Čo zaberie na odkašliavanie po zápale priedušiek?

smesmesmejko
19. mar 2014

V piatok sme dostali atb kvoli zapalu priedusiek s prechodom na zapal pluc, dneska kontrola dopadla nadmieru ocakavania pani doktorky, pretoze dychanie sme mali uplne ciste 🙂 cakala totiz, ze isto prideme v pondelok a bude nas posielat na rtg 🙂 verim tomu, ze taketo prekvapenie sme sposobili aj natieranim hrudnicka mastou s levandulovym olejom 🙂 zajtra vysadzame atb, ale mala este pokaslieva, lekarka vravela, ze by sa mala "dokaslat" sama, ale ze jej aj mozeme pomoct nejakym sirupom typu ambrobene, solmucol..., ale ja by som opat raz vyskusala nieco alternativne, ale pre tuto oblast nemam sajnu co??? Poradite? Dakujem 🙂 pekny dnik

michaela.g
19. mar 2014

@smesmesmejko nam pomaha STODAL je to homeopaticky sirup

milota164
19. mar 2014

aj my pouzivame Stodal a pomaha

darina1952
20. mar 2014

@smesmesmejko aj Sinupret kvapky sú výborné na prírodnej báze - obsahujú extrakty z:
Radix gentianae (koreň horca) 0,2 g, Flores primulae cum calycibus (kvety prvosienky s kalichom) 0,6 g, Herba rumicis acetosae (štiavec) 0,6 g, Flores sambuci (kvety bazy čiernej) 0,6 g, Herba verbenae (železník) 0,6 g.

smesmesmejko
autor
20. mar 2014

Stodal nam nepomaha, ani pri jednom dietati ☹ Skusili sme navarit majorankovy caj s lipovym medikom, tak uvidime... 🙂 Ale dakujem velmi pekne za reakcie.

womankc
20. mar 2014

no nám to pekne uvoľnuje aj oregánový čajík , je to lepšie ako majoránka a môžeš tam dať aj med a cibuľu, inak aj skorocelový sirup by bol dobrý a ešte je dobrá čajová zmes pulmoran , je fakt dobrý. Mimo iné kvitne pľúcnik a podbeľ teraz, čo je vynikajúce na vykašliavanie, takže aj také môžeš nazbierať inak pulmoran ich obsahuje, inak fakt nám napríklad aj ten solmucol vynikajúco zaberá a aj erdomed

womankc
20. mar 2014

@smesmesmejko no nám to pekne uvoľnuje aj oregánový čajík , je to lepšie ako majoránka a môžeš tam dať aj med a cibuľu, inak aj skorocelový sirup by bol dobrý a ešte je dobrá čajová zmes pulmoran , je fakt dobrý. Mimo iné kvitne pľúcnik a podbeľ teraz, čo je vynikajúce na vykašliavanie, takže aj také môžeš nazbierať inak pulmoran ich obsahuje, inak fakt nám napríklad aj ten solmucol vynikajúco zaberá a aj erdomed
a do toho čaju môžeš dať aj trošku klinčekov, majú protizápalový účinok

smesmesmejko
autor
20. mar 2014

U nas pod tatrami este nekvitne nic 🙂 ta cajova zmes je asi z lekarne, vsak? solmucol som jej davala este pred tym, nez sme skoncili na atb, mam ho stale doma, ale teraz nas "sklamal", zacala som jej ho davat hned pri prvych priznakoch kasla, aj tak jej preslo na priedusky... Z plucnika a podbelu sa potom zbieraju asi kvety, vsak? Venujete sa bylinkam? Dakujem, za vycerpavajucu radu 🙂

ivett1
21. mar 2014

@smesmesmejko a klasický cibuľový sirup ste neskúšali?...

smesmesmejko
autor
21. mar 2014

@ivett1 moze 9mesacne dieta cibulovy sirup?

ivett1
21. mar 2014

@smesmesmejko hm ...pokiaľ viem, cibuľa nie je alergent, či...a v tom sirupe ju vôbec necítiť (obsahuje aj vit C - niekde sa odporúča počas choroby, ale aj v rámci rekonvalescencie zvýšiť príjem tohto vitamínu napr. kvapkami cebion, takto to je vlastne už v tom "prírodnom" sirupe...)
skôr by som dumala, či môže tymián, oregáno (nie je to "naša" rastlina...) a prieduškovú čajovú zmes ... to by som si odkonzultovala v lekárni...
PS: ale, tak mi napadlo, prečo by 9 mesačné dieťatko nemohlo cibuľový sirup, keď môžu tak malé deti lieky proti kašľu, ktoré obsahujú kodein...

smesmesmejko
autor
21. mar 2014

@ivett1 pretoze cibula je zduvadlo a s malou sme mali problemy s kolikami... cibula s cesnakom sa v surovom stave neodporuca tusim do roka...? neviem, nie som odbornik na vyzivu dojciat, ani lekarnik, voci klasickej medicine uz velku doveru nemam, preto konzultujem aj tu a za kazdy nazor a radu som vdacna, ale ked si niecim nie som ista, tak len chcem doplnit informacie, za co aj Vam velmi pekne dakujem!

molka
21. mar 2014

@smesmesmejko jednoznačne odporúčam domáci tymiánový sirup, ja som ho dávala aj najmenšej, všetkým nám krásne zaberá na vykašliavanie. Do 3 dní je u nás po kašli.

smesmesmejko
autor
21. mar 2014

@molka a ako si ho prosim Vas robite?

molka
21. mar 2014

@smesmesmejko 2dcl vody + 200g cukru sa varí 20min. (uvarí sa vlastne sirup), vypnúť a vsypať sáčik tymianu (cca.10g). Nechať úplne vychladnúť, až potom scediť. Pije sa po čajových lyžičkách, aj 5x denne. Najmenšej dávam tak 3-4x denne, zvyčajne jej do 24hod. kašeľ výrazne ustúpi a do 3 dní je po kašli.

smesmesmejko
autor
24. mar 2014

@molka dakujem velmi pekne 🙂 vela zdravicka celej rodinke!

womankc
24. mar 2014

@smesmesmejko áno zbierajú sa kvety a je to fakt veľmi účinné, ja dávam podbeľ, pľúcnik, materinu dúšku, lipu, bazu, je to taký aj chutný čaj. Bylinkám sa venujem len tak , boli sme na to doma zvyknutí, ale teda mám doma aj obrovský bylinný herbár, kde sú aj presné čajové zmesy, čo sa miešavali v lekárňach- len málo času na štúdium 🙂 , inak ja som teraz cez víkend urobila mojej malej tymiánový sirup a je fakt , že dobrý po jednom dni užívania sa jej to už uvoľňuje a vykašliava,. dala som 20dkg trstinového cukru do 1/4 litra vody, to som prevarila / stačí 20- 25 minút/ , nevarte to dlho, ja som na to trošku zabudla a varilo sa to 40 min, tak som z toho mala med, musela som zriediť horúcou vodou , to tak horúceho som zamiašala celý balík sušeného tymiánu, premiešala chvilinku prevarila / 1 min/ a nechala v tom vychladnúť, ja som to ešte potom musela prehriať vodou trošku, lebo som to mala moc husté 🙂 , potom som to precedila cez sitko , no poviem úplne ako sirup z lekárne a má to aj príjemnú chuť , dávala som jej po malých lyžičkách včera asi tak 4x , skúste aj toto je to prírodné , nemôžete ničím uškodiť, jedine pomôcť , inak pôvodný recept je na normálny cukor, ale tak mala som doma zdravší tak som dala ten a je veľmi chutný

womankc
24. mar 2014

@smesmesmejko heheheh no vidím, že ma niekto predbehol 😀 , tak môžem aj ja potvrdiť, že je to dobrý a fungujúci recept