Ahojte, mala nám už pár dní hnačkuje. Mám dojem, že z ambrobene, lebo aj starsší syn nám po ňom hnačkoval. Ten sme jej už včera vysadili, včera som jej dávala aj odvar z čučoriedok, aby sa jej zhustila stolica, ráno ju už mala hustejšiu, ale ďalšiu mala opäť riedšiu. Rozprávala som aj s lekárkou, vravela, že sú teraz virozy, aby sme jej dávali probiotiká, teda aj tie jej dávame. Ale máme ešte väčší problém s ritkou, malá ma na nej, aj na stehnách dosť veľké lišajovité, drsné fľaky, na ktorých má aj ako keby pľuzgiere ☹ Kontrolujeme ju pod chvíľou a teda prebaľujeme ihňeď po pokakaní, predvčerom sme ju po odporúčaní lekárky kúpali v hypermangáne a dupku jej natierali takou žltou robenou mastičkou, ktorú nám lekárka predpísala, keď sme mali dupku zamokvanú po atb, ale to nám teraz vôbec nepomáha, skúšali sme včera dať na to aj imazol, pri malom nám užasne pomáhal, malej sa hňeď po prvom natretí stav ešte zhoršil.... ☹ Od včera ju kúpeme v repíku a skúsili sme rybilku, ale ak by nepomohlo, tak by som bola vďačná za nejaké rady, ktoré by nám mohli pomôcť. Riťku nechávame vetrať a preschnúť, kupujeme len pampers od narodenia, pretože pri malom sme sa na plienkach popálili, umývame čistou vodou, v prípade silnejšieho zašpinenia lanolínom... Doteraz sme akýkoľvek problém mali len ten jedenkrát po atb, inak má stále peknú dupku. ďakujem veľmi pekne za rady, pekny dnik 🙂
@smesmesmejko ono vam to neprejde za jeden den.. treba trochu vydrzat. U nas pomohol bepanthen. Ritka je vystipana z tych hnaciek, s tym neurobite nic, kedze to "stipe". My sme takto dopadli po mandarinke s liecilo sa to cca 4 dni ;)
Nám v takomto prípade pomáhalo jedien 3x denne po 8-10 min. sedací kúpeľ v hypermangáne a imazol na striedačku s bepanthenom. Ak hnačkuje s atb-neviem aká je stará-ja som dávala kocku horkej čokolády a pomohlo. Nám tiež probiotiká nepomohli ked hnačkovala z atb a to ich dávame stále.
Ahoj moj maly ma od narodenia strasne haklivu pokozku, dokonca sa vyhadze aj s pampersiek staci ked je nova sarza uplne hrozne az pluzgiere sa mu spravia, mali sme uz kvantum masticiek od lekarky, lekarne, drogerky vsetky vychytene znacky, ale na moje prekvapenie nam zabrala najviac masticka od babylove na ritku s panthenolom od teraz pouzivame uz len tu a aj tie najhorsie vypareniny, pluzgiere su do rana max dvoch dni prec 🙂
@smesmesmejko ahoj, aj detičkám zaberá na zapareniny každému niečo iné...dcérka mala veľmi citlivú pokošku, používali sme len pampers active baby a mastičky jedine sudocreme a imazol, keď mala veľmi zaparenú ritku tak som ju kúpala v harmančeku a natierala imazolom. a keď už nezabral ani imazol tak som jej ritku natierala domácou masťou a tá nám pomohla...
ahoj, moja mala raz mala zaparene stehienko ako mesacna - zrejme sa pocikala pri prebalovani a ja som si to nevsimla tak som to neutrela a vsimla som si az pluzgieriky.. kremiky jej to zhorsovali, tak som dala puder, ten to pekne vysusil a odvtedy to uz nemala..
Umyvat, umyvat, umyvat... Cistou vodou bez mydla, bez vsetkeho pri kazdom prebalovani. Najlepsie pod tecucou vodou oplachnut, ak nie tak aspon namocenou zinkou. Jemne poutierat latkovou plienkou alebo jemnou osuskou a nechat vyvetrat. Ziadne vlhcene utierky, minimum kremov, minimum pudrov. Kremy stav este zhorsuju, lebo obsahuju emulgatory a tie stipu na takto zaparenu pokozku ako das. Spomen si ako stipe nos zodraty do ziveho pri nadche, ked si ho natries kremom. Miesto kremov je lepsie ciste maste. Nechtikova v mastovom zaklade z vazeliny alebo bravcovej masti. Pri najhorsom aj olej z kredenca.
skus bepanthen. najlepsie aj preventinve. vzdy, ked malej prezliekas plienky, nechaj vyvetrat, do sucha, do sucha vyutieraj a potom vzdy natri. aj ked nie su zapareniny. vdaka bepanthenu im predides.
@smesmesmejko AHOJ MY SME TIEZ MALI DOST ZAPARENU RITKU a v lekarni nam poradila vynikajucu masticku a po 2 dnoch jej to zmizlo je pre dospelych ale ze to nevadi ma sa natret len tenka vrstvicka vola sa Pityol