Nemá diagnostikovanú žiadnu chorobu. Podľa výsledkov je to zdravé dieťa a aj tak má zdravotně problémy. Pracujeme na zmene stravy, ale nejde to tak ľahko. Snažím sa obmedziť bielu múku, mlieko a hlavne cukor. Chcela by som uprednostňovať nízkosacharidovú stravu, rastlinné mlieka, ale u dieťaťa je to problém, keď 9 rokov nemalo žiadne obmedzenie a už si na nejakú stravu zvyklo a vyžaduje to. Má nesprávne stravovacie návyky a prekyslený organizmus, a preto potrebujem niečo rýchle ako barličku.
To ty si urobila diagnostiku? Lebo ak lekár, tak musel aj povedať akú stravu odporúča
Nerobila by sim experimenty na 9 ročnom dieťati, teraz keď ti tu napíšem, že dieťa má dennne zjesť 3 kusy červeného trepú, tak tomu uveríš?
Co si ty predstavujes pod prekyslenim organizmu?
Pohyb. Dostatok pohybu a spánku. Zmena stravy výrazne pomôže. Skús popísať, aké nesprávne stravovacie návyky má. Nestačí, aby stravu menilo len dieťa. Ako rodina ste v tom spolu, ako sa stravujete, vy ste mu ukázali, že nesprávne stravovanie je v poriadku.
Zase ti to píšem nevymýšľaj hovadiny.
Co prosim? Nizkosacharidova strava nie je bohvieco pre dospeleho, a pre dieta uplne hrozna.
Ved sacharidy su vo vsetkom ovoci, v zelenine, strukovinach, to ho chces krmit hovadzim cely cas?? Deti potrebuju vela, velmi vela energie, mozog ide na plne obratky, to ho nizkymi sacharidmi uplne odrovnas.
Uplne postaci ked nebude jest kraviny, kolaciky, kekse, rozky s maslom, cukriky a nebude mat na tanieri segedin s 5 kazdy tyzden.
Prepáč ale tebe absolútne sibe.. dieťa je zdravé, tak nech je všetko. Nerob prosím ťa somariny 🙄
Podla toho ako pises to nie je tvoje dieta vsak? Dufam ze s tym dietatom.zije aj niekto normalny kto ta velmi rychlo stopne v tvojej "zachrannej misii".
Nespravne stravovacie navyky su dosledok vasej vychovy, staci ak budete cela rodina jest zdravo, budete mat vyvazenu stravu, vratane sacharidov. Nekupuj domov somariny, nebudu ju lakat, bude jest zdravo. Jedzte zdravo cela rodiny, bude jest zdravo aj ona.
K prekysleniu organizmu sa radsej nevyjadrujem, pretoze ak by mala acidozu, tak ma zavazne zdravotne problemy. Ale to ti napisali uz v tej predchadzajucej debate.
Co to znamena, ze “zdrave dieta”, ktore na “zdravotne problemy”? Ake?
Znova sa pýtaš to isté? Nič iné ti tu neporadia, len to isté ako včera.
Prekyslenie je blud.
Cukor ak je iba mierne zvýšený tak racionálna strava+ naštudovať si o potravinách+ kniha glukozova revolúcia
Ak je problém, tak rieš s odborníkom.
To "prekyslenie" zistil kto? Ako dieta ma mat pestru a vyvazenu stravu, ale ma 9 rokov, tak mu nieco nevyvedz. Nic ako prekyslenie organizmu neexistuje.