treba zbaviť pre ne nebude dobrý ani šampón pre mláďatá z obchodu a aj tak by sa to vrátilo. Neboj sa. Skôr im ubližia parazity.

bibyke
19. sep 2018

@lubik87 macky by vraj obojky nemali nosit,mozu sa udusit kedze skacu po plotoch a stromoch a kade tade..mozu sa zakvacit niekde

rory267
autor
19. sep 2018

@bibyke jj pravda
@denisa098 No jo, máš pravdu a díky za info o blchách, to som ani netušila 😕

lubik87
19. sep 2018

@bibyke neviem o tom ..naša nosí teda obaja klop klop nič sa im nestálo za 13 rokov 🙂 a potom je ešte pipetka za krk 🙂

bibyke
19. sep 2018

@lubik87 tu pouzivame na psa,odkedy dostal na takyto obojok alergicku reakciu a skoro zomrel

0silvia0
19. sep 2018

@bibyke a pipetu znáša ok? Ja sa chystám aplikovať pipetu aj kocúrovi aj psovi, ale tiež sa mi to zdá strašná chémia, ale asi to inak nepôjde.

lubik87
19. sep 2018

@bibyke no tie obojky sú riadne nasate len nám ťa pipetka veľmi nepomohla keďže mačky si behajú a my sme asi jediný na dedine čo sa o tie naše aj staráme cize vždy doniesli blchy. Akonáhle je obojok nieje nič ...

bibyke
19. sep 2018

@0silvia0 pipetu ano nastastie,aj ked priznam odkedy mame male deti,nedavame ju casto,ale kedze casto ho kupem tak nema nastastie vsi. Mal minule,no to som si hned vsimla tak som ho okupala a vsi vodu neznasaju takze vyplavali z chlpov..

bibyke
19. sep 2018

@lubik87 nam nastastie pipeta pomohla vzdy,no aplikovat sa ma kazde tri mesiace aby ucinkovala.. my sme tiez jedini zial,co sa o macky starame..teraz mame dve male,no uz ich planujeme kocura vykastrovat a macke urobit sterilku aby nebola furt kotná atd.. ale niekomu macky len rodia a rodia.. to je strasne

lubik87
19. sep 2018

@bibyke nám nepomohla proste tie blchy ich necucali ale nosili ich v kožuchu a potom sme boli mi bodkavy a robili sme poľovačky na blchy na posteli a gauči 🙂 no väčšina ľudí na dedine u nás to berie že veď je to divoké zviera načo sa starať ..hodia jedlo čo.im ostalo z obeda...potom tie.macky vyzerajú ...

bibyke
19. sep 2018

@lubik87 ach veru,ja som davala aj cudzim jest ked sme nemali vlastne,vzdy sa u nas v zahrade zide plno maciek,uz su zvyknute,ze tu si vzdy najdu nejake jedlo😁

bibyke
19. sep 2018

@0silvia0 boze teraz citam co som to napisala,ze vsi😅 myslela som blchy😂

0silvia0
20. sep 2018

@bibyke nevadi pochopili sme☺

julinka29
3. feb 2019
Používateľ julinka29 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julinka29.

prosím, čo davate jest vašej mačke? Granule, konzervy, alebo ,,varenu stravu,,? Ako častou jej davate jest?

zabka788
4. mar 2019
Používateľ zabka788 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zabka788.

zaleži aj od psa a jeho zdravotneho stavu, aktivity. Akmaš pocit, že mu granule a konzervy nestačia, kludne pridaj aj varenu stravu, len pozor na sol

damoska
26. mar 2019
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

zaleži aj na mačke. Niekto dava granule a strieda to s varenou stravou, mliekom,. Každy to robi inak. My mačku nemame, ale moja mamka ma a dava jej iba granule, nič viac jej nedava

gab_riella
7. máj 2019
Používateľ gab_riella je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od gab_riella.

ako často jej dava jest? Ako často sa to doporučuje a ake granule jej dava? Teda aku ma mačku a ake granule jej dava? Lebo čo viem, tak sa to tiež kupuje podla podle plenema , alebo nie?

mareri
1. júl 2019

ono asi zaleži od mačky. Male mačiatko potrebuje jest častejšie ako dospela mačka

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz