je vyše 240 druhov Aloe. Ale iba Barbadensis má liečivé účinky na ľudský organizmus. Cca 10% druhov aloe má priaznivé aloe vera účinky, ale spodstatne nižším účinkom.
Preto pri výber je kľúčové vedieť z akej rastliny je Aloe sirup vyrobený!
aloin ti môže ublížiť!
Barbaloin, známý tiež pod názvom aloin, je antrachinonový glykosid, obsiahnutý v latexe v listoch aloe. Barbaloin má pri vnútornom podaní extrémne silne preháňacie účinky. Pri dlhodobom používaní nastáva paradox a zápchy!
V hrubom čreve je posobením črevnej mikroflóry rozkladaný na aloe-emodin-9-anthron, ktorý mimo iného dráždi črevnú sliznicu k sekrécii vody a narúšaniu rovnováhy vstrebávania vody v čreve. To je nežiaduce , dochádza k dehydratácii!
Ja mám kvalitné aloe vera a nenakupujem ho od drahých spoločností ako je Nemecka, Americká ......, tam človek platí nie za produkt ale za to že v danom štáte je ekonomika nastavená na ich pomery ľudovo povedané na ich peňaženky a Slováci si to veľa krát nemôžeme dovoliť. Brala som aj ja AV od zahraničnej spoločnosti bolo kvalitné ale fľaša ma vyšla na 27 e čo je dosť, mala som zdravotný problém a jedna fľaša by mi nepomohla takže som hľadala ničo čo je lacnejšie a v rovnakej kvalite a našla som. Dnes si nakupujem fľašu AV za 13,45 v tej istej kvalite a možno aj v lepšej. A spomínaní aloin neobsahuje.
pijem nemeckú v cene 16,60 a je naozaj skvelá. premrštené ceny nie sú znakom kvality, plne súhlasím https://www.naturonline.sk/sk/sirupy-tinktury-o...
reklama? vyzerá to tak...