Som este len v 11tt. Nie je to príjemné, skôr náročné a to najma psychicky. Akosi mi to stále príde,, neoficiálne,, a najma celé neisté. Nemam sa s kym poradit, som osamelá.
Čítam rozne,, mudre,, profily na IG ale na konci dňa vlastne mam pocit, ze take dieta nič nemôže, všetko bude problém, nesmie mat otvorene usta, nesmie sa plazit, nesmie nosiť takú látku ani onakú, nesmie jest to ani tamto, nesmie sa chytat tak ani tak, nesmie piť, pôrod bude krvavy masaker po ktorom ostanem navždy dokaličena s trvalými následkami a z pŕs sa stanu dve zapalene dohryzene zakrvavene organy ... Skoda reči, asi si proste nebudem nič teraz študovať ohľadom toho.
Ale rada by som sa poradila - v ktorom mesiaci je vhodne zajst na nejaky kurz alebo do poradne? Kedy je cas sa zacat pripravovat? Dajme tomu koncom truheho trimestra? Teraz je este asi skoro na vsetko... Dakujem
@martina1985ba naco to citas?
Žiadnu kurz, ani nič iné som nemala. Na čo? Strata času pre mňa. A nečítaj somariny. Tiež som čítala a vôbec nič nebolo také, ako písali. Zbytočne som sa iba vystresovala.
prvé dieťa som mala v 20...a nemyslím si, žeby som potrebovala nejaký kurz...práve sa dožíva 17 rokov
@martina1985ba zober radšej platobnú kartu a chod nakupovat( namiesto čítana IG) a rovno zájdi do kníhkupectva a kúp si knihu o rodičovstve, alebo o výchove deti.
Asi nas trochu zlu optiku 🙂 neviem ake profily citas, ale tie informacie na odbornych profiloch nie su preto aby ti uakzali ako zle moze vsetko prebiehat, ale ako to prebiehat ma a moze, ak vynalozis minimum snahy. Spravna manipulacia je absolutny zaklad, uplne minimum, co mozes svojmu dietatu do zivota dat. Mat spravne informacie VOBEC nie je blbost, zbytocne, ani priskoro… ano, mnozstvo, alebo by som povedala aj vacsina zien (sudiac podla toho co vidim v porodnici), ide do materstva nepripravena a nie, nemusia ich deti pre to byt chudatka, ale priprava ulahci zivot predovsetkym tebe a aj tvojmu dietatu (a aj personalu v porodnici kde sa nebudes rucat ked ti povedia ze mas zdvihnut dieta bez perinky). Nebudes musiet stresovat pri kazdej vyrazke, ked dieta dva dni nekaka alebo ked naopak ma riedku stolicu a dalsie uplne hluposti, co tu zeny riesia a kde je jasne, ze priprave na najdolezitejsiu ulohu svojho zivota nevenovali ani chvilu. Ak mas misung z ig profilov (ktore ja osobne povazujem za uplne najlepsi zdroj odbornych informacii zdarma pre kazdeho!), tak ti staci kupit si dve knihy: Zdrave dieta od dr Jassovej a Pohybovy vyvoj dietete s laskou a respektem od fyzioterapeutiek Rybovej a Kacirkovej. Dalsia dolezita, naozaj dolezita, vec je priprava na dojcenie, tam odporucam na ig profily vasa laktacna konzultantka (ma aj online pripravu myslim) a lipirea blog, hlavne nie mamila ale institut dojcenia, lebo zjavne potrebujes zdravy racionalny pohlad na materstvo a dojcenie, nie fanatizmus. Kludne pockaj, kym sa ti hromony trosku ustalia a prevladne racio, priprava nie je zbytocna, to co citas nie su hrozby, ale rady ako sa to da robit lepsie.
@anavixy moc dakujem za super odpoved
Keby to prebiehalo u každej ženy tak ako si opísala už dávno by sme vymreli. Nemôžeš si každú informáciu tak pripúšťať lebo sa zachviľu zblázniš.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@martina1985ba nič nepozeraj a všetko o tvojom zdraví a zdraví dieťaťa ries len so svojím lekárom ,pôrod je nič ,ak je všetko ok a aj ak nie za pár týždňov ani nebudeš vedieť,že si rodila,čo tam po iných čo robia a aké sú ich deti,toto bude tvoje.Na ig pozeraj videá z prírody a hneď bude lepšie