Ako na nádchu bez chémie?

ryka2
26. mar 2013

Cibuľové ponožky
Cibuľové ponožky majú silný čistiaci efekt, regulujú proces látkovej premeny, uvoľňujú hlien, zmierňujú bolesti, cez reflexné zóny na chodidlách sa môže účinok rozšíriť na celé telo. Pripravíme si ich tak, že rozkrájame nadrobno 1 veľkú cibuľu, rozložíme ju na ľanovú alebo bavlnenú šatku, roztlačíme ju a ohrejeme na pergamenovom papieri na radiátore alebo na obrátenej pokrievke hrnca. Nakoniec položíme na chodidlo tak, aby sa cibuľa dotýkala pokožky, a natiahneme cez ňu ponožky. Nohy udržiavame v teple. Dieťa by malo mať ponožky po celú noc.

Ma s tym niekto skusenosti?

sorciera24
26. mar 2013

@ryka2 tak na nadchu mam overene nieco podobne.....nakrajat cibulu nadrobno zabalit do platenneho vracucka a dat na noc k hlave......uvolni, vylieci..... cize ani na chodidlo nemusis prikladat🙂 aspon ja som to takto neskusala, lebo vzdy zabralo len to cibulove vrecusko...

sense
26. mar 2013

na nadchu bez chemie...naparovat sa nad slanou vodou, na hrdlo kloktat repik al. slanu vodu...a na hrud dat pokrajanu teplu cibulu a prikryt teplym uterakom...na kasel pomaha aj cibulovy caj ....nadchu nikdy neliecim chemiou...

ryka2
autor
26. mar 2013

@sorciera24 dik skusim ,uz som zufala,sa hanbim aj k lekarovi chodit som tam stale raz s jednou potom druha,starsia zacala v septembri skolku ....katastrofa,a mladsia chodime cvicit do centra no tiez dostava zabrat a navyse je atopicka

ryka2
autor
26. mar 2013

@sense no hej na starsiu aplikujem naparovanie ale mladsia ta sa tam boji ma 15 mesiacovskusala som aj bez uteraku ale ona sa asi boji toho tepla

janinah
26. mar 2013

@ryka2 podľa toho popisu by som neskúšala,cibuľa na detskej kožičke celú noc? nevyštípe kožu?...pri nádche u dieťaťa je ten problém,že nos súvisí s uchom /Eustachova tuba/,ak nedáš do nosa kvapky na odpuchnutie sliznice a vyrovnanie tlaku v E.tube,tak riskuješ možný zápal stredného ucha,čím menšie dieťa a kratšia E.tuba,tým je toto riziko väčšie...čiže ak babské receptz,tak v kombinácii minimálne s nos. kvapkami

janinah
26. mar 2013

@ryka2 lepšie je suché telpo,nažehlíš vreckovku,plienku alebo bavlnenú utierku a priložíš na dutiny/pozor na teplotu,ale málo teplé nemá význam/,máš tie vreckovky dve a striedať,jedna je na nose,druhá s ažehlí a striedaš ich..tiež sa dáva nahriata soľ v bavlnenej ponožke,prikladá sa na dutiny

sorciera24
26. mar 2013

@janinah v zivote som nepouzila kvapky do nosa! ani pri sebe, ani malemu......cibula je vo vrecusku....nam smrdi byt od cibule celu zimu 😀 ale celu zimu sme boli zdravi! .....ja este zvyknme pri nadchce pouzit koloidne striebro, ale vacsinou staci ta cibula (+este cibulovy caj, ale ten uz aj na aksel je dobry...)....zapal stredneho ucha sme este nemali (nadchu viackrat.....)...pomocou cibule, kolidneho, a este vit. C je do par dni prec......

ryka2
autor
26. mar 2013

@sorciera24 to striebro kde kupujes a ako davkujes?

sense
26. mar 2013

@ryka2 tak to som nevedala ze je to pre take dietatko....

sorciera24
26. mar 2013

@ryka2 kupujem tu: http://www.altermedic.sk/product/koloidne-strie... a prestrekujem nos, ked azcne nadcha, tak 3krat denne (aj do hrdla streknem, pre istotu;))

mj28
27. mar 2013

ahoj @sorciera24, chcem sa opytat, to koloidne striebro mozem pouzivat aj u 2 rocneho dietatka?

sorciera24
27. mar 2013

@mj28 ano, mozes, ja davam asi od roka pol (vtedy som to objavila...)

mj28
27. mar 2013

@sorciera24 pri nadche to stieknes do nosteka a sa po par dnoch vylieci? myslim tym, ci uz nepouzivas okolo toho nejake kvapky alebo pod. co davaju pediatri ...

sorciera24
27. mar 2013

@mj28 nie, kvapkz do nosa som v zivote nepouzila, este k tomu davam to cibulove vrecusko, prip. cibulovy caj a bylinky, ziadne kvapky , ani sirupceky z lekarne, nic chemicke....

mj28
27. mar 2013

@sorciera24 dakujem velmi pekne za odpoved 🙂 uz aj idem objednat z toho linku co si dala .. este raz dakujem 😉

sorciera24
27. mar 2013

@mj28 to je znamy, co to aj sam vyraba,t akze to mam overene......lebo v lekarni vacsinou kvalitu nezozenies...:/ vsak vyskusaj a sama uvidis (mne aj malemu zabera, ale napr. mm nezabera.....ale tomu nezabera skoro nic.... 😒 .....)

ajkapajka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
babkabubko
6. apr 2013

Maminky, ak hľadáte alternatívne cesty, ako liečiť dieťatko bez zbytočnej chémie, odporúčam Vám navštíviť moju stránku, resp. FB stránku Babickina záhrada, kde nájdete veľa receptov na výrobu domácich liečiv a overené babské rady a recepty. prípadne priamo prírodné BIO liečivá. Prajem pevné zdravie všetkým ! 🙂

lubbie
12. júl 2013

@ajkapajka1 ahoj, poprosila by som kontakt na tu lekarku. Maly ma casto nadchy, trvaju az dva tyzdne ☹( Diki. Lub

sln1ecko2
26. aug 2013

Prepacte ze som mimo tému, ale možno by mala niektora zaujem. Je tu možnosť zorganizovať 6 mesačný kurz Domácej homeopatie (vždy jeden víkend v mesiaci). Semináre by prednášala Dr. Jana Kolenová. Nakoľko tento kurz prebieha len v Košiciach, tak som sa skontaktovala s pani doktorkou a navrhla mi, že ak sa nazbiera 15-18 účastníkov, kurz by vedela urobiť aj v Banskej Bystrici. Bližšie informácie o obsahu kurzu nájdete na jej stránke http://www.homeopat-kurzy.sk/Terminy.html, alebo keď si dáte do vyhľadávača Dr. Jana Kolenová, Kurz domácej homeopatie. Je nás už zhruba 5-6 mamičiek, ten kto vie o čom je homeopatie a mal by záujem sa naučiť jej základy a vedieť ju aplikovať aj v domácom prostredí tak mi napíšte. Pekný deň všetkým

30petra
14. sep 2013

ja dávam na noc do horúcej misky pár kvapiek eukalyptového oleja a lyžičku morskej soli a nechám vyparovať v izbe + cibuľový čaj, na zimu robím zázvorový sirup
http://eshop.natureal.sk/sk/esencialne-oleje/23...

erika71
26. sep 2013

Aj ja mám momentálne tento problém s mojou prváčkou a tiež som chcela vyliečiť nádchu bez chémie ,ale nedopadlo to dobre. Začalo to vlastne s obyčajnou bielou nádchou , a slabou bolesťou hrdla, ak to bola bolesť hrdla.Možno iba vysušené . Tak som začala dcérke podávať morskú soľ do nosa a , inhalovali sme slanou vodou a ohrievali infra lampou. Lenže keď za 5 dní sa nedostavil žiadny účinok, skôr sa to ešte viac upchávalo , tak som bola nútená pridať Nasivin a ďaľších 5 dní som takto pokračovala a nič sa nedialo, ba skôr zhoršovalo. Dcérka už nemohla nosom skoro vôbec dýchať a spala otvorenými ústami.Tak som ju po desiatich dňoch zobrala k detskej lekárke , tá povedala že každý má teraz nádchu a že malá môže ísť do školy, nenakazí nikoho. To už bolo pre ňu vedľajšie, že sa necíti z tou nádchou dobre a má upchatý nos. Tak ja hlúpa, som ju zobrala na druhý deň do školy a, keďže nám doktorka nedala ospravedlnenku . Takže v utorok bola v škole a ešte v tú noc jej to celé prešlo na obe ušká, veľmi ju boleli a do rána bola nádcha žltá. Zobrala som ju na ORL s tým, že ju bolia ušká a má už žltú nádchu. Pani doktorka jej pozrela obe ušká , zatvárila sa kyslo a povedala že to nevyzerá vôbec dobre a že nám musí dať antibiotiká . Urobila jej aj výter z uška, lebo jej zvnútra aj mokvalo ,ale ani z hrdla a ani z nosa jej neurobila výter a ja by som privítala aj rontgen dutín .Dostala dve fľaše Amoksiklavu k tomu Nurofen proti bolesti , dostala do uška kvapky Garasone , plus do nosa Pamikon ,ktorý mám kombinovať s obyčajnými kvapkami a morskou soľou. Naďalej používať infra lampu aspoň dva krát denne a nakoniec sa ma spýtala či ju dáme do školy . Ja som skoro odpadla , neveriacky na ňu čumím a slovo zo mňa nevyšlo. Tak dcérka má bolesti uší, nekľudne spí lebo aj Nurofen je na tú bolesť slabý , nos má upchatý že ledva dýcha , bolí ju hrdlo , kým by som jej doradu s desť minutovými prestávkami nakvapkala 3 druhy kvapiek , nestačí nám na to ráno čas a ona by ju poslala do školy !!!! Takže nie je to vždy s liečením nádchy jednoduché a ani ja som nechcela chémiou liečiť a nakoniec som takto dopadla, že keď jej podám všetky lieky a kvapky tak prejde hodina .A ju bolí bruško a už ani jesť potom nechce.Takže opatrne pri nádche ,maminky. 😉 Ja mám s tým naozaj veľmi zlé skúsenosti, lebo od troch rokov , pri každej nádche dostala vzápätí aj zápal stredného ucha.

janinah
26. sep 2013

@erika71 prečítaj si čo píšem vyššie o Eustachovej tube a nádche u detí-malých...niekto uznáva cibuľu,ja uznávam kv. do nosa,lebo sa nimi + poriadnym fúkaním nosa väčšinou dá predísť komplikáciách aké máte teraz vy....skoré uzdravenie

erika71
26. sep 2013

@janinah presne ako píšeš. My sme s nádchou zatiaľ vždy skončili pri zápale stredného ucha. A to mesačne . 😒 Ďakujem, snažíme sa,ako to ide.

silvapokorna
26. sep 2013

tak tie cibuľové ponožky ma dostali. asi vyskúšam. je fakt, že ja sa liečim cibulou a cesnakom hneď na úvod týchto jesených chorob ako je bolavé hrdlo a nádcha. ja ich hlavne jem a kloktám slanú vodu. a pre deti sa snažím maskovať tiež cibuľu a cesnak rozne do jedla. 😀

ellit
21. jan 2014

@sorciera24 ahoj prosim ta, mozem cibulu zabalit do gazy, alebo bavlnenej plienky? ako si mozem pomoct ked nemame to platene vrecko, dakujem velmi

sorciera24
21. jan 2014

@ellit samozrejme 🙂 ani ja nemam paltene vrecko, mam taku platennu palchtu a z nej si vzdy kus odtrhnem a do toho to zabalim......co ams po ruke...aj gazu 😉

amandas
30. sep 2014

ja som na synoch skusala vsetky mozne babske recepty,potom aj lieky.. nakoniec sme so synom skoncili na lieceni.. chvalabohu.. konecne zabralo.. kupele lucivna su nasim druhym domovom 🙂 ale hlavne ze to malemu pomaha 🙂 a teda chodi tam radsej nez k babkam na prazdniny 🙂

virginia
22. okt 2014

ja na beznu nadchnu (nie dlhodobu) pouzivam na ulahncenie dychania a rozpustanie hlienov tento prirodny krem
http://www.vasakrasa.sk/pre-deti/jason-earth5cs...

a ako doplnok toto:
http://www.vasakrasa.sk/pre-deti/jason-earth5cs...

vtedy vobec nepotrebujeme kvapky do nosa

evadolna3
30. okt 2014

my sme na tomto recepte fungovali velmi dlho.. a myslim ze aj velmi dlho sa mi deti drzali :🙂 ale potom prislo obdobie kedy uz ani tieto babske rady nezaberali :( a maly mal stale kasel. a soplik.. nechcela som ho moc napchavat liekmi.. a preto pediatricka prisla s riesenim detskych kupelov.. parada..chodime pravidelne do kupelov Lucivna... velka spokojnost..