Ahojte mamičky, chcem sa poradiť...mám 10 mesačného chlapčeka, už sme druhý krát chorí a tentokrát veľmi nepríjemne - soplíky... 7 dní máme husté hlienovité soplíky bledozelenej farby ... stále odsávam a striekam morskú vodu, ale zatiaľ nebadám žiadny kladný účinok, mám pocit že sa pridal ešte aj kašel a že malému to zateká... netuším aké bylinky môže, kedže je ešte len malinký - väčšinou pijeme čajík z materinej dúšky a skorocelu... viete nejaký postup ako ďalej? prípadne aké bylinky použiť?
Lieky, spreje a lekára by som rada vynechala, ale ak to pôjde takto ďalej, tak zrejme po víkende musíme tam ísť...
Ďakujem!!!
ahoj. Ja som vzdy na noc davala aj kvapky nasivin pre deti (podla veku) a na uvolnenie hlienov je dobry sirup Sinupret (je na homeopatickej - bylinkovej baze) - davkovanie ti poradia v lekarni (zavisi od veku a hmotnosti dietata). A na noc som obcas dala aj Nurofen, prip. Panadol/Paralen - aby sa vypotila a skor jej choroba presla. Ak ma stale upchaty nos, je dobre davat aj kvapky Fenistil - uvolnuje to opuch sliznice. Skus sa poradit s pediatrickou. Urcite to nepodcenuj, lebo skoncite na antibiotikach:(
na husté zelené soplíky a kašeľ sú len bylinky málo,riskuješ komplikácie napr.zápal priedušiek....