Pozitívny tehu test a wellness

8. sep 2023

Ahojte - s manželom odchádzame budúci týždeň na wellness víkend. Tento týždeň mi vyšiel prvý pozitívny tehu test, takze som úplne na začiatku tehu. Je v tomto prípade v poriadku ísť do wellness (myslim bazén, max vírivku - nie sauny)?

2006_1211
8. sep 2023

Len aby si nedostala infekciu keď v tom bazéne nebudete len vy určite pred vami niekto v ňom bol alebo poprípade aj to je verejný bazén tak ešte lepšie. Neviem no. Keď dostaneš nejakú infekciu alebo podobne tak dosť riskujes

autor
8. sep 2023

@2006_1211 pouzivam aj bežne špeciálne tampóny do bazéna v prípade verejného wellness, ktoré majú práve chrániť pred infekciami. Myslis že by to mohlo byt takto v poriadku?

lneviemmeno
8. sep 2023

zalezi asi ci si aj predtym bola hakliva na infekcie. Ja som nikdy v zivote nemala taketo infekcie a som v 18tt a cez leto som niekolkokrat chodila do bazenov s tamponom do vody a nic sa nestalo 🤷🏻‍♀️

rebrambora
8. sep 2023

Ja som aj v tehotenstve chodievala do sauny. Takisto aj do vody dokonca bez tamponu. Od zaciatku az po koniec.
Za mna ano, ale urcite tu budu aj protichodne nazory.

autor
8. sep 2023

@lneviemmeno nebola som nikdy náchylná, skôr som zo používala preventívne keď som mala pocit že tam nie je práve najčistejšie a podobne.. netrpela som náchylnosťou na to vlastne nikdy.

autor
8. sep 2023

@rebrambora jasne, rozumiem. Ďakujem pekne. Skúsime to teda zrejme, preventívne aj s tým tampónom keby náhodou niečo. Veľmi sa tam tešíme a zároveň aj nutne potrebujeme takýto spoločný čas konečne, preto by som to nerada prekladala.

lneviemmeno
8. sep 2023

ja si myslim ze chodte 🙂 a aj ked ti tu budu ludia pisat aby si nesla a negativne veci, myslim si ze sa aj tak zariadis po svojon 😀 mne tiez kazdy hovoril negativne ale aj tak som sla a nelutujem. rovnako gynekolog mi to schvalil 🙂

dzulli1980
8. sep 2023

Pokiaľ nie si "zospodu" náchylná na infekcie, kľudne choď.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luliu
8. sep 2023

Bazén v pohode, ale do vírivky by som nesla - teplá voda plná baktérií

bolarazjedna
8. sep 2023

Do vírivky by som určite nesla, tam je teplá voda, ešte väčšia šanca na infekciu ako v studenej vode, plus to teplo môže vyvolať stahy maternice a potrat. Mne teda gynekológ aj pôrodná asistentka vraveli, že na brucho nemám priamo púšťať teplú vodu pocas sprchy.
Vieš, to je tak, že je 99 zien, ktorým sa nič nestalo a potom je 1, ktorá dostala infekciu a potratila, a potom ľutovala.
Ja by som skôr išla na masáž,, vychutnala by som dobre jedlo, a aj keď smutná, ale by som vírivku aj sauny vynechala.
Možno kto nikdy nezažil dlhé mesiace/roky čakania na bábo, ani potrat, tak to berie s väčšou ľahkosťou a nepripúšťa, že sa môže niečo stať.

7kikuska7
9. sep 2023

Dala by som si potom preventívne probiotika gynimun, užívala som preventívne 1x do týždňa počas celého tehu 🙂

melanta
9. sep 2023

Ak si dáš ten vazelínový tampón, kľudne aj do vírivky. Veď nemá 40 stupňov. Ale horúcu vodu a sauny len v tom prípade, že chodíš pravidelne a telo je na to zvyknuté. Pretože určite netreba s takýmito vecami ako sauna a horúca voda začínať v tehotenstve.

janage
9. sep 2023

Tak vírivka rozhodne nie, ak je bazén teplejsí teda nie 22 až 24, ale dajme tomu 27 osobne by som aj bazenovu časť oželela.
Môžeš si čítať hodinku knihu kým sa manžel posaunuje a ďalšiu hodinku kým si záplava. Zvyšok času a servisu budete mat celý pre seba.
Teda ísť len vynechať sauny, vírivku určite a ja aj bazén pokiaľ by tam bola teplejšie voda. Nemusíš nič chytiť odspodu. Môžeš chytiť niečo iné infekčné čo má rado vlaznú a teplú vodu či vlhko a teplo napr. bradavice
Moja dcéra bola iba v bazéne, žiadna sauna a virivka a jediná z 10 ľudí sa vysypala a ochorela tak, že po jarnych prázdninách nemohla do školy. Bolo to na jar, Tatry, hotel fajn recenzie. Ostatným vôbec nič nebolo.
Ty vieš či je zariadenie veľké, malé, či je bazén prístupný aj pre neubytovanych hostí atď.

janage
9. sep 2023

Z welnes môžeš využiť masáž nôh, tváre....

2006_1211
9. sep 2023

Neviem ešte som o takom ani nepočula a nemám to odskúšané len ja keď som bola tehotná tak dom mala v sebe baktérie som mala infekciu a pri pôrode aj po pôrode som mala veľké ťažkosti a musela som ísť 2krat na operáciu a pritom som bola na to 2krat preliečená aj zo spodu a aj antibiotikami. Nevedela som sa toho zbaviť.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre