ahoj 🙂
mozno sa to tu uz rozoberalo ale nenasla som o tom nic viac presnejsie...som v 5-6tt a s chcela by som vediet ake sporty su akceptovane v tehu...viem ze plavanie ano ale ci bicykel a pod ..Dakujem 🙂 😉
Ja som chodila na tehotenske plavanie az do porodu, myslim, ze aj vdaka tomu ma nikdy nebolel chrbat a bicyklovala som dlho, az do 7 mes, ale to uz iba rovinu, popri hradzi a nie dkhe trate
Druha vec je, ze ja som vela plavala a jazdila na biku uz predtym, takze som mala kondicku a nezacinala som s tym ako tehotna
@pribinak aha tak ja som akurat chvíľku pred tym ako som zistila ze som tehu chodila na bike a teraz neviem ci je to dobre tak skoro ze by som chodila ked ze padu sa nebojim... a plavanie to chodim len ked je leto 🙂
@blondinka152 Bola tu už o tom diskusia, bicyklovanie sa neodporúča, hlavne kvoli riziku pádu, stačí, že ti podbehne nejaká mačka alebo dieťa a si na zemi ani nevieš ako. Moja kamoška si tak zlomila ruku, podbehlo jej dieťa do cesty. Ja to určite riskovať nebudem. Ozaj radšej to plávanie, dlhé prechádzky, joga a podobne.
Plavanie a bicyklovanie su vseobecne povazovane za top tehu aktivity - plavanie je celkovo naj sport na celkove spevnenie celeho tela a uvolnenie. A vzdy sa najdu tehulky, ktore povedia, ze nie, lebo okrem mora sa moze nachytat infekcia...
Bicyklovanie je super, lebo nenamaha klby, ktore su velmi citlive a pritom posilnuju svalstvo, ktore je velmi tehotenstvom zatazovane. Ano, pad by bol neprijemny. Ale to sa mozeme aj podknut, niekto postrci v MHD. Proste nahoda je blbec.
Moja FR gynekologicka vyslovene odporuca miernu fyzicku namahu aspon 2x tyzdenne, pretoze vyskumy dokazali, ze sa tym podporuje vyvoj mozgu dietatka! Pri prvom tehu som cvicila klasicky pilates do 7.mesiaca, tolko, kolko mi telo dovolilo. Teraz beham nonstop za malym, takze nedostatok pohybu nehrozi 😀
Ja som cele tehu behala na orbitreku..moj gyn tiez povedal,ze ak te telo naucene na pohyb,tak nie je dovod s nim v tehu prestavat..jasne,ze primerane stavu..ja som na bicykli uz potom nemohla..som sa bala,ze sa zrypem,ked som uz mala velke brucbo😄myslim,ze sama najlepsie to odhadnes,co zvladas a co uz ne..ak je tehu teda bezproblemove..pekne tehulkovanie prajem😄
Som v siedmom mesiaci a stale chodim na bicykli, myslim, ze keby sa mam bat padu, tak nejdem ani z izby na prve poschodie, ved co ak nahodou padnem na schodoch
4 pohyby, ktoré v tehotenstve obmedziť:
Aerobik: Rozhodne zabudnite na tento druh športovania. Cviky sú namáhavé. Každý, kto s vami príde do kontaktu pri cvičení by mal vedieť o vašom stave. Nemali by ste cvičiť to isté, čo ostatné cvičenky.
Beh: Zabudnite aj na beh. Nemôžete teraz skákať a nadrapovať sa. Jednododucho si radšej pochoďte, namiesto džogingu.
Spinning, bicyklovanie: Tlačíte si pri tom veľmi na bruško a môžete z veľkej výšky aj padnúť. Tomuto druhu športu sa vyhnite!
Korčuľovanie a lyžovanie: Zakázané! Absolútne nezlúčiteľné s tehotenstvom. Okrem vášho prípadného pádu, treba rátať aj s nebezpečným jazdením ostatných, ktorí do vás môžu naraziť . A to by nebolo príjemné.
Radšej sa preto prechádzajte. Walking je zdravý vytrvalostný tréning, ktorý môžete vykonávať až do konca tehotenstva. Pobyt na čerstvom vzduchu je dobrý pre matku i dieťa.
Obnovujem tému, mamičky-tehuľky, športovali ste? čo konkrétne, dokedy asi, mali ste problém kôli tomu? dajte vaše skúsenosti..... ja hrávam bedminton tak rekreačne, som 10. TT
nikto nešportuje?
ja som bicyklovala cele tehotenstvo
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@blondinka152 mne dr povedala akurat tolko, ze sportovat mozem tak pred tehu, akurat neposilnovat brusne svaly. v principe sa este neodporucaju rizikove sporty, kde hrozia pady, urazy, otrasy... tvoje telo ti najlepsie napovie, radsej skusaj opatrne a uvidis, ako sa budes citit. ja som vsetko cvicenie zavesila na klinec, ked mi zacalo byvat zle. s neustalym pocitom na grcanie sa mi cvicit nechcelo 😉