Milé žienky. Túto tému zakladám pre vás všetky, ktoré preferujete prírodnú liečbu bežných chorôb, nachladení, ale aj iných vážnejších trápení tela. Verím, že všetky chceme pre svoje deti to najlepšie a preto je dôležité aj to, aby sme sa liečili s čo možno najmenšími nežiaducimi účinkami na náš organizmus a to platí 100 násobne o našich čistučkých deťoch, aby sme ich telíčka zbytočne nezaťažovali. Táto diskusia nie je určená na polemizovanie o tom či sú babské recepty účinné, alebo nie, všetky ktoré to zaujíma, vieme o tom svoje. Skôr si predstavujem, že sa tu budú objavovať RECEPTY a vytvoríme si tak malú databázu prírodného liečenia na rôzne neduhy.
bolesť hrdla - teplučké mlieko s maslom a medom 😉 a kloktanie slanej vody
na bolest hrdla je super aj kloktanie slanej vody + par kvapiek propolisu.
na zapalene hrdlo tiez dobre kloktat materske mlieko - skludnuje zapal
pre lahsi porod sa odporuca aj jest lanove semena niekolko tyzdnov pred porodom: lyzicu lanovych semien zaliat horucou vodou a nechat zmaknut, potom pomaly jest a poriadne zuvat - zmakcuje to porodne cesty + pitie malinika (ostruzina malinova) - posilnuje maternicu
baby úúúžasný super recept,môžte vyskušat na komkolvek,najmenšie mimi či dospelý,funguje na všetkých..octové ponožky 🙂 proti vysokej horúčke,vyskúšala som na mojom vtedy 6mes.synkovi a parááda 😎 ocot a vodu tak od oka zmiešat spolu,vodička vlažná može byt..namočit ponožky,šup na nohy a na to este mikroténové sáčky aby nebolo všade mokro...podržat cca 20min...teplota krásne klesne a nám sa potom už nevrátila🙂)teším sa ak pomôže aj vám 😎
Ahojte, som mama, odborná aromaterapeutka a manažérka obchodu s francúzskou certifikovanou biokozmetikou. Aromaterapia je skvelý prírodný a prirodzený spôsob, ako sa starať o zdravie (a aj aby sme boli pekní 🙂 ). Ak potrebujete konkrétnu radu ohľadom estetických, či zdravotných problémov, náš profil je tu pre vás...
Vyberám: častá nádcha, soplíky, oslabená imunita, problémy s pokožkou, zapareniny, nepokoj u detí, prerezávanie zúbkov, koliky, strie...
Neváhajte ma kontaktovať prostredníctvom tohto fóra, internej pošty, resp. priamo na našej webovej stránke 🙂
ako malu ma do tajov liecivych bylin zasvatila moja babka, najlepsie je vzdy to co si nazbierate a nasusite sami, doma v podkrovi sme mali viazanicky vsetkych moznych voni a farieb, existuje mnozstvo domacich receptov od vyroby nechtikovej masti, cez laliove obklady, ktore liecia a urychluju hojenie roznych poraneni, pre tych co nemaju tuto moznost je v ponuke siroka skala prirodnej kozmetiky a BIO produktov, staci si len vybrat podla konkretneho zdravotneho problemu ci typu pleti, poradenstvo je samozrejmostou
.
@impka ahoj ja poznam len jeden babsky recept tyka sa to na tzv.lahsi priebeh porodu,mala som 21 rokov 1994 a rodit som mala v Januari 1995 tak mi poradila jedna skusen babka ktora chodila ku porodom :ak mam bezproblemove tehu nech mam vela pohybu a vecer pred spanim si mam vymocit len spodok noh v teplej vode ale takej ktoru moja pokozka znesie najviac,vraj tymto sposobom zmeknu kosti a mala pravdu rodila som rychlo asi doobeda o 9.30 bol za mnou muz kde som lezala na predporodnej izbe kedze som este nebola otvorena tak mi dali tabletky ,potom infulziu vysla som na stol 3 krat som potlacila a moj syn bol na svete o 10.35 .len tolko ak povazujes takuto babsku radu za nepotrebnu tak to vymaz.Teraz mam 37.rokov som 21 tt a tiez si vymacam nohy trosku opatrne lebo som na rizikovom. 😉