Chiropraktik p. Šišovský

guduci
14. júl 2024

Ahojte,

chcela som sa spýtať, či máte skúsenosti s chiropraktikov p. Šišovským z Miškech dedinky?
Ďakujem

rozculena
14. júl 2024

Náš systém na Slovensku nepozná profesiu, dokonca ani termín chiropraxia či chiropraktik. U nás neexistuje ani štúdium chiropraxie. V iných krajinách sa dá táto profesia študovať a získať titul doktor chiropraxie. Toto štúdium je väčšinou 4-5 ročné a zahŕňa hlavne medicínske predmety. Z toho vyplýva, že ak sa niekto v našej krajine bude nazývať chiropraktikom, preverte si jeho vzdelanie a skúsenosti.

To samozrejme neznamená, že sa u nás s chiropraktickým ošetrením nestretnete. V odborných kruhoch chiropraxiu nazývame manipulačná liečba, ktorú k nám ešte v minulom storočí doniesol pán Prof. MUDr. Karel Lewit, DrSc. Ale vyslovene profesia chiropraxie či doktor chiropraxie u nás chýba.

Overte si svojho Chiropraktika
Ak sa už pre návštevu nejakého chiropraktika rozhodnete, vyberte si aspoň odborne vzdelaného vo vyššie uvedených odboroch a overte si ho pred návštevou na úrade pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou! Môžete tak urobiť online tu.
https://www.portaludzs.sk/overenie-poskytovatel...
Stačí zadať Obchodné meno zdravotného zariadenia či jednotlivca a overovací kód. Ak sa v zozname subjekt nenachádza, odporúčame takéhoto samozvaného chiropraktika oblúkom obísť. To platí aj pre samozvaných ortopédov a fyzioterapeutov.

rozculena
14. júl 2024

nech ti ukáže diplom,že má vzdelanie.Neukáže.
v živote by som kadejakým samozvaným "naprávačom" nedovolila sa ma dotknúť.

guduci
autor
16. júl 2024

Dobrý deň pani, ďakujem krásne za rozsiahle vysvetlenie. Veľmi zaujímavý je Váš článok a veľmi si cením, že ste mi to tak obsiahlo napísali. To je vidieť, že sa viete orientovať a vyznáte sa. Pekný deň prajem a ešte raz - teší ma, že ste mi napísali.

radko_
27. sep 2024

@guduci mne pán šišovský veľmi pomohol, mal som bolesti chrbtice a presne vedel čo treba spraviť a napraviť. Po tomto napravaní sa bolesti behom krátkej doby stratili. Vrelo odporúčam a páči sa kontakt naňho 0948300292