Má niekto skúsenosti s lanovými semienkami ako ich treba pomlieť? mali by sa mlieť v mlynčeku na mak........možem použiť aj kavový mlynček na ľanové semienka /ten mam doma/ alebo si mam kúpiť mažiarik..........co vy na to?
diky, ja mam taky isty, tiez som spokojna, takze mozem na nom mliet tie lanove semienka.....dik
mne napr. poradili ze aj v maziari sa daju ale neskusala som
tak čo použivať? mlynček na kávu či mažiarik?
Mlyncek na kavu je rychllejsi a jednoduchsi
Ahoj, najlepsie je mlet ručne - aj mak, aj ľan obsahuju oleje ktoré teplom v mixeri tratia kvalitu, treba vždy pomlet len to, čo spotrebuješ...Všetky semienka meliem kovovým mlynčekom...
odporúča sa však spotrebovať po zomletí ihneď.
Lanove semena je dobre pomliet na makovom mlynceku a po pomleti ihned spotrebovat, v opacnom pripade semena na vzduchu zoxiduju a stavaju sa toxickymi.
my to melieme takym mlyncekom z Lidla, elektrickym s nozmi,ako je na cibulu alebo cokolvek ine... ma to dole nadobu, hore zeleny vrchnak, ktory sa pritlača a tym melie....
aj ja by som odporúčala skôr ten ručný mlynček, alebo mažiar. A určite nemlieť do zásoby! Alebo ďalšia možnosť, kúpiť si panenský ľanový olej, ale aj to si treba rozmyslieť, kde ho kúpiť! Určite by som nekupovala v obchode, kde leží dlho na polici. Musí sa uskladňovať v chladničke! Ja si ho kupujem z jednej farmy pri Galante, kde ho pestujú aj lisujú. Je to úžasná vec🙂 A samozrejme ho treba papať pomiešaný s bielym jogurtom, alebo tvarohom, aby sa jeho účinky naplno "rozvinuli"...ale veď si to môžeš nájsť na nete..
Ahoj...je to farma Ovčarovič pri Galante, majú aj e-shop, ale ja im stále pošlem mail a mám ho určite čerstvý.. info@pestrecmariansky.sk
@lana28 Ja meliem v tomto mlynceku na kavu. Je skvely:
https://www.mall.sk/mlynceky-kavu/bosch-mkm-6003