Prosim Vas ako ste riesili zvysenu zltacku u babatka ? Odmietam hospitalizaciuba fototerapiu.
volakedy davali hroznovy cukor prašok z lekarne.ale až ta posielaju do nemocnice tak radšej chod
Davam ju na denne svetlo a kleslo jej to aj bez lampy. Objednala som si sirup z pestrecu marianskeho tak uvidim.
@sona272 ake ma hodnoty? ... prilis vysoke su uz nebezpecne - ohrozuju mozog dietata ... syna prepustili z porodnice s hodnotou nieco cez 200 ... stacilo davat na denne svetlo
@sona272
no ja by som to neriskovala...
U novorodencov vzniká ľahká žltačka (lat. icterus neonatorum) kvôli ešte nedostatočnej funkcii pečeňových enzýmov a zvýšenej hemolýze. Novorodenecká žltačka sa lieči fototerapiou – viditeľné svetlo (najmä modré) totiž mení konformáciu bilirubínu, ten sa stáva rozpustnejší vo vode a môže byť vylúčený močom. Ťažká žltačka (lat. icterus neonatorum gravis alebo morbus haemolyticus neonatorum) môže vzniknúť pri hemolýze v dôsledku cirkulujúcich protilátok proti erytrocytom, najčastejšie v dôsledku Rh inkompatibility matky a plodu. Pri ťažkej žltačke hrozí poškodenie mozgu.
a môžem vedieť, prečo odmietaš???
Okrem este castejsieho kojenia a specialneho svetla uz potom "iba" vymena krvi... Bolo by to lepsie riesenie? 🙄
Dcera mala novorodenecku zltacku, predlzil sa nam pobyt v nemocnici. Najprv jej nasadili 24 hodin fototerapie, to nestacilo, tak pridali este dalsich 24 hodin. Casto som ju kojila, a spolu s tym svetlom bolo najma na stolici jasne vidiet, ze ten bilirubin sa vylucuje. Prepustili nas sice so zvysenou hodnotou, ale pod hranicou. Aj doma som ju nadalej casto kojila.
Denne svetlo nehrozilo, snezilo vtedy cele dni a noci, vyse tyzdna sme slnko nevideli :-/
Ja som mala stastie, mali taku podlozku do tej novorodeneckej postielky, teda dcera bola pri mne na izbe, nebola v inkubatore.
A suhlasim s ostatnymi, so zltackou nie je sranda. Moze vazne poskodit mozog, lebo sa ten bilirubin zacne unkaldat v mozgu. Radsej dva dni v nemocnici ako postihnute dieta.
@sona272 Myslim si, ze si zasluzis titul Matka roka. 😖
Terapia svetlom je uplne nejlepsie co sa na tento problem mohlo vymysliet.
Pred par desiatkami rokov jedina liecka tazkej novorodeneckej zltacky pri RH nekompatiblnych deti a matiek bola vymena krvi babatka. A aj to sa povazovalo ze velky pokrok. Ale coby sme sa nevratili o par storoci spat. Vsak hadam to dieta "rozchodi" bez ujmy. 😖
@sona272 pestrec mariansky je prilis silna bylina na takto male dieta. navyse, ona je urcena na cistenie a regeneraciu pecene - cize pecene, ktora uz co-to v zivote absolvovala. ja som dost za alternativnu liecbu, ale u maleho babetka by som s tymto neriskovala. Pestrec vie zatocit aj s dospelym clovekom.
neviem preco to odmietas...moja mala hodnoty takmer 400 a nechcem si ani predstavit co by sa stalo keby som to odmietla....nastastie som mohla mat malu aj s lampou po cely cas pri sebe na izbe akurat na noc ju mal pod dohladom personal....a este aj po prepusteni k nam chodili domov a robili odber krvy....
@sona272 preco hazardujes so zdravim svojho dietata???je to veeelmi nezodpovedne,..... 😠 😠 😠