Aký máte názor na liečiteľov?

amadora
24. sep 2013

Dostala som od našej pani učiteľky v škôlke kontakt na liečiteľku ktorá jej dcére veľmi pomohla s poruchou imunity, dcéra nebýva toľko chorá čo predtým, nemusí brať lieky, lieči sa bylinkami a podobne. Keďže učiteľka vie ako často sú choré moje deti tak mi ju odporučila. Aký máte názor, skúsiť to či nie? Máte prípadne skúsenosti?

lubina
24. sep 2013

to je na zvazanie. Deti si este len buduju imunitu a aj to ze su casto chore je znakom toho, ze si ju este len buduju. Naopak, aj nadmerne uzivanie byliniek moze mat negativny vply na detsky organizmus. Viem o com hovorim. Nasa starsia casto kaslala, najma v zime, cele zimne obdobie sme sa trapili.Tri zimy az ma nakoniec Dr. poslala na imunologiu/alergologiu.........a problem sa nasiel, ma alergiu na par byliniek a psika, no a ja som jej cele zimy vyvarala bylinkove cajiky, o ktorych by som si myslela, ze jej maju pomoct, no opak bol pravdou......preto uz hovorim s bylinkami a detskym organizmom opatrne a ak to dietatko je chore par krat do roka, je to v detskom veku normalne. Takto sa vlastne posilnuje ta detska imunita, s kazdou chorobkou je jej o cosi viac v dietatku. Ja by som asi k liecitelke nesla

anaha
24. sep 2013

Vo svojom okolí nepoznám jediného človeka, ktorému by liečiteľ skutočne pomohol a niečo vyliečil.. A s dieťaťom by som určite neriskovala=liečiteľ nie je lekár!

hori
24. sep 2013

asi by som hned mala podozrenie, ze ucitelka ma za kazdeho zakaznika od liecitelky nejake provizie... 😉 ale to bude asi tym, ze by som k liecitelke nikdy nesla.

koralovka
24. sep 2013

Ak je dieťa často choré treba vypátrať príčinu a absolvovať nejaké vyšetrenia, na základe toho potom viete, či hrozí prípadná alergia na určité bylinky alebo obyč. med, ako u mojich detí. Nie je liečiteľ ako liečiteľ, dlhoročné dobré meno stoviek ludí je dobrá reklama. Ja mám s liečiteľom dobré skúsenosti, aj bylinkárkou, každý je na niečo, liečiteľ potlačil zápal v tele ,bylinkárka zasa nakopla imunitu🙂Syn bol často chorý prieduškár, vyrástol z toho, pomohla mi vtedy homeopatická zostava pupalka, selen /čo nie je bylinka ale má svoje miesto, ako i zinok/, rybí tuk omega 3, borovica prímorská /2mesačná kúra/, vitamin E a C Ked naozaj išiel z infektu do infektu, nechala som ho tri mesiace doma a nechodil do školky, nemalo to zmysel, teraz je školák a nie je tak často chorý, školky sú semenište nákaz darmo🙂

zara13
24. sep 2013

Ja osobne by som to vyskusala, aspon sa s nim stretnuit a vypocut a potom si urobit nazor. ja verim skor bylinkam a receptom starej matere ako chemii, ktora ovela viac zaplavuje organizmus, aj ked sa to nemusi hned prejavit.
ja sa snazim takto riesit vsetky zdravotne komplikacie, ak sa vyskytnu, a k lekarovi chodim viac menej len na preventivky 🙂
a poznam viac pripadov kedy klasicka medicina nevedela pomoct a alternativa naozaj pomohla.
takze podla mna nic nepokazis, skor naopak.

zuzkat1
24. sep 2013

Liecitel je lekar v neformalnom obleceni. Neverim lekarom=neverim liecitelom. Obaja chcu na chorych zbohatnut.
Co je to casto chore?Po nastupe do skolky je bezne ze deti su rok-dva chorlavejsie.

estterka
24. sep 2013

mala som velmi silne migreny, najsilnejsiu formu . 15 dni do mesiaca som nebola schopna existovat,trvalo to par rokov,vyliecit lekarsky sa to neda-existuju len velmi drahe silne lieky(v tej dobe 1000 SK za 6 tabletiek,co som mala na dva tyzdne necele) ,ktore ale nezaberu ak sa nedaju do pol hodiny od zacatia migreny. liecitelka ma z toho dostala za par sedeni (ziadne bylinky, ziadne produkty-nic mi nepredala,za liecenie nebrala peniaze ) a je to 5 rokov co som migrenu nemala. teda,mala som asi dve velmi slabsie,jednu z toho v tehotenstvem,aby som bola presna.

andruska80
24. sep 2013

súhlasím so @zara13, ja sama mám pozitívnu skúsenosť s liečiteľkou, aj ked predtým so tomu tiež nejak neverila - trpela som opakovane zápalmi mechúra, aj 4 - 6x v roku, lekárka dala vždy len atb a hotovo, a teraz už je 9. rok od návštevy liečiteľky a zápal sa mi vrátil len 2x....
Záleží samozrejme aj od konkrétneho liečiteľa, iste je kopec všelijakých šarlatánov a podvodníkov, ale nájdu sa aj taký, čo môžu pomôcť - takže ja by som na tvojom mieste šla, však ak by sa ti to nepozdávalo, viac krát ísť nemusíš....

01fialka01
24. sep 2013

Liecitel?????...NIKDY......

hlavackova
24. sep 2013

Neviem ci sa da nazvat "liecitelom" niekto kto sa venuje tradicnej cinskej medicine, ale na rozdiel od lekarov nam pomohol so vsetkym s cim si lekari nevedeli rady, mne i dcerke, a to bez chemie a jej vedlajsich ucinkov, upozornil ma aj na veci, o ktorych bezny pediater nema ani pary a ani sa o ne nezaujima. Nestalo to velke peniaze, naopak bolo to za facku a problemov sme sa zbavili nastalo, s vysadenim liecby sa nevratili. Nie je liecitel ako liecitel, niektori su naozaj spekulanti, ktori zneuziju nestastie inych, rovnako ako lekari, ktory nevahaju pacientom natlacit lieky, ktore vobec nepotrebuju len aby si nahnali body u farmafiriem. Bohuzial stale castejsie sa stretavam s tym ze pacientom, ked uz lekari nevedia kam z konopi a ich liecby nefunguju, pomozu "liecitelia", skoda ze nedokazu pre dobro pacienta spolupracovat.

mmaatt
24. sep 2013

moju sestru ťahali po liečiteľoch celé jej detstvo a do dnešného dňa žiadna zmena, asi nemala šťastie na dobrého liečiteľa 😝 . Ale podľa mňa pri niektorých diagnózach liečiteľ môže pomôcť, keď je človek-pacient presvedčený, že mu môže pomôže. Čiastočne je to o psychike. Ak máš už teraz pochybnosti, tak potom to nemá zmysel...

marcelatje
24. sep 2013

Ja som trpela otrasným ekzémom na rukách. Hnisavé pľuzgieriky, popraskaná koža, krvavé rany... bolel ma každý pohyb. XY rokov som chodila ku kožnej, natierala sa kortikoidovými masťami. Na noc ruky obväzovala a balila do sáčku!!!!!! Cítila som sa ako pokusný králik a čo bolo horšie nič nepomáhalo. Aj v lete som nosila dlhé rukávy aby som to ako tak zakryla, bolo to naozaj odpudzujúce. Vlieklo sa to so mnou od základy kým som mala cca 19. Vtedy som od liečiteľky dostala zoznam vitamínov, byliniek ktoré mám brať ako aj potravín ktoré by som jesť nemala - toto mi nikdy lekári nepovedali. Vtedy som sa preliečila a ekzém sa mi sem tam vráti nikdy však nie v takej akútnej forme ako kedysi.Vráti sa však iba vtedy ak jem "zakázané" potraviny vo veľkom množstve alebo ruky prídu do kontaktu s agresívnymi čistiacimi prostriedkami. Neviem či to bolo bylinkami, bola to však liečiteľka kto mi povedal na čo si dávať v stravovaní pozor a čomu sa úplne vyhnúť a dnes mi nie je trápne podať niekomu ruku 😉

ada32
25. sep 2013

dobry lekar by mal predsa pacienta posudzovat komplexne ako celok, rešpektovat fakt že všetko so všetkym suvisi a hlavne to, že vieme zatial veľmi malo. To je o pokore. Nebyt ješitny , nedržať sa vyhradne 30 rokov starych vyskumov ako kliešť, neskušat na pacientovi ako na kralikovi množstvo chemie a netvarit sa ako vševzdelany Boh v bielom plašti. Su našťastie aj lekari ktori tuto pokoru a slušnosť k životu, k telu paciena aj k zdraviu maju. A ti prave rešpektuju aj ine metody ako ich naučili pred rokmi v škole. Vzdelavaju sa, neznevažuju činsku medicinu , homeopatiu atď. / aj ked ju sami nepraktikuju/ Ked už nevedia pomocť, odsuhlasia aletrnativu. Taky lekar je naozaj lekar = liečiteľ
Sest rokov skoly predsa nedava ziadnu zaruku mudrosti, vzdelania, ludskosti ani nicoho. Najhorsi je podla mna argument, neverim nicomu co nepovie pan doktor. Slovo pana doktora vobec nemusi byt najmudrejsie.

Ludovy liečitel sa casto rovna sarlatan a casto nie. Moze to byt clovek s mimoriadnymi schopnostami riadila by som sa poctom a referenciami ludi ktorym pomohol.

Argument , moze byt alergia na bylinku.....ano a moze by predsa alergia aj na chemiu ktora je v syntetickych liekoch.Podla mna priroda najlepsie vie ako nas liecit. Ved sme jej sucastou a casto to nerespektujeme. Len treba najst spravneho cloveka ktory sa v tom naozaj vyzna.

barrilla
25. sep 2013

http://www.farastupava.sk/?q=node/104
Čo spôsobí chodenie k čarodejnici či liečiteľovi, psychotronikovi, astrológovi či magnetizérovi a ako ich rozlíšiť
Je to síce dlhší článok, ale určite Ťa to zaujíma, veď ide o dobro Tvojho dieťaťa.

kouso
24. okt 2024

Ahojte citam pozorne postoj k alternativnej liecbe? vsetko je v hlve! ak niekdo ma negativne myslenie ani mu nikdo fakt nikdo nepomoze!!!!zaoberam sa energiami od 1982 roku a mozem povedat ze ludia maju iba dost energie! alebo malo!energie alebo dokonca velmi vela energie!!! teraz kto ma vela trpi velkim aj skrytim napetiam! takze moze onemocniet na nervy! kto ma malo zas moze aj nahle zomriet a to sa stava ze nemocneho navstivia ludia s prace ,kolektiv a ked je tam energo upir tak moze toho uboziaka vysavat aj doma ked si na neho spomenie a to mozze shorsit stav obete.najcastejsie nemoci teda vznikaju ak ma clovek malo energie! ale ta sa da krasne doplnit a clovek nemusi bit upir! ak ma vela da sa krasne energia naviac vybit do priestoru! a nastane ulava.zatial co pracujem roky iba s touto tezou o pritomnosti energie tak som zistil ze sa da hnet pomoct kazdemu kto ma malo aj vela a to aj na dialku! ak chcete vediet aky mate stav Vasej energie? odpovedajte a dajte nejaku adresu alebo email a napisem Vam zadara ako na tom ste a ci treba energiu sa naucit brat !alebo odfukovat! vela zdravych dni Vam zelam.