Domáca medicína na soplík

333eva333
15. nov 2014

Syn ma 8 rokov a je už dva dni riadne soplavý, nechcem ho hned dopovať liekmi,tak sa chcem spýtať čo vy dávat vašim detom, nejaku domacu medicínu?

margarita
15. nov 2014

mne sa velmi osvedcilo davat detom na noc k posteli prekrojenu surovu cibulu...smrdi z toho cela izba ale rano sa to rychlo vyvetra a pomaha to zhustovat hlieny a aj sa im lepsie dycha, hoci maju plne nosy.
praktizujem to tak, ze len co zacnu kychat, hned v tu noc davam cibulu a este aspon 3 noci dalsie....uz davno im netieklo z nosa, ta cibula je super.

robi sa z nej aj nejaky sirup, sa to tusim zaleje medom, pusti stavu a to potom davas, ale to som este neskusala, len sa chystam.

333eva333
autor
15. nov 2014

ten sirup robievala aj nam mama , sa nakrája a zasype cukrom,aby pustila šťavu,

bubelko
15. nov 2014

@333eva333 u nas pomaha posadit pred spanim do vane s teplou vodou, nech sa dobre naparia, k posteli hrniec s teplou slanou vodou ( ale tak aby don neslapli) pripadne zvlhcovac. 😉

alicka850
15. nov 2014

nezaškodí ani morska voda v spreji- to sice musíš kupiť v lekárni, ale za liek to nepovažujem. Alebo Vincentka do nosa kvapky. To ulahčí čistenie nosa.

ushuaia
15. nov 2014

@alicka850 suhlasim, moja mala bola chora prvy raz ked mala rok - ale pripisujem to zubkom...mala aj soplik - kupila som morsku vodu v spreji...davala cca 4x denne,potom dobre vycistila nosik, behom 3 dni vyrazna zmena... 🙂

keziah
15. nov 2014

@333eva333 moj postup pri natche (pokial je nos iba zasopleny, ale sliznice nie su celkom napuchnute) je kvapnut do nosteka slanu vodu, chvilku pockat, potom sople odsat a nasledne este kvapnut materske mlieko. ked je uz soplov menej, davam uz len to materske mlieko.

maca283
18. nov 2014

@333eva333 My doma pouzivame naparovanie nad 31bylinami natierame timianom a prejde za par dni

katkavan
18. nov 2014

dobra a ucinna vec je inhalator,kde sa nakvapka bud Vincentka alebo Ambrobene sirup.Nostek pekne uvolni.
Napriklad: http://tlakomeryomron.sk/inhalatory/Inhalator-O... nerobim reklamu,len pre inspiraciu