Ahojte...moja dcérka má ekzém a už neviem co dalej. Neviem ci zmenit doktorku, lebo nám už dala milion roznych liekov a nic nepomáha...pocula som ze sa to dá aj iným sposobom a pohrávam sa s myšlienkou vyskúšať to. Začať by som chcela s tým že prestanem používať klasické pracie prášky a syntetické mydlá. Chcem všetko len na prírodnej báze, lebo uz mám dosť, fakt už neviem...zo stravy je skoro vsetky alergeny vylucene...vobec si neviem predstavit, co to bude, ked pojde do skolky. 😢 😢 😢 máte niekto podobný problém? poradte mi, co robiť. dakuejm
@funilieta Ahoj. Moj syn ma atopicky ekzem od dvoch rokov. Tiez som najskor presla vsetkymi doktormi, prestala som pouzivat pracie prasky, nahradila som prirodnymi, nacas pomohlo natieranie modrou indulonou, ... Vsetko pomohlo iba docasne a neskor sa vratilo este v horsej foorme. Prve dva roky som sa snazila to vydrzat bez kortikoidnych masti, chodili sme v lete na tyzden k moru, docasne to pomohlo. Do piatich rokov ho to nesvrbelo, mal to len velmi skarede a suche. V zime sa to vzdy zhorsilo. Tento rok v zime ho to uz zacalo velmi svrbiet a rozskriabaval si to az do krvi, zacala som mu dokonca davat kortikoidy, ktore mu sice na chvilku pomohli, ale hned nato sa to vratilo este v horsej forme.
To uz ma tak vytocilo, ze som mu vsetko vysadila a donekonecna som hladala na internete, cim by to mohlo byt a co by mu pomohlo. A cuduj sa svete, nasla som pricinu. Atop. ekzem vo vela pripadoch sposobuje bielkovina krav. mlieka. Tak som skusila mlieko vysadit, poprosila som aj ucitelky v skolke, aby mu ho nedavali a nahradila som ho kozim. A neverila by som vlastnym ociam, keby som to nevidela na vlastnom dietati. Do tyzdna bol bez jedineho flaku, pokozku ma uplne hladucku, cistu, nikde ho nic nesvrbi. Bez krav. mlieka fungujeme uz pol roka a je to super, ekzem presiel uplne.
Netvrdim, ze vsetci musia mat ekzem z mlieka, ale moj syn to tak urcite mal. A som stastna, ze som na to prisla.
Bratrancova dcera ma takisto ekzem uz dlhodobo a ma dokazanu alergiu na mikro prachove castice a ciastocky z exhalatov. Kvoli tomu sa prestahovali cela rodina do Tatier, do vysokej nadmor. vysky, kde sa taketo mikrocastice nenachadzaju.Ked je tam, nema ekzem, nesopli, nekasle. Akonahle pridu na par dni domov, zacne soplit do pol dna a po dvoch dnoch sa objavi aj ekzem.
Takze si myslim, ze ekzem je reakcia na nejaky alergen, uz len treba zistit, co to bude.
drzim palce. Akonahle ho vylucis, budes mat pokoj. Maste a lieky su len riesenim dosledkov a nie priciny.
presne tak, mlieko vysadiť, prípadne zmeniť za iný druh , bezlakt., kozie, sojove a čo ja viem ake, ekzem je problem criev - strava
@funilieta vysadit vsetky alergeny v strave aj mlieko-to je asi najdolezitejsie.Dalej vyhybat sa stresu,k moru treba chodit ale idealne su 3tyzdne ak chces vidiet dlhodobejsi efekt.Neprehanat to s kremovanim,staci 1x za den ale nie mastnym ale hydratacnym kremom,odporucam Bioderma PP balzam alebo La roche posay.
Moja dcera ma tiež často ekzem. už ma nebavi stale chodiť po doktoroch.vyskusala som jej sprej prvej pomoci z aleo vera, kt. ma vela využiti a to jej pomohlo. nedam nanho dopustit. ak mate nejake otazky ohladom spreja tak sa ozvite rada poradim.
@funilieta
atopicky exem?
natierali sme vsetkym moznym.....nikdy nepomohlo niekedy skor zhorsilo......
vies co pomohlo mne? 🙂 ja taky tvrdohlavec som si dupla, ze prve dve deti zdrave bez alergii, ani toto alergiu mat nebude, a ked som citala na nete vsetko mozne o exemoch do akych extremov to vie zajst a ako mamicky dennodenne natieraju deticky, liecia u alergologa, kozneho, imunologa.....povedala som si dost!
moja navsteva u koznej, ked mala mala par mesiacov, bola prva aj posledna 🙂 dostala som taky krasny zoznam potravin, zvieratiek, prasnosti atd co to moze vyvolavat, ze mam skumat a natierat, natierat, natierat......fakt som si nevedela predstavit takto fungovat, a malu trapit x rokov.
k veci:
zacala som si teda riadne vsimat co papa....jeden den zjedla x,y,z.....nic....na druhy den to iste pre istotu...nic...na treti den to iste pre istotu - do rana kompletne vyhadzana......?? praci prasok ten isty, miesto pobytu to iste, zvieratka ziadne, stresy ziadne.......no zahada, nevedla som asi mesiac prist na to, z coho sa tak vysype ked stale je to iste :(
v pekarni kde na striedacku s obchodom kupujem pecivo stala predomnou jedna pani.....jej dcerka pytala sladky kolacik....mamicka - nie, ten chemicky kolacik nekupime, dame si ten co sme piekli doma....asi si vsimla, ze na nu inak pozeram 🙂...dodala: pani vypytajte si od predavacky zlozenie, staci toho chlebu, rozkov co kupujete, ci tu ci hocikde inde, pochopite....
vypytala som si zlozenie, teta vytiahla papier.....obycajny chlebik....rozky.....
- psen. muka, sojova muka, sojovy lecitin, stuzene....emulgovane....rastlinne....mono...hydro....E, E, E.......atd atd...no dobrych 20 poloziek, na ktore by som potrebovala uradny preklad aby som pochopila ich vyznam.....
ako som si dovtedy myslela, ze rozky su rozky a chlieb je chlieb - muka, voda, sol, kvasnice
omyl jak hrom...cisty chemicky koktejl 🙂 :(
mne pomohlo - doslova zbavit sa zo dna na den - vraj neliecitelneho atopickeho exemu to, ze som nasla chlieb a pecivo nevyrobene v chemickej tovarni
vdaka jednej pani, na ktoru som sa nechtiac skaredo pozrela 🙂
Scin cap cream... stoji sice az okolo 20eur ale nam zabral brutalne rychlo a krasne mu vycistil kozickua a to sme skusali vsak vselico mozne. A vysadit jednoznacne mlieko ci uz kravske alebo umele. My jedavame vsetko mozne v malom ale castejsie a mame svaty pokoj uz pol roka
vysadit lepok, cukor, kravske mlieko a drozdie a podporit imunitny system
Poradila by som, ale nemozem porusit pravidla stranky, ak chces, napis cez internu postu
ja vam viem poradit uzasny krem na AE, vyliecil aj moju dceru. v pripade zaujmu o info napiste mi IP
Vysadiť v prvom rade kravské mlieko a výrobky z neho, okrem kyslomliečnych. Podporiť funkciu pečene, vhodný je napríklad Regalen. Na pokožku je dobrý napríklad krém Protektin. Liečiť treba zvnútra. ekzém žiadny krém nevylieči, nie je to problém kože.
Skús naozaj vysadiť alergény. Či už potravinové ale aj tie umeliny. Mydlá, pracie prášky, oblečenie. Kupuj len 100% bavlnu. No a u nás nemáme žiadne také ekzémy, ale ja som alergická skoro na všetko. Tak si kupujem len prírodnú kozmetiku a mydlá a v pohodičke zatiaľ. Objednávam si z internetu http://www.ambiance-kosice.sk/sk/sortiment/svie...
Ahoj, no kamaratka ma o 2 mesiace starsieho synceka a maju tiez tento problem. U nich sa objavil po povinnom ockovani - dovtedy Risko ziaden ekzem nemal....Ma take obdobia, kedy sa uplne ekzem vytrati, a potom zasa kedy ma ekzem na celu rucicku... Môj nazor je taky, ze pridavne latky v ockovacich latkach su uplny chemicky sajrajt a môzu byt spustacom rôznych neduhov. Konkretne ockovacie latky u nas obsahuju soli hlinika, skus podavat mineralne vody. Obsahuju rôzne mineralne latky, ktore na seba vedia viazat tazke kovy z tela, tym sa telo precisti, a ekzem sa môze zlepsit. Drzim palce
určite skús koloidné striebro
zeny citam tu ze pri ekzeme treba vysadit krav. mlieko no ja mam tiez ekzem a u mna hlvny spustac je stres staci ze ma niekto vytoci a uz sa skrabem :( no mlieko pijem mozem ho teda nahradit niecim?? predtym som si zvykla davat namiesto mlieka ten pohankovy napoj v prasku je to dobre? dakujem
@funilieta Nam sa ekzem objavil minulu jesen a zacali sme tym, ze som zacala prat len v detskom prasku, zidne avivaze ani nic podobne a vylucili sme kravske mlieko a vsetko co ho v hocakej podobe obsahuje, tj. aj mliecnu bielkovinu, srvatku. K tomu sme natierali mastami od koznej a pomohlo. Po case sa zase zhorsil, tak mi tu na konikovi poradila jedna mamicka, ze to mozu byt aj strukoviny, tak sme vynechali aj tie a postupne som nejake zaviedla. Skusali sme aj eliminacnu metodu, z nej nam vysla alergia na to mlieko. Ked ste uz vylucili alergeny zo stravy tak ich zacni postupne zavadzat, viem, trva to dlho a je to narocne vymysliet jedlo co moze, pocas eliminacnej metody som mala obcas problem co jej dat jest, ale zvladli sme to.
Stav pokozky odzrkadluje stav nasho vnutra. Cez pokozku sa nam predieraju z tela von vsetky toxiny, odpadove latky. Treba zacat tam - vylucit kr. mlieko, klasicky cukor, muku a vyrobky z nich. Na trhu su rozne vhodne a zdrave alternativy - namiesto kr. mlieka - rastlinne mlieka, makove, pohankove, kokosove...namiesto cukru stevia, brezovy cukor-xilitol, muku radsej pouzivat celozrnnu...
Obzvlast odporucame zamerat sa na ocistu pecene, na to je vhodny boldiakovy olej, mozu ho uzivat aj deticky, dlhodovo, rano a vecer 1KL, moze sa primiesat do jedla. Najdete ho na nasom eshope v sekcii prirodne oleje.
Ak dojcite, velmi ucinne dokazete pomoct svojmu dietatku stravou, ktr. vy prijimate. Tiez velmi napomocna moze byt aj chlorella, ktr. mozete bez obav uzivat aj pocas tehu, alebo dojcenia.
Na vonkajsie osetrenie odporucame konopny alebo nimbovy olej, alebo vyrobky z nich- bylinne masti, mliecka, gely...
Dolezite je dbat aj na vyber kozmetiky, radsej vyberat kozmetiku bez chemickych prisad, teda cisto prirodnu kozmetiku. Na nasom eshope sme nasu ponuku zamerali prave na produkty na prirodnej baze, väcsinu z nich mame odskusane aj na sebe, kedze nas a nase deti taktiez trapili rozne kozne neduhy...Pri vybere Vam radi poradime.
U nás tiež bol podobný problém, vysadili sme všetko čo sa dalo. Žiadne chemické prostriedky, žiadne osviežovače vzduchu, proste nič. A používame len prírodnú kozmetiku, mydielka, aj na tvár si dávam len čisto prírodné produkty a nekupujem drahé maste z lekárne. Čo viem vyrobiť vyrobím si sama a čo nie, tak si kupujem objednávam napríklad tu.
http://www.artride.eu/sk/v-yrobky/zo-zahrad-luk...
Chcem teraz vyskúšať proti celulitíde, uvidím čo to spraví 😀
@funilieta na ekzem by som doporucila propolisovy krem
@funilieta PREHĽAD
Aloe Propolis Creme je vynikajúci hydratačný krém a kondicionér pokožky. Je to bohatá zmes stabilizovaného Aloe Vera gélu a iných zložiek uznávaných pre ich vlastnosti na udržanie zdravej pokožky. Forever Living Products vám predstavuje prípravok s perfektným zložením. Aloe Propolis Creme obsahuje viac než 70 % Aloe Vera. Včelí propolis je pridaný na zosilnenie antibiotických vlastností. Pridané sú tiež rumanček a kostihoj, dve z najznámejších rastlín používaných pri starostlivosti o pokožku. Okrem iného sa napríklad vo veľkej miere používajú v našej súprave pre starostlivosť o pleť Aloe Fleur de Jouvence. Napokon dopĺňame náš upokojujúci prípravok vitamínmi A a E, uznávanými pre ich prirodzené priaznivé účinky na pokožku. Aloe Propolis Creme sa vynikajúco hodí na zvlhčovanie suchej pokožky. Jeho príjemná vôňa a bohatá konzistencia ho robia ideálnym krémom pre masážne účely na úplnú relaxáciu. Alternatívne môže byť použitý na špecifické kožné problémy. Je dosť všestranný na to, aby sa dal použiť na lokálne problémy, ako sú pichnutia alebo malé popáleniny, alebo na problémy širšieho charakteru, ako sú ekzémy a psoriáza. Vo všetkých situáciách sú jeho utišujúce a antibiotické vlastnosti mimoriadne vítané. Až keď vyskúšate Aloe Propolis Creme, pochopíte, prečo ho považujeme za jeden z najlepších prípravkov pre starostlivosť o pokožku.
• užitočný pri väčšine kožných problémov
• propolis je prírodné antibiotikum
• pomáha pri prechladnutí a akné
AloePropolisCreme.pdf
mnohe moje zakaznicky aj zakaznici si pochvaluju.ak by ste mala zaujem kontaktujte ma na 0905992122
problém je v čirevku - treba zvnútra liečiť, nie mastičkami...
okrem diétnych zmien odporúčam Homeopatiu a doplniť bunkovými soľami, je to na dlhšie, ale čím skôr sa začne, tým rýchlejšie sú zmeny...treba si nájsť homeopata, aby ste dostali konšitučný liek, pôjde to zvnútra von, takže bude to náročné obdobie, ktoré keď prečkáte, tak máte vyhraté🙂
.
Ahojte , skúsenosť s deťmi na atopický ekzém (ale aj iné ekzémy) je výborná Biorezonancia -pozor len prístroje BICOM . Vedia tam presne vytestovať z čoho u dieťaťa ekzém vznikol - alergická reakcia na potraviny,kožné plesne, parazity, zaťažené vylučovacie orgány napr. črevá a podobne. Príčina sa dá po pár sedeniach úplne odstrániť a tak aj ekzém. Najčastejšie deti reagujú zle na potraviny - pšenicu lepok mlieko ..hneď po vysadení potraviny vidno veľký rozdiel ako sa ekzém krásne zlepší, akurát , že je vhodné potom prístrojom intoleranciu aj vyliečiť aby dieťa mohlo opäť zjesť všetko čo mu chutí a nijak sa neobmedzovať, najjednoduchšia cesta po rokoch trápenia,,, ak by mal niekto záujem doporučujem biorezonacia-zv.sk je to BB kraj. 🙂
moja mala ma egzem v hlavicke uz neviem co jej mam dat vyskusali sme vsetko poradte...
Ahoj, my máme to isté na zadočku a nohách. Už sme skúšali všelijaké mastičky a nič, už to má asi 4.mesiac. Používali sme pracie prášky pre malé deti, aj jej oblečenie periem zvlášť, že ho dám ešte raz prepláchať, ale zatiaľ sa nič nezmenilo. Ani plienky nedávame, keď tak, len látkové. Tak vážne neviem, zatiaľ sme navštívili len pediatričku, ktorá jej dala mastičky, ale rozmýšľam o kožnej, aby nám dala už nejakú antibiotickú masť. Zabudla som ešte povedať, že som jej robila ešte harmančekový kúpeľ a staré babky odporúčajú dávať na to studenú vodu :D