Príprava na pôrod a priebeh pôrodu

nalarla_
4. júl 2023

Ahojte dievčatá, síce už mám za sebou jeden pôrod, ale odvtedy sa tiež všeličo zmenilo a maminky sa začali deliť o svoje skúsenosti, pomôcky, prípravu a všeličo, čo s tým súvisí oveľa viac.. takže ma zaujíma vaša príprava na pôrod, myslím také veci ako pitie čajov, aj tú bylinnú náparku registrujem a i. .. a tiež čo určite zahrnúť do pôrodného plánu, načo myslieť po pôrode. 🙂 Pre a proti…
Môj prvý porôd bol taký pekný klasický, ale teraz by som chcela byť pripravená a mať taký ten “krásny” pôrod 😄 samozrejme ak bude všetko v poriadku a situácia to dovolí .. 🙂
Ďakujem Vám

kiki68
4. júl 2023

@nalarla_ ja neviem, ja som mala epino, s tym cvicila, to bolo podla mna uzitocne, pila som malinik tie posledne tri tyzdne podla navodu. Mne porod museli vyvolat, tlak bol vysoky od 36tt, cize velke opuchy hned ako sa vysadili lieky. Rychly porod pomerne, bez vacsich poraneni, skrabanec na par stehov. Jedine to epino mi hovorili, ze dost podla nich pomohlo, mozno malinik. Porod isiel fakt rychlo. Ta naparka ( doma som to neskusala), masaz hradze som skusala, moc to pre mna nebolo. Ja uz som hlavne chcela porodit skrz ten tlak. Tam to uz nebola sranda. A po porode som bola hned aktivna a behala, muz lezal s malym ako dva natiahnute medvede a ja som behala. Hodinu som lezala a potom hop hore a smer toaleta a nieco zjest. Stale som prikladala, to vecer dosla laktacna, ale dieta sa aj na mojej amatercine chytilo. Ako tam zalezi aj co vychytas za ludi na izbe, personal. Hentam sa v noci rodilo ako na pase, tam to nebolo oddelene, cize pani tam v noci kontrolovali raz za 20 minut, na chodbe 20 zien. Na dalsi den ma uz pustili, lebo nebolo miesto pre tie zeny. Ibalgin som odmietla. Dobre bolo kvapkat na vlozky levandulovy olej, take nam davali. To dobre robilo tam dole. Nejake psychicke zmotavacky, na to ja nie som. Proste neviem si povedat grcajuca, polochcipla, ze ake je to krasne. Jedine co som mala pocas porodu bol kyslik, ten som vyskemrala.

kiki68
4. júl 2023

@nalarla_ plan som si stiahla na stranke nemocky, bolo to myslim na Klinik Landstraße a tiez na nete boli rozne verzie, vyplnila a odovzdala. Vraj sa dalo doniest svoju hudbu, ale po sestricke u zubara som nechcela personal trapit. Nakolko ja by som si vzala NIN, Rammstein, LTNO a taketo chutovecky. K porodu mi nic jemne nepasuje. Ale to by tam ostal mozno jediny doktor a zenske pozdrhali 😂🙈

terry658
4. júl 2023

@nalarla_ tak mne pomáhajú afirmacie z hypnoporodu. Cvičím s aniballom. Pijem malinik a alchemilku. Od nedele začínam náparku.

beahavala
18. sep 2024
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

ja som nemala vôbec ziadny pôrodny plan, jedina oja priprava bolo cvicenie s aniballom

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre